Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çölaşan'a istifa çağrısı

27 Mayıs’ı öven ve Menderes’in idamının coşkuyla karşılandığını iddia eden Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’a tepkiler sürüyor. AKP’li Dengir Fırat: Bir hukukçunun darbeleri, cinayeti tasvip etmesi çok üzücü. Prof. Hüseyin Hatemi: Hakimlik makamındaki bir kişi böyle şeyler söyleyemez. Yargıtay emekli savcısı Ahmet Gündel: Çölaşan istifa etmeli. Dr. Ümit Kardaş: Suç oluşturan sözler ve davranışlar yargının tepesinden geliyor ve işletilmesi gereken mekanizma onlar için işletilmiyor.


Yasağa geri döndüler

Danıştay 8. Dairesinin, başörtülülerin okula alınması için YÖK Başkanınca rektörlüklere gönderilen yazının yürütmesini durdurma kararı sonrası, konuyl

İbretlik kararlara bir yenisi daha eklendi

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yalçın Topçu, “Danıştay’ımızın ibretlik kararlarına bir yenisi daha eklenmiştir” dedi.


  Akay: Başbakan özür dilesin

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili eleştirilerinden dolayı sendikalara yönelik söylediği sözlerini eleştirerek, ‘’Sayın Başbakan ‘yalancılıkla’ suçladığı toplum kesimlerinden özür dilemelidir’’ dedi.


  ‘Erdoğan, tasarıyı okumadı’

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, altına imza attığı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısının tek satırını okumadığı kanısında olduğunu savundu.


  Askerlik için değişiklik teklifi

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, askerlerin yoklama ve muvazzaflık devresinde yol masraflarının karşılanmasını öngören yasa teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.


  Toptan: Akif samîmi bir müslümandı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı hem geçmişin muhasebesini yapan dizelerle süslemiş hem içinde bulunduğumuz şartlarda insanımıza, milletimize ne yapması gerektiğini anlatmış hem de Türkiye’nin geleceğine ışık tutmuştur’’ dedi.


  Financıal Times: Kıbrıs'ta yeni umut doğdu

İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması için yeni bir umut doğduğunu yazdı. Strasbourg mahreçli haberinde gelişmeleri değerlendiren gazete, 4 yıllık tıkanmanın ardından Rum kesiminin adada yaşayan Türklerle yeniden görüşmelere başlamaya hazırlandığını duyurdu.


  Gül, Senegal'e gitti

Cumhurbaşkanı Gül, temasları sırasında İKÖ üyesi ülke liderlerinden bir kez daha Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Geçici üyeliğine adaylığı ve İzmir’in EXPO 2015 adaylığına destek vermelerini isteyeceğini kaydetti.


  Devlet 38 bin memur alacak

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl alınacak 23 bin yeni memurla ilgili kadro dağılımının yapıldığını, atama işlemlerinin de yakında başlamasının beklendiğini bildirdi.


  Bediüzzaman vefat yıldönümünde anılıyor

Büyük İslam âlimi Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 48. yıldönümü münasebetiyle Isparta'da düzenlenen bir programla anılıyor.


  İngilizceyi hemen kaptı

Malatya’nın Pütürge ilçesinde ikamet eden 5,5 yaşındaki Handan Doğan, öğrendiği İngilizce kelimelerle çevresini şaşırtıyor.


  Kızılırmak’a kar takviyesi

Kızılırmak’ta 15 gün önce 20 metreküp/saniye ölçülen debi, karların erimesiyle 110 metreküp/saniyeye yükseldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri