Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genelkurmay açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yaptığı bir açıklama ile kara harekâtına katılan birliklerin geri çekildiği haberlerini doğruladı. Planlanan hedeflere ulaşıldığı belirtilen açıklamada: “Harekâtın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askerî gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silâhlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan herhangi bir etki söz konusu değildir” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde icra edilen sınır ötesi kara harekatının başlangıçtaki hedeflerine ulaştığının değerlendirildiğini ve birliklerin arazi arama, taramaları yaparak, dün sabah itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine döndüklerini bildirdi.

Sınır ötesi kara harekatında şu ana kadar 240 teröristin etkisiz hale getirildiği, bu çatışmalarda 24’ü asker ve 3’ü geçici köy korucusu olmak üzere, 27 güvenlik görevlisinin şehit olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ‘’Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan herhangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı’’ ifadesine yer verildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayınlanan basın açıklaması şöyle: ‘’Harekat süresince bölgedeki 60 hedef grubuna (272 hedef) hava taarruzu icra edilmiş; ayrıca Kara Kuvvetleri ateş destek vasıtaları tarafından 517 adet muhtelif hedef ateş altına alınmıştır.

Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri ve uçaklar tarafından 126 mağara, 290 barınak ve sığınak, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi, 6 eğitim tesisi, 23 lojistik tesis, 18 ulaştırma tesisi, 40 hafif silah mevzii ve 59 uçaksavar mevzii kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir.

Önceki gün ele geçirilen 3 teröristle birlikte, sınır ötesi harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240’a ulaşmıştır. Harekatta 24’ü asker ve 3’ü Geçici Köy Korucusu olmak üzere, 27 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Harekattan önce bölgede bulunduğu değerlendirilen yaklaşık 300 teröristin büyük çoğunluğu etkisiz hale getirilmiş; geri kalanların bir kısmı ise bölgeyi terk ettiklerinden temas kesilmiştir. Ayrıca, bölgedeki barınma olanakları, haberleşme imkanları, uçaksavar savunması ve yaşam malzemeleri büyük oranda tahrip edilmiştir. Böylece harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Şüphesiz, bir bölgede icra edilen operasyonla terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi söz konusu değildir. Ancak, Irak’ın kuzeyinin teröristler için emniyetli bir bölge olmadığı örgüte gösterilmiştir. Irak’ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye’ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir. Bölgeden alınacak ayrıntılı raporların değerlendirilmesi sonucu, kamuoyu en kısa zamanda ayrıca bilgilendirilecektir.’’

/ ANKARA

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâmda reform olmaz

  Genelkurmay açıkladı

  PKK’da iç hesaplaşma

  Yasakçı rektörlere tepki

  Economist: Başörtüsü suskunluğuna karşı operasyon izni

  Çelik: ÜAK üyeleri suç işledi

  Savcılık görevsizlik kararı verdi

  Sezer: Laiklik tek başına yetmez

  Âkif Anadolu’nun özü

  İstiklâl Marşı’nın kutlamaları için özel kurul

  Bakan Şahin: Herkes topu Cumhuriyet Savcılarına atıyor

  Akdağ: Provokasyonlara gelmeyeceğiz

  CHP’den AKP’li Fırat’a suç duyurusu

  ÖSS başvuruları başlıyor

  Hutbeler etkili oldu, kaçak elektrik kullanımı azaldı

  Beldeyi iki kişi kurtardı

  Şehitler için mevlit okutuldu

  DP, ‘tarlada’ dert dinliyor

  Gediz’de su kuşu rekoru

  Kuraklık bitkileri etkilemeyecek

  Jeotermal enerji zenginiyiz

  Su hayattır akıp gitmesin

  İçki dertleri unutturmuyor

  Işıkla veri taşınacak

  Havası en kirli şehir Aydın


 Son Dakika Haberleri