Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

F.Bahçe: Cüneyt Çakır'la yollar ayrılmalı

F.Bahçe Kulübü bir bildiri yayınlayarak, ''Hakem hataları sonucunda Türkiye Kupasında çeyrek finalde uzak kaldık. İsimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır'' denildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, Fortis Türkiye Kupası'nda hafta içinde Galatasaray ile yapılan çeyrek final rövanş maçındaki hakem kararlarına yönelik tepkisi sürüyor. Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden, ''Sistemin çürümüş ögeleri ayıklanmalı'' başlığıyla bir bildiri yayınlayarak, sorumluları göreve çağırdı. Açıklamada şöyle denildi:

HAKEM SKANDALI YAŞANDI

''Çarşamba günü oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında kamuoyunun üzerinde anlaştığı üzere bir hakem skandalı yaşanmıştır. Bu skandalın mağdur olan tarafı bugün Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Yarın kimin mağdur olacağını ise tarih bize gösterecektir. Skandala dönüşen hakem yönetimlerini kader ile izah etmek, bir yazgı olarak kabul etmek mümkün değildir. Bugün kulübümüzün skandal hakem yönetimi sebebi ile hem maddi hem manevi kayıpları olmuştur. Maddi kayıplar elbette giderilir, ancak yitirilen manevi kayıplar asla giderilmeyecektir. Elde etmeyi çok arzuladığımız Türkiye Kupası hedefinden, maalesef kabul edilemez hakem hataları sonucunda çeyrek finalde uzak kaldık.''

DİNLENDİRMEK CEZA DEĞİL

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, ''İsimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır'' denildi. Kulüp açıklamasında daha sonra şu ifadeler kullanıldı: ''Maçın hakemi bundan önce Orduspor-Eskişehirspor, daha sonra Vestel Manisaspor-Sakaryaspor takımları arasında oynanan ve hem bu takımların hem ligin kaderine tesir eden, izleri bugün dahi kamuoyundan silinmemiş müsabakaları yönetmiştir. Bu denli skandallara imza atan bir hakemin önceki federasyon tarafından FIFA listesinde tutulmuş olmasının sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Sayın Cüneyt Çakır odağında yapılan güncel tartışmanın ötesine geçilmeli, isimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır. Her meslekte olduğu gibi hakemlik mesleğinde de ödülün yanında ceza da olmalıdır. Hakem dinlendirmek ceza değil, meselenin ötelenmesi ve üstünün örtülmesinden başka bir şey değildir."

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GÖZLER ÜMİT KARAN'DA

  Hakan Şükür'ün derbilerde Beşiktaş'a 13 golü var

  Feldkamp: Beşiktaş'ı evinde de yeneriz

  F.Bahçe: Cüneyt Çakır'la yollar ayrılmalı

  Beşiktaş derbiyi mutlaka almalı

  A.Gücü- F.Bahçe

  F.Bahçe ve Efes ULEB'de 2. sırada

  Kupada kuralar 5 Mart'ta çekiliyor


 Son Dakika Haberleri