Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FB’in rakibi İngiliz Chelsea

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiltere'nin Chelsea takımı ile eşleşti. Sarılacivertliler, ilk maçı 1 veya 2 Nisan'da İstanbul'da oynayacak. Sarılacivertliler, turu geçmeleri durumunda, İngiliz ekipleri Arsenal-Liverpool eşleşmesinde tur atlayan takımla yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiltere'nin FC Chelsea takımı ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk maçı İstanbul'da oynayacak. Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Kurada İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla eşleşen Fenerbahçe, ilk maçı 1 ya da 2 Nisan'da İstanbul'da oynayacak. Rövanş maçı ise 8 ya da 9 Nisan'da yapılacak.

ARSENAL-LİVERPOOL EŞLEŞTİ

Kura çekimi sonucunda Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmeleri şöyle gerçekleşti: Arsenal (İngiltere)-FC Liverpool (İngiltere), AS Roma (İtalya)-Manchester United (İngiltere), FC Schalke 04 (Almanya)- FC Barcelona (İspanya), Fenerbahçe (Türkiye)-FC Chelsea (İngiltere).

FİNAL 21 MAYIS'TA MOSKOVA'DA

Sarı-lacivertliler, turu geçmeleri durumunda, İngiliz ekipleri Arsenal-Liverpool eşleşmesinde tur atlayan takımla yarı finalde karşı karşıya gelecek. Yarı final ilk maçları 22-23 Nisan, rövanşlar ise 29-30 Nisan'da yapılacak. Şampiyonlar Ligi kupası ise 21 Mayıs'ta Moskova'da sahibini bulacak.

ANELKA F.BAHÇE'YE KARŞI OYNAYACAK

Fenerbahçe'nin Chelsea ile eşleşmesi eski oyuncusu Anelka ile tekrar karşılaşmasına neden oldu. Fenerbahçe'den Bolton Wanderers'a transfer olan ve burada attığı gollerle gündeme gelen, ardından da Chelsea'ye transfer olan Nicolas Anelka yeniden Kadıköy'e gelecek ve Fenerbahçe taraftarının önünde bu kez başka formayla sahne alacak. Anelka'nın bu kaderini de Mateja Kezman da paylaşacak. Bir dönem Chelsea'de oynayan ve burada şampiyonluk yaşayan Sırp futbolcu Kezman da eski takımı Chelsea'ye karşı forma giyecek.

SADECE İKİ GOL YEDİ

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde eşleştiği İngiltere'nin FC Chelsea takımı, bu sezon ''Devler Ligi''nde en az gol yiyen ekip durumunda. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda yer aldığı (B) Grubu'nu 12 puanla ilk sırada tamamlayan FC Chelsea, 2. turda Yunanistan'ın Olympiacos takımını 0-0 ve 3-0'lık skorlarla eleyerek çeyrek finale yükseldi. İngiliz ekip, grup maçlarında ve 2. tur maçlarında rakip filelere attığı toplam 12 gole karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü. Maçlarını 42 bin kapasiteli Stamford Bridge'de oynayan Chelsea, bu sezon Premier Lig'de bir maç eksiğiyle 61 puanla 3. sırada bulunuyor.

Teknik direktörlüğünü İsrailli Avram Grant'ın yaptığı İngiliz ekibin kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleciler: Petr Cech, Carlo Cudicini, Hilario. Savunma: Ashley Cole, Ricardo Carvalho, Wayne Bridge, Paulo Ferreira, Tal Ben Heim, John Terry, Alex, Juliano Belletti, Sam Hutchinson. Orta saha: Claude Makelele, Michael Essien, Frank Lampard, Joe Cole, John Obi Mikel, Michael Ballack, Florent Malouda, Shaun Wright-Phillips, Lee Sawyer. Forvet: Andriy Shevchenko, Didier Drogba, Salomon Kalou, Nicolas Anelka.

FATİH TERİM: F.BAHÇE ZOR İŞLERİ BAŞARDI

Milli Takımlar Baş Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea ile eşleşen Fenerbahçe'nin şimdiye kadar bir çok zor işi başardığını, bundan sonrada yoluna devam edeceğine inandığını söyledi. Sarı-lacivertli takımın kura çekimini FBTV'ye telefonla bağlanarak değerlendiren Fatih Terim, "Bu saatten sonra o çıkmış bu çıkmış önemli değil. Fenerbahçe zor işleri başardı. Sevilla ile eşleştiği zaman da çok ciddi rakip, önemli oyuncuları var deniyordu, fakat Fenerbahçe, kendi sahasında 3-2 yendi, 1-0'a eleneceği maçtan penaltılarla turu geçen taraf oldu ve Sevilla'yı elediler. Futbolcuların konsantre olması lazım. Bütçesi büyük olabilir ama her maç 0-0 başlıyor ve sahada kazanılıyor. Hiç bir takım yenilmeyecek bir takım değil. Hiç bir takım elenmeyecek bir takım değil. Mutlaka Zico kendini bu maça en iyi şekilde hazırlayacaktır.'' dedi.

KALECİ VOLKAN: SAHADA

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel ise rakibin kim olduğunun önemli olmadığını belirterek, ''Önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Sahaya konsantre olarak çıkar, o maçı istersek, istediğimizi alabilecek bir takım olduk. Sahaya çıkıp turu geçmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FB’in rakibi İngiliz Chelsea

  Efes, Avrupa'ya erken veda etti

  Süper Ligde 3 maç var

  Carlos'un aklında Real Madrid var

  Uğur Boral: Kurada Chelsea'yi istedim

  Chelsea Avrupa'da 3 defa kupa kaldırdı

  Yattara'ya derbi kramponu

  Motosiklet cambazı geliyor


 Son Dakika Haberleri