Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Örtüyle çalışmak huzur veriyor

Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak Time dergisine kapak olan Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan, başörtüsüyle mesleğini icra etmenin kendisine huzur verdiğini belirtti. Arslan, “Başörtümü çıkarsaydım belki daha fazla başarılı olurdum, ama o zaman da huzurum olmazdı. Yani başörtüm olmasaydı veya çıkarsaydım tüm kapılar bana açılabilirdi, ama o zaman sorunlar çözülmezdi. Oysa benim örtümle işimi yapıyor olmam birçok genç insana örnek teşkil etti” dedi.

Türkiye’de başörtüsü tartışmaları devam ettiği sırada Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak ünlü Time dergisine kapak olan Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan, Cihan’a konuştu. Başörtülü ve yabancı kökenli biri olarak eğitim hayatı boyunca geçirdiği zorlukları ve aşamaları anlatan Famile Arslan’a göre, genel anlamda Müslümanlar için Avrupa’da olumsuz bir ortam olmasına rağmen bunun avantaja çevrilme ihtimali de mevcut. Arslan, “Ben de hem eğitim hayatımda hem de kısmen şimdi başörtülü, Müslüman ve yabancı kökenli olmamdan dolayı kimi zorluk ve önyargılara maruz kalmıyor değilim, ama sürekli olarak bu olumsuz durumları olumluya çevirme gayreti gösteriyorum. Herkese tavsiyem de bu. Bunu yapmak belki zor, ama imkânsız değil” dedi.

Amerika’nın ünlü dergisi, Avrupa baskısında mercek altına aldığı Avrupalı genç Müslümanlarla ilgili kapak dosyasında Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan’a da geniş yer vermişti. Avrupa ülkelerinde ikamet eden Müslümanların birçok alanda yükselişe geçtiği gibi bu kesime ait eğitimli genç sayısının da arttığına dikkat çekilen dosyada, bu duruma örnek olarak ise Hollanda’da avukatlık yapan Famile Arslan verilmişti.

Başörtüsüyle mesleğini icra etmenin kendisine huzur verdiğini dile getiren Arslan, “Başörtümü çıkarsaydım belki de daha fazla başarılı olurdum, ama o zaman da huzurum olmazdı. Yani başörtüm olmasaydı veya çıkarsaydım tüm kapılar bana açılabilirdi, ama o zaman sorunlar çözülmezdi. Oysa benim örtümle işimi yapıyor olmam birçok genç insana örnek teşkil etti. Çok şükür, benden sonra mesleğini icra eden insan sayısı arttı” yorumunda bulundu.

ÇİFTE STANDART VAR

Avrupa’da fikir özgürlüğünün yanı sıra çifte standardın da hakim olduğunu belirten Famile Arslan, bu yüzden çoğu ülkede yabancıların hak isteme taleplerinin görmezlikten gelindiğini söyledi.

Arslan, özellikle Hollanda’da Wilders’ın hazırlamakta olduğu, Kur’ân-ı Kerim’i karalayan filmle bağlantılı olarak tartışma konusu yapılan Müslümanlar ve İslâm dini ile ilgili gelişmeler konusunda ise “Fikir özgürlüğü herkes için geçerli olmalı. Geert Wilders söylediği zaman saygı gösterelim, tamam, ama yabancı veya Müslümanlarınkine de saygı gösterilmeli” dedi.

Ancak bunun yapılmadığına dikkat çeken Famile, “Bu konuda çifte standart var. Ama bu olumsuzluğa rağmen birçok başarıya da imza atmıyor değiliz. Bu olumsuzluk bizi ve dolayısıyla dinimizi tanıtmaya vesile olur. Çünkü bu tartışmalar insanların İslâm konusunda araştırma yapmalarına yol açar. Bunu yakın çevremizde görmek mümkün. Ben, benim gibi olan arkadaşlarıma kesinlikle sabır ve gayret göstermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

FAMİLE ARSLAN KİMDİR?

1971, Palu doğumlu. Dört yaşında Hollanda’ya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Lahey’de tamamladıktan sonra Lahey Yüksek Okuluna bağlı Sosyal Hizmetler Bölümü’nde eğitim gördü. Daha sonra Leiden Üniversitesinde Hukuk tahsili yaptı. Uluslararası Hukuk alanında lisans, Devletlerarası Hukuk alanında da master eğitimini tamamladı. Rotterdam İslâm Üniversitesi’nde bir sene İlahiyat eğitimi aldı. Adalet Bakanlığında hukukçu olarak beş sene görev yaptı. 2002 senesinden beri serbest avukatlık yapıyor. Çok sayıda yabancı, Müslüman ve kadın kuruluşunun yönetim kurullarında görev yapıyor. Hollanda’nın ilk başörtülü avukatıdır.

/ LAHEY

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Örtüyle çalışmak huzur veriyor

  YÖK, duruşunu bugün açıklayacak

  Şehirleri vurma tehdidi

  Tersane ölümleri Meclis te

  TSK, ‘site’den bilgilendirdi

  Mutlaka hesapları var

  Öğretmen atamaları bugün yapılıyor

  Hukukçuların sessiz kalmasını anlayamıyorum

  “Hocaların hocası’’ panelle anıldı

  Yağışlar yetersiz kaldı

  Palmiyelere hasırla koruma

  Muş'ta dereler de dondu

  Sıcaklıklar normale dönüyor

  Antalyalılar kara hasret

  Fazla kilolar, uyku apnesini tetikliyor

  Mardinli öğrenciler Suriye’yi gezdi


 Son Dakika Haberleri