Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK, duruşunu bugün açıklayacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun onaylanmasının ardından, bugün bir toplantı yapacaklarını ve konuyla ilgili olarak Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç tarafından yapılan çalışmaya son şeklini vererek “YÖK’ün duruşunu bir basın duyurusuyla açıklayacaklarını’’ bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un onaylanmasının ardından, bugün bir toplantı yapacaklarını, ‘’YÖK’ün duruşunu açıklayacaklarını’’ bildirdi. Özcan, konunun üzerinde çalıştıklarını kaydetti. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç’in konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Özcan, bir toplantı yapacaklarını ve çalışmaya son şeklini vereceklerini ifade etti. Özcan, ‘’Yarın (bugün) bir basın duyurusuyla YÖK’ün duruşunu size açıklayacağız’’ dedi.

‘’Verilecek kararın üniversitelere yazıyla mı iletileceği yoksa basın açıklamasının yeterli olup olmayacağı’’ yönündeki soruya Özcan, ‘’Şu anda onu bilmiyorum. Belki web sayfamıza da koyarız, belki diğerleri gibi yaparız. Öbürlerini hem üniversitelere duyurduk, hem de web sayfasına koyduk’’ cevabını verdi.

Bazı rektörlerin ‘’Yükseköğretim Kanunu’nun ek 17. maddesinde düzenleme yapılmadan Anayasa değişikliğinin başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakmayacağını, bu nedenle kanun düzenlenmeden üniversitelerde başörtüsüne izin vermeyecekleri’’ yönünde açıklama yaptıklarının hatırlatılması üzerine Özcan, ‘’Rektörler bugüne kadar her zaman sağduyulu hareket etmişlerdir. Bu olayda da yine sağduyulu hareket edeceklerini düşünüyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Örtüyle çalışmak huzur veriyor

  YÖK, duruşunu bugün açıklayacak

  Şehirleri vurma tehdidi

  Tersane ölümleri Meclis te

  TSK, ‘site’den bilgilendirdi

  Mutlaka hesapları var

  Öğretmen atamaları bugün yapılıyor

  Hukukçuların sessiz kalmasını anlayamıyorum

  “Hocaların hocası’’ panelle anıldı

  Yağışlar yetersiz kaldı

  Palmiyelere hasırla koruma

  Muş'ta dereler de dondu

  Sıcaklıklar normale dönüyor

  Antalyalılar kara hasret

  Fazla kilolar, uyku apnesini tetikliyor

  Mardinli öğrenciler Suriye’yi gezdi


 Son Dakika Haberleri