Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Uğur Boral: Roberto Carlos'tan çok şeyler öğrendim

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, bireysel başarının önemli olmadığını, takım halinde başarının daha anlamlı olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uğur Boral, son haftalardaki artan performansıyla ilgili olarak, şunları söyledi: ''Performansımın yükselişini takımımızın başarısına bağlıyorum. Takım başarılı olmadı mı bireysel performansın hiçbir önemi yoktur. Bunu takım olarak çok iyi olmamıza bağlıyorum. Nasıl benim diğer arkadaşlarıma faydam varsa onların da bana faydası var. Takım halinde başarılıyız, ben tek başıma bunu yapmadım. Roberto Carlos'un da tabiki bana büyük katkısı var ama ben bunu söylemekten artık sıkıldım. Benim burada onu anlatmam doğru olmaz, o zaten kendini yıllardır anlattı. Bana çok faydası oldu tabiiki. Hiçbir zaman inkar etmiyorum. Çok önemli bir insan. Hepimiz ondan birşeyler öğreniyoruz. Hoca hatta bir ara ben bile Roberto Carlos'tan birşeyler öğrenmeliyim demişti. Çok şeyler öğrendim ondan, saha içinde yardımcı oluyor. Yapıcı ve gülen bir yüzle tenkitlerde bulunuyor. Onunla oynamak gurur veriyor. Ben onunla büyüdüm, hayrandım ona. Onunla oynamak gurur verici ve çok öğretici.'' Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir çıkış yakaladıklarını belirten Uğur Boral, "Avrupa'da kim çıkarsa çıksın farketmez. Avrupa'nın en iyi 8'inden biriyiz" dedi.

13.03.2008


 

Gönüllerde Schalke var

İnternetteki anketlere katılanların çoğunluğu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe'nin eşleşmesini istediği takım olarak Alman ekibini tercih etti.

Fenerbahçeli taraftarlar, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez çeyrek final oynayacak takımlarının rakibi olarak Alman Schalke 04'ü istiyor. İnternette spor haberleri yayınlayan bazı web sitelerinde, ''Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde hangi takımla eşleşmesini istersiniz?'' konulu anketlere katılanların çoğunluğu, Alman takımından yana oy kullandı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimi 14 Mart Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.

SEVİLLA FORMASI MÜZEDE

Öte yandan Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda elediği İspanya'nın Sevilla takımının formaları, Fenerbahçe Müzesi'nde sergileniyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yer alan müzenin girişinde, Sevilla'nın Fenerbahçe karşısında giydiği iki formanın yanı sıra İspanyol ekibinin 2 flaması, UEFA Kupası'nda şampiyon oldukları dönemden de bir fotoğraf yer alıyor. Sevilla'nın formalarının yanında ise Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında karşılaştığı İtalya'nın Inter ve Hollanda'nın PSV Eindhoven takımlarının birer forması ve flamaları ile CSKA Moskova'nın ise sadece flaması yer alıyor.

13.03.2008


 

Roberto Carlos idmanların neşe kaynağı

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Brezilyalı futbolcunun antrenman sırasında neşeli tavırları, takım arkadaşlarına takılması dikkat çekti.

Teknik direktör Zico yönetiminde, Samandıra'daki tesislerde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler ısınma hareketlerinin ardından, orta alanda pas ve presin uygulandığı dayanıklılık çalışması yaptı. Daha sonra takımı yeşil, mavi, lacivert ve beyaz olmak üzere 5'erli 4 gruba ayıran Brezilyalı çalıştırıcı, 4 takımı da minyatür kale maçlarda karşı karşıya getirdi. Roberto Carlos ise takımla bir tur koşu yaptıktan sonra çalışmasını fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı sürdürdü. Brezilyalı futbolcunun antrenman sırasında neşeli tavırları, takım arkadaşlarına takılması dikkat çekti.

13.03.2008


 

Ünlü atletler Türkiye'de

Türk atletizmi, peş peşe ''Bomba'' transferler ve vatandaşlığa geçirilen yabancı atletlerle hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Pistlerin iki iddialı kulübü Fenerbahçe ve ENKA arasındaki tatlı rekabet, dünyaca ünlü atletleri Türkiye'ye taşıyor.

Fenerbahçe'nin son olarak Güney Afrikalı rekortmen bayan uzun atlamacı Karin Mey'i vatandaşlığa geçirerek renklerine bağlamasının ardından, bir bomba transfer haberi de yine ENKA'dan geldi.

ENKA 2 YILDIZI KAPTI

Valencia'da geçen hafta yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 800 metrede şampiyon olan genç yıldız Sudanlı Kaki Khamis ile ilgilenen ve transferinde son noktaya gelen ENKA Spor Kulübü, sürpriz bir atakla iki farklı ünlü ismi kadrosuna katmayı başardı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na iddialı hazırlanan ENKA, ünlü Rumen sprinter Ionela Tarlea ve 3 bin metrenin yeni yıldızı Kenyalı James Kosgei Cheptuiyon'u renklerine bağladı.

AVRUPA'DA İDDİASINI ARTTIRDI

Bayanlar 400 ve 200 metrede Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan, Atina Olimpiyat Oyunları'nın gümüş madalyalı tecrübeli atleti Terlea'yı kadrosuna katan ENKA, 3 bin metre engellideki 8:13.66'lık zamanıyla bu mesafenin dünyadaki iddialı isimleri arasına giren Kenyalı Cheptuiyon'u da transfer ederek, Avrupa'da iddialı olma yolunda önemli bir adım attı.

KARİN MELİS OLDU

Fenerbahçe'nin, transfer ederek Türk vatandaşlığına geçirdiği, bayanlar uzun atlama Güney Afrika Cumhuriyeti rekortmeni Karin Mey, yeni adına kavuştu. 2010 yılına kadar Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan rekortmen atlet, ''Melis'' adını aldı. 24 yaşındaki atlet, bundan sonra atletizm listelerinde Melis K. Mey olarak yer alacak.

13.03.2008


 

İbrahimovic'e yılda 10,5 milyon Euro

İnter'den Zlatan'a rekor teklif hazırlığı İsveç medyasında yer alan bir haberde, İtalya devi İnter 'in, Boşnak asıllı İsveç milli takım oyuncusu Zlatan İbrahimovic'e rekor bir teklif önereceği bildirildi.

İsveç'in en çok satan gazetelerinden Expressen Gazetesi'nin vermiş olduğu habere göre; teklifin beş yıllık ve yaklaşık 99 milyon kron (yaklaşık 10.5 miyon euro) olacağı bildirildi. 2013 yılına kadar yapılacak bu kontrat gerçekleşirse Zlatan İbrahimovic dünyanın en çok kazanan futbolcusu konumuna geçecek.

13.03.2008


 

Kel Aliço tanıtılacak

Edirne'nin İpsala Kaymakamlığı, pehlivan Kel Aliço'yu dünyaya tanıtmak için araştırma komisyonu kurdu.

İpsala Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Kel Aliço'nun dünyanın yetiştirdiği pehlivanların en önemli isimlerinden biri olduğunu söyledi. Duman, bu sporcuyu dünyaya tanıtmak için belge konusunda çalışmalara başladıklarını anlattı.

13.03.2008


 

Efes'in ULEB'de kritik sınavı bugün

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün İstanbul'da kritik bir maça çıkacak. 2. tur (D) Grubu'ndaki 5. hafta maçında Sırbistan'ın Partizan Igokea takımını ağırlayacak olan lacivert-beyazlılar, galip gelerek, çeyrek finale kalma umutlarını son haftaya taşımak amacında.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak karşılaşma Skyturk TV'den naklen yayınlanacak. Belgrad'da yapılan ilk maçı Partizan 78-65'lik skorla kazanmıştı. Efes bugünkü maçı kazanması durumunda, grupta ilk 2'ye girerek, çeyrek finale kalma umutlarını gelecek hafta İtalya deplasmanında Montepaschi Siena ile yapılacak son maça taşıyacak. Bu arada, deplasmanda yapılan maçı 13 sayı farkla yitiren Efes, bu maçı 14 sayı farkla kazanırsa, Sırp ekibine karşı ikili averajda üstünlük kuracak.

13.03.2008


 

Okur kurtaramadı

NBA'de Utah Jazz, deplasmanda Chicago Bulls'a 108-96 yenilirken, Mehmet Okur attığı 22 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 2 isabet çıkarırken, 9 kez denediği 2 sayılık atışların ise 5 tanesini sayıya çevirdi. 8 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise 6 isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 22 sayı, 18 ribauntla tamamlamasına karşın yenilgiyi önleyemedi.

13.03.2008


 

Galatasaray potada çoştu

ULEB Kupası 3. tur ilk maçında, İspanya'nın Kalise Gran Canaria takımını 99-74 yenerek rövanş maçı için önemli bir avantaj kazanan Galatasaray Cafe Crown'da antrenör Murat Özyer, ''Rövanş maçında işi çok ciddi tutmamız gerekiyor'' dedi.

İlk maçtaki 25 sayılık farkın kendilerini yanıltmaması gerektiğini belirten Özyer, ''İlk 40 dakika bitti. Rakibimiz iyi bir takım. Uzun bir yoldan geldiler. Biraz da bunun yorgunluğunu yaşamış olabilirler. Maçın sonlarına doğru tekrar geri geldiler, ama biz direndik. Bu sayı orada yeterli de olmayabilir. Orada işi çok ciddi tutmamız gerekiyor. Aynı agresiflikte savunma yapmamız lazım. Hücumda da iyi günümüzde olmamız lazım" dedi.

13.03.2008


 

Beşiktaş-Trabzon derbisi 40 YTL

Beşiktaş ile Trabzonspor takımları arasında 16 Mart Pazar günü yapılacak maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Biletler tüm Biletix gişeleri, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Call Center ve www.biletix.com.tr internet adresinden satışa sunuldu. Fiyatlar şöyle: Numaralı Orta: 175 YTL, Numaralı Kenar: 150 YTL, Kapalı Üst: 125 YTL, Kapalı Alt: 90 YTL, Açık: 40 YTL.

13.03.2008


 

Olimpiyat Meşale Koşusu 3 Nisan'da

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu 3 Nisan'da İstanbul'da olimpiyat coşkusu yaşatacak. Ataköy Olimpiyat Evi'nde dün yapılan basın toplantısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, pop müzik sanatçısı Mirkelam ve koşunun resmi sponsorlarının yöneticileri katıldı.

"Ateşi yak, hayatı paylaş" sloganıyla start alacak koşu tüm dünyada 22 bin meşale taşıyıcısının yardımıyla 130 günde beş kıtayı dolaşarak 137 bin kim'lik yol katedecek. 25 Mart'ta Yunanistan'ın Olimpia şehrinde yakılacak olan olimpiyat meşalesi 31 Mart'ta Pekin'e varacak ve ardından Almaata şehri üzerinde 3 Nisan'da İstanbul'dan geçecek..

Tüm dünya insanlarına dostluğu, barışı ve saygıyı götürmeyi hedefleyen meşale koşusunun rotası tarihi İpek Yolu'ndan esinlenerek oluşturuldu. Koşunun ikinci ayağı olan İstanbul'daki parkur ise Sultanahmet Meydanı'ndan başlayarak iki kıta arasında turunu attıktan sonra Taksim'de son bulacak. Alana kurulacak olan sahneye gelecek meşale yakılacak ve sonrasında olimpiyat coşkusu ünlü müzik grubu Athena'nın vereceği özel bir konser ile sona erecek..

İstanbul'dan geçecek meşaleyi taşıyan 80 isim topluma ve insanlığa katkıda bulunan kişiler olarak seçildi. Meşale taşıyıcıları arasında madalyalı sporcuların yanısıra, olimpiyat ruhunu yansıtan isimsiz kahramanlar ile sanat, kültür ve iş dünyasından Türkiye'yi başarılarıyla temsil eden önemli kişiler de yer alıyor. 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında Pekin'de gerçekleştirelecek olimpiyat oyunlarında Türkiye atletizm, atıcılık, bisiklet, boks, güreş, halter, judo, okçuluk, tekvando, yelken ve yüzme gibi birçok dalda temsil edilecek..

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Murat Başesgioğlu, böylesine önemli bir olayın İstanbul'a verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye'nin olimpiyatları düzenlemesi yolunda büyük adımlar atıldığını ifade eden Başesgioğlu, "2020 yılındaki Olimpiyatlara talibiz. Bu yönde tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu..

Erol DOYURAN

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri