Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tuzla tersanelerinde gerginlik

Ölümlü iş kazalarıyla gündeme gelen Tuzla Tersaneler Bölgesinde yolu trafiğe kapatarak eylem yapan bir gruptakiler, polisin müdahalesiyle gözaltına alındı.

DİSK’e bağlı Liman, Tersane, Gemi, Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişilik grup, saat 07.00 sıralarında Tersaneler Caddesi’nde yolu trafiğe kapatarak işçi ölümlerine ilişkin protesto gösterisi başlattı. Sloganlar atarak eylemi sürdüren grup, polis tarafından yolu trafiğe açmaları konusunda uyarıldı. Bu uyarıyı dikkate almayarak oturma eylemine geçen gruba, polislerce zor kullanılarak müdahale edildi. Cem Dinç’in de aralarında bulunduğu grubun tamamı, polisin müdahalesiyle gözaltına alınarak bindirildikleri araçlarla emniyete götürüldü.

Bu sırada otomobiliyle eylem yapan işçilerin arasından geçerek yoluna devam etmek isteyen bir sürücü, eylemcilerden birine çarptı. Sürücü, daha sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

Yaklaşık bir saat sonra aynı yerde toplanan çeşitli sendikalara üye işçiler ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, aynı şekilde oturma eylemi başlatarak yolu yeniden trafiğe kapattı.

Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde yapılan eylemi eleştirerek, ‘’Çözüm için bütün kapıların açık olduğunu söylüyor ve bu çalışmaları yapıyorsak buna rağmen hâlâ orada ne eylemi yapıyorsunuz?’’ dedi.

/ İSTANBUL

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehit sayısı 27 oldu

  Askerden talimat almak, gönüllü kulluktur

  CHP: Meclis kararı yok sayılsın

  Laiklik modelinizi tartışın

  Tuzla tersanelerinde gerginlik

  Dindarlaşmadan korkmayın

  Polise “yetki ve sorumluluk” eğitimi

  Alper Görmüş yarın hakim karşısına çıkıyor

  Tapudaki rüşvete 136 yıl istendi

  Soylu: Hükümet çiftçiyi unuttu

  Yumula Baraj Gölü dondu

  Adapazarı’nda yıkım

  Eriyen karlar tehlike saçıyor

  Vakıflar Kanunu yürürlükte

  Kansere karşı ‘elma’ kozu


 Son Dakika Haberleri