Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İtidalsiz Rusya’dan itidal çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihail Kamınin, Türkiye’ye, Irak’ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi harekat konusunda itidal çağrısında bulundu.

Kamınin, sınır ötesi harekâtla ilgili yaptığı açıklamada, Moskova’nın, Türkiye’nin terör örgütüne karşı düzenlediği harekâtı dikkatle takip ettiğini belirterek, "Türkiye’yi itidalli olmaya dâvet ediyoruz” dedi. Kamınin, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, devletler arası ilişkilerde ortaya çıkan keskin sorunların, uluslararası hukuk ilkelerine çok sıkı şekilde uyularak çözülmesinin taraftarı olduğunu açıklamıştı. Türk tarafının dikkatini daha itidalli davranmaya çekmenin yanı sıra, askerî faaliyetlerin zaten çok zor durumda olan bölgeyi daha da kötü duruma getirebileceği uyarısında bulunuyoruz’’ ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, Irak’ın kuzeyine yönelik sınır ötesi harekâtının Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın geçen haftaki Moskova ziyareti sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinde de ele alındığını ifade eden Kamınin, "İlgili bütün taraflara, sorunların çözümü için siyasî yollar aramaya ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesine öncelik vermeleri çağrısında bulunuyoruz’’ diye konuştu.

/ MOSKOVA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hillary yenildikçe sertleşiyor

  Operasyon uzamasın

  Sarkozy: ‘Çek arabanı dingil’

  The Guardian: Harekâtın amacı güçlü mesaj

  Nejad: Bize yaptırım işlemez

  İtidalsiz Rusya’dan itidal çağrısı

  Hollanda’da Selimiye Camii

  Hocalı katliâmı anıldı

  Kürt yönetiminden işbirliği teklifi


 Son Dakika Haberleri