Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘İmparator Kent İstanbul’ sergisi Helsinki yolcusu

Suna ve İnan Kıraç Eski İstanbul Fotoğrafları Koleksiyonu’ndan seçilen 35 fotoğraf ve panoramadan oluşan ‘’İmparator Kent İstanbul/Geçmiş Zaman Sahnesinden İnsan ve Mekan Fotoğrafları’’ sergisi, 26 Mart’ta Helsinki’deki Posta Müzesi’nde Finlandiyalı sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 20 Ekim-7 Ocak 2007 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘’Konstantiniyye’den İstanbul’a’’ sergisinden fotoğrafların da yer aldığı sergi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Osmanlı Araştırmaları Bölüm Yöneticisi Ekrem Işık’ın küratörlüğünde hazırlandı.

‘’Siluet: Kubbeler ve Minarelerin Kenti’’, ‘’Rölyef: Mermer ve Ahşabın Kenti’’ ve ‘’Doku: İnsanın ve Gündelik Hayatın Kenti’’ başlıklı 3 bölüm altında kurgulanan sergi, 26 Mart-12 Nisan tarihleri arasında Helsinki’deki Posta Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Posta Müzesi’nin diğer bir salonu ise Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi Reha Keskintepe’nin özel koleksiyonundan derlenen ‘’Boğaziçi’nin Gizemi/Eski İstanbul Kartpostalları 1895-1914’’ sergisine ev sahipliği yapacak.

Her iki sergi, 12 Nisan’dan sonra Helsinki Posta Müzesi’nden Finlandiya’nın Oulu kentindeki Oulu Bölge Müzesi’nde ziyarete sunulacak.

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selçuklu dönemi, Mevlânâ Bahçesinde canlandırılacak

  ‘İmparator Kent İstanbul’ sergisi Helsinki yolcusu

  Liseli öğrencilerden Bartın gezisi

  ASDER’den “Asker ve dinî değerler” paneli


 Son Dakika Haberleri