Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soylu: Hükümet çiftçiyi unuttu

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, çiftçinin ihmal edildiğini söyledi.

DP lideri Soylu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında öncelikle 26 Şubat’ta yaşanan Hocalı katliamının 16. yıldönümüne değinerek, ölen insanlara rahmet, Azerbaycan halkına da başsağlığı diledi. Soylu, Başbakanın son haftalarda çiftçilerle ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Sayın Başbakan, son haftalarda, yıllardan beri unuttuğu çiftçinin yüzünün güldürüleceğini anlatmaktadır. Erdoğan açıklamalarıyla, çiftçinin 6 yıldır ezilmekte olduğunu kendisi de anlamıştır. 2003 yılında çiftçi, 55 kilo buğdaya bir tüp alabilirken, 2007 yılında ancak 90 kiloya bir tüp alabilmektedir. Yine 2003 yılında 0,94 kg pamukla çiftçi bir litre mazot alabilirken 2007 yılında tam olarak 2kg pamuk ile 1 litre benzin alabiliyor. Dikkat edilirse rakamlar hep 1’e 2 olmuş ama çiftçinin aleyhinde. Bu rakamlar, çiftçinin ihmal edildiğinin rakamlarıdır” diye konuştu.

TBMM gündemindeki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarıyı doğru bulmadığını ifade eden Soylu, ‘’Bu reformda ortaya konulması gereken temel değişiklikler, hükümetin başarısızlığı nedeniyle maalesef kuşa çevrilmiştir. Sosyal güvenlik reformu, Türkiye için bir yenilik oluşturmamaktadır’’ dedi.

Soylu, ülkeyi dinî ve lâikliği siyasallaştırmaya çalışan iki cemaatin gerdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye sanki iki cemaat arasındaki bir kavgayı seyretmektedir. Bir taraftan dini siyasallaştırmaya, diğer taraftan da laikliği siyasallaştırmaya çalışan iki cemaat acımasız bir şekilde Türkiye’yi germekte ve mağdur olan insanların mağduriyetini arttırmaktadırlar. Hükümet, ülkede kavga ortamının oluşmasına neden olan bu anlayışı ile türban üzerinden, başörtüsü üzerinden nemalanmaya, siyasî rant sağlamaya yönelik bir anlayıştadır. Bu da artık bizim canımıza tak etmiştir, milletin canına tak etmiştir.” Türkiye’yi bir statüko alanına çeviren YÖK’ün mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Soylu, “YÖK, bilimsel hayata, üniversitelerin kalkınmasına ve özgürleşmesine engel teşkil etmektedir. Türkiye’yi adeta bir statüko alanına çeviren YÖKün mutlaka kaldırılması gerekmektedir” dedi.

Cemil Yüzer / ANKARA

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehit sayısı 27 oldu

  Askerden talimat almak, gönüllü kulluktur

  CHP: Meclis kararı yok sayılsın

  Laiklik modelinizi tartışın

  Tuzla tersanelerinde gerginlik

  Dindarlaşmadan korkmayın

  Polise “yetki ve sorumluluk” eğitimi

  Alper Görmüş yarın hakim karşısına çıkıyor

  Tapudaki rüşvete 136 yıl istendi

  Soylu: Hükümet çiftçiyi unuttu

  Yumula Baraj Gölü dondu

  Adapazarı’nda yıkım

  Eriyen karlar tehlike saçıyor

  Vakıflar Kanunu yürürlükte

  Kansere karşı ‘elma’ kozu


 Son Dakika Haberleri