Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehit sayısı 27 oldu

Genelkurmay Başkanlığı, “Irak’ın kuzeyinde sürdürülen harekâtın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve gece boyunca süren çatışmalarda 77 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, 5 personel ile 3 geçici köy korucusunun ise şehit olduğunu” bildirdi. Böylece, operasyon başladığından bu yana şehit sayısı 27'ye çıkarken öldürülen terörist sayısı 230'a yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayınlanan, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nce Irak’ın kuzeyinde sürdürülen harekâta ilişkin basın açıklamasında şöyle denildi:

‘’Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekâtın 6’ncı gününde, bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir.

Harekâtın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün (önceki gün) gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230’a ulaşmıştır. Ayrıca alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir. Dün (önceki gün) akşam saatlerinden itibaren başlayan bu çatışmalarda beş personelimiz şehit olmuştur. Harekât süresince ayrıca 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur. Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silâhları ile ateş altına alınmıştır. Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır. Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir.

Harekât, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir.

Bu arada Türk Silâhlı Kuvvetlerinin sınır ötesinde sürdürdüğü harekâtta şehit olan Astsubay Hüseyin Doğan ile er Mustafa Yusuf’un cenazeleri Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Öte yandan kara harekatında şehit olan Çavuş İbrahim Doğan, İstanbul Maltepe’de düzenlenen cenaze töreninn ardından göz yaşları arasında toprağa verildi.

/ ANKARA

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehit sayısı 27 oldu

  Askerden talimat almak, gönüllü kulluktur

  CHP: Meclis kararı yok sayılsın

  Laiklik modelinizi tartışın

  Tuzla tersanelerinde gerginlik

  Dindarlaşmadan korkmayın

  Polise “yetki ve sorumluluk” eğitimi

  Alper Görmüş yarın hakim karşısına çıkıyor

  Tapudaki rüşvete 136 yıl istendi

  Soylu: Hükümet çiftçiyi unuttu

  Yumula Baraj Gölü dondu

  Adapazarı’nda yıkım

  Eriyen karlar tehlike saçıyor

  Vakıflar Kanunu yürürlükte

  Kansere karşı ‘elma’ kozu


 Son Dakika Haberleri