Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Zico'nun hatası..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun Bursaspor karşısına sürdüğü yedek kadro ile ne yapmak istediğini pek anlayamadım. Şampiyonluk yarışının kritik bir döneme girdiği bugünlerde yedek oyuncuları görme adı altında sahaya birbirinden habersiz 11 futbolcuyu oynatmak onun gibi tecrübeli bir hocaya hiç yakışmadı. Ayrıca Bursaspor önünde kaybedilen 3 puan şampiyonluğun kaçırılmasında büyük rol oynarsa yapılan hatanın ne kadar aptalca olduğu da ortaya çıkacaktır..

Sevilla zaferiyle takımına daha çok bağlanan taraftar Zico'nun yedek takımla çıkacağını açıklamasıyla birlikte tribünlerin yarısını bile doldurmadı. Bu bir bakıma taraftarın protestosudur. Herkes yıldız futbolcuları izlemek için para verip, stada giriyor. Aylardır forma yüzü görmemiş ve birçoğunun ismini bile unutmuş futbolcuları niye izlemeye gelsin ki? Zico, Türkiye'de başarılı olduğu zaman el üstün tutulduğunu bildiği gibi, başarısız olduğunda da yerin dibine sokulduğunu öğrenmeli. Yaptığı bu hareket Fenerbahçe'yi ekran başında izleyen milyonlarca taraftara da bir hakarettir. Sanırım, bu yenilgi ile hatasının büyüklüğünü gösterir..

Zico'yu eleştiriyoruz da, sahaya çıkan yedek futbolculara ne demeli. Hocaları kendilerini göstermeleri için bir fırsat tanımış, ama o kadar acemi hareketler yaptılar ki, bırakın Fenerbahçe formasını, bu halleriyle Bursaspor'da bile oynama şansı bulamazlar. Önder Turacı, yerini Gökhan Gönül'e kaptırdıktan sonra iyice salmış. Ne yaptığını bilmiyor. Boş durumda bir-iki topu rakibine hediye etti. Yaptığı ortaların çoğunu auta gönderdi..

Savunmanın göbeğinde oynayan Can ve Yasin ise tam bir komedi. İkisi de gelen ilk toplara basmakta kararsız olduğu için rakipleri bayram yaptı. Can, sadece sert oynuyor. Ama kazanamıyor. Sebep olduğu penaltı ise takımı moralmen çökertti. Yasin'i tribünler de beğenmiyor. Aldığı her topta bir tedirginlik yaşıyor. Kendine hiç güveni yok. Bu yüzden isabetli paslar atamıyor..

Ve Kemal.. Tam 5 yıldır bu takımda yedek kulübesinde oturuyor. Yönetim onu nasıl tutuyor anlamak mümkün değil. Bir futbolcu 5 yıldar kendini hiç geliştirmez mi? Deyim yerindeyse yıllarca yan gelip yatmış. Antalyaspor'dan büyük umutlarla alınan Ali Bilgin'i hiç anlayamadım. Sahada ne yapmak istiyor kendisi de bilmiyor. Her top alışında kendini yerde buluyor. Sağ ayaklı olmasına karşılık topu nedense sol ayakla götürmek istiyor. Bu maçta ne yapmak istediğini ben çözemedim. Genç İlhan'ı pek eleştiremiyorum. Fizik ve kondisyon açısından çok yetersiz. Ama en azından birşeyler yapmak için çabalıyor. İleride Fenerbahçe forması giyer mi denilse, kimse "giyer" diyemez.

Fenerbahçe'nin yedek kadrosu bende hiç olumlu intiba bırakmadı. Antrenman maçlarında bile yapılmayacak hataları Bursa önünde yaptılar. Orta sahada hiç topa basamadılar. 90 dakika boyunca kanatlardan bir tek atak geliştiremediler. Zaten Bursa kalecisinin yere bile atlamadan maçı bitirdiğini söylersek, Fenerbahçe'nin bu maçta hiç pozisyona girmediğini gözler önüne sermiş oluruz.

Erol DOYURAN

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş'ın 42 bin kişilik stadına ilk temel Mayıs'ta

  Selçuk: Paniğe gerek yok

  Fenerbahçe'nin belâlısı Sinan

  Fabiano ve Palop'un evleri soyuldu

  Zico'nun hatası..


 Son Dakika Haberleri