Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

IKT, Dakar'da güncelleniyor

İslam Konferansı Teşkilatı’nın Senegal’in başkenti Dakar’da, 2 gündür süren Dışişleri Bakanları toplantısı’nda görüşülen, İKT ana kuruluş şartının değişikliği üzerinde üye ülkelerin fikir birliği içinde olduğu açıklandı.


Filistin’de insanlık dramı

Dünyanın en büyük açık cezaevi konumuna getirilen Gazze’deki insanlık dramı devam ediyor. İsrail saldırılarını şimdilik durdurdu ancak, abluka ve amba

Almanya'da okulda namaz izni

Berlin İdare Mahkemesi, 14 yaşındaki bir Müslüman öğrenciye ders saati dışında okulda günde bir kez namaz kılma izni verdi.


  İran’da ılımlı adaylar tasfiye edildi

İran’da, 8. meclis seçimlerinin yapılmasına iki gün kalmasına rağmen halk henüz adayları yeterince tanımıyor. Bir haftalık resmî propaganda süresinin geçen perşembe günü başlamasından sonra çalışmalarını yoğunlaştıran adaylar, kendilerini tanıtmada başarılı olamıyor.


  ‘Aralarına İran girdi’

ABD’nin, İran ve Irak’ın da yer aldığı Yakın Doğu bölgesinden sorumlu Merkez Komutanlığı’nın (Centcom) Komutanı Oramiral William Fallon, ani bir kararla görevinden istifa etti.


  NATO’dan çocuk katliâmı

Afganistan’ın güneyinde, Taliban militanlarına yönelik NATO operasyonunda 2’si kadın, 2’si de çocuk olmak üzere 4 sivil hayatını kaybetti.


  Taylandlı Müslümanlardan Danimarka’ya kınama

Tayland’da bir grup Müslüman, Danimarka gazetelerinin İslâm dünyasını rencide eden karikatürlerden birini tekrar basmasını Danimarka Büyükelçiliği önünde protesto etti.


  NASA zor durumda

Endeavour uzay mekiğinin önceki günkü kalkışı sırasında esrarengiz bir cismin çarpmış olması ihtimali, NASA mühendislerini yine zor durumda bıraktı.


  Milyonlarca doları sakladılar

Japonya’da iki kız kardeşin, vergi vermemek için evlerinin garajında on milyonlarca dolarlık nakit para sakladıkları ortaya çıktı.


  Hamamböceği robotlara ilham olacak

Gelecekte robotlar, hamam böceklerinin hareket tekniklerinden esinlenerek tasarlanacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri