Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikan askerlerinin akıl sağlığı tehlikede

rak ve Afganistan’da görev yapan Amerikan askerlerinin üst üste rotasyona gönderilmesinin akıl sağlıkları üzerinde olumsuz bir etki yaptığı ortaya çıktı.

Amerikan ordusu tarafından 2007 yılında Irak ve Afganistan’da akıl sağılı konusunda uzman askerî ekiplerce yürütülen araştırmanın sonuçları, üç ya da dört rotasyondan sonra askerlerin akıl sağlığının olumsuz etkilendiğini ve strese bağlı sorunlar yaşadıklarını gösteriyor.

Bu durumdaki askerlerin, arkadaşlarının etik bakımdan bazı eksikliklerine daha az aldırış ettiğini gösteren araştırmayla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan ordunun başhekim yardımcısı General Gale Pollock, bu sonuçların “uzun bir savaşın etkilerini” ortaya koyduğunu söyledi.

General Pollock, “birçok kez konuşlandırılan askerlerde moral bozukluğu, giderek daha fazla akıl sağlığına bağlı sorunlar, stres yüzünden işlerine bağlı daha fazla sorunlar görülüyor. Üç ya da dördüncü kez görevlendirilen askerler ise özellikle akıl sağlığı sorunları riski altında bulunuyor” dedi. Ailesel sorunların stresin başlıca sebeplerinden olduğu belirtilen raporda, hem Irak hem de Afganistan’da orduda geçmişte kaydedilenlere nazaran intihar oranlarında da artış görüldüğü belirtildi.

/ WASHİNGTON

08.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs'te gergin Cuma

  Saldırgan okulun eski çalışanı

  Her iki olay da kınanmalı

  Amerikan askerlerinin akıl sağlığı tehlikede

  Bağdat’ta bombanın bilânçosu 68 ölü

  Şiî lider Mukteda Sadr: Hayattayım

  Sırbistan’da kabine krizi

  Müşerref hükümete destek verecek

  Finlandiya ve İzlanda Kosova’yı tanıdı

  İdam etmek hapsetmekten pahalı

  Almanya’da camiye Nazi saldırısı

  Savaş Lordu yakalandı

  80 yıldır kayıp kuş geri döndü


 Son Dakika Haberleri