Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aykut güven veriyor

Galatasaray'ın genç file bekçisi Aykut Erçetin, son haftalardaki performansıyla güven veriyor. Aykut'un görev aldığı ikisi derbi olmak üzere son 4 maçta sarı-kırmızılı takım kalesinde sadece 2 gol gördü. Cimbom, Aykut ile çıktığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

Galatasaray'ın genç file bekçisi Aykut Erçetin, son haftalardaki performansıyla güven veriyor. Genç kaleci görev aldığı ikisi derbi olmak üzere, son 4 karşılaşmada, kalesini iyi bir şekilde koruyarak takımının başarısında önemli rol oynadı. Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen'e 5-1 yenilerek elendiği maç ile Turkcell Süper Lig'de de Kasımpaşa'ya 1-0 yenildiği maçta yediği goller nedeniyle eleştirilen Orkun'dan kaleyi devralan Aykut, çıktığı ikisi derbi olmak üzere, son 4 karşılaşmada kalesinde sadece 2 gol gördü. Galatasaray bu maçlarda 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

DERBİDE KURTARAMADI

Aykut, sadece deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 yenildikleri maçta takımını kurtaramadı. Genç file bekçisi, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe ile yapılan maçta kalesinde 1 gol görmesine rağmen, Galatasaray, rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükselmeyi başardı. Galatasaray, Aykut ile Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile Ankaraspor'u yenerken, tek yenilgisini Beşiktaş derbisinde aldı. Görev aldığı son 2 maçta kalesini gole kapatan Aykut, özellikle Ankaraspor deplasmanında son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışlarla takımını puan kaybetmekten kurtararak, şampiyonluk yarışında önemli bir virajı sorunsuz geçmesini sağladı.

17.03.2008


 

Alex: Chelsea'yi yenersek avantajlı gideriz

Fenerbahçe Futbol Takımı kaptanı Alex de Souza, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final'inde Chelsea ile gerçekleşen eşleşmeyi değerlendirirken, ''Chelsea ile kendi evimizde yapacağımız maçta avantaj yakalamak istiyoruz'' dedi.

Alex, FBTV'ye yaptığı açıklamada, ''Chelsea çok kaliteli bir kadroya sahip başarılı bir takım. İlk 11'de kimin yer alacağını tahmin etmenizin zor olduğu ekiplerden biri. Ancak bizim takımımızda da çok kaliteli futbolcular bulunuyor. Kendi evimizde oynayacağımız karşılaşmadan avantajlı bir skorla ayrılmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek İngiltere'ye gittiğimizde işimiz biraz daha kolay olabilir'' şeklinde konuştu.

17.03.2008


 

Hidayet 27 sayı attı Magic galip geldi

NBA'de Orlando Magic, sahasında konuk ettiği Indiana Pacers'ı 122-111'lik skorla geçerken, Hidayet Türkoğlu, attığı 27 sayıyla gecenin en skorer ismi oldu.

. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika forma giyen Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1, 19 kez denediği 2 sayılık atışların ise 17 tanesini sayıya çevirdi ve karşılaşmayı 27 sayı, 6 asist ve 4 ribauntla tamamlayarak takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu.

OKUR 17 SAYI ATTI

Utah Jazz, deplasmanda New Jersey Nets'e 117-115 yenilirken, Mehmet Okur karşılaşmada 17 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 35 dakika sahada kalan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2 isabet bulurken, 9 kez denediği 2 sayılık atışların ise 3 tanesini sayıya çevirdi. 7 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise 5 isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 17 sayı, 3 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

17.03.2008


 

Başbakan kayak yarışında

Estonya Başbakanı Andrus Ansip, Bolu'nun Gerede ilçesindeki Arkut Dağı'nda düzenlenen ''Anadolu Kayak Maratonu''na katıldı.

Türkiye'ye resmi ziyaret için gelen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunacak olan Estonya Başbakanı Andrus Ansip, Arkut Dağı'nda düzenlenen Anadolu Kayak Maratonu'na katıldı. Gerede Kaymaklığı, Estonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Anadolu Maraton Derneği'nce düzenlenen Anadolu Kayak Maratonu'na 115 sporcu katıldı. Arkut Dağı'ndaki 35 kilometrelik parkurda Başbakan Ansip, 1 numaralı formayla yarışta yer aldı.

17.03.2008


 

Arda: Kalli yaşlandı, hasta olması normal

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, ''Hocamızın yaşı ilerledi. Hastalıklı insanlar için bu normal bir durum. Aslında biz onun için oynadık. Bu galibiyeti ona armağan ediyoruz ''şeklinde konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan Ankaraspor karşısında iyi mücadele ederek kazandıklarını söyledi. Gazetecilerin, teknik direktörleri Feldkamp'ın sağlık kontrolü nedeniyle Almanya'da bulunmasının kendilerini nasıl etkilediğini sorması üzerine milli futbolcu, ''Hocamızın yaşı ilerledi. Hastalıklı insanlar için bu normal bir durum. Aslında biz onun için oynadık. Bu galibiyeti ona armağan ediyoruz ''şeklinde konuştu.

17.03.2008


 

Avustralya'da Hamilton birinci oldu

Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Hamilton kazandı. Mücadelede ikinciliği BMWSauber pilotu Heidfeld, üçüncülüğü ise Williams'dan Rosberg elde etti.

Formula-1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan sezonun açılış yarışına ilk sırada başlayan McLaren Mercedes'in pilotu Hamilton, saatte ortalama 194,577 kilometre hızla yarıştığı mücadeleyi 1 saat 34 dakika 50:616 saniyede tamamlayarak, birinciliği elde etti. Hamilton böylece, kariyerinin 5. zaferine ulaşmış oldu.

HEİDFELD'İN SÜRPRİZİ

BMW-Sauber'in Alman pilotu Nick Heidfeld, beşinci sırada başladığı yarışı ikinci sırada tamamlarken, kariyerinde ilk kez podyuma çıkan Williams takımının Alman pilotu Nico Rosberg üçüncü oldu. Geçen yılın dünya şampiyonu, Ferrari'nin tecrübeli Finlandiyalı pilotu ise yarışı sekizinci sırada tamamlayabildi. Markalar klasmanında da McLaren Mercedes 14 puanla birinci geldi. Birçok kazaya sahne olan yarışta 5 pilot yarış dışı kaldı.

17.03.2008


 

Roma Maratonu Kenyalı Yego'nun

Roma Maratonu'nun birincisi, Kenyalı atlet Jonathan Kiptoo Yego oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen maratonda 2 saat 9 dakika 57 saniyeyle en iyi derecesini yapan Yego, rüzgarlı havaya rağmen vatandaşı Philip Sanga Kimutai'yi geride bırakarak, şampiyon olmayı başardı. Kimutai 2 saat, 10 dakika ve 2 saniyeyle ikinci oldu.

17.03.2008


 

Japonya'da Osieck'in işinne son verildi

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü olan, Japonya Birinci Futbol Ligi takımlarından Urawa Red Diamonds'ın çalıştırıcısı Holger Osieck'in görevine son verildi.

Alman teknik adamın işten çıkarılma nedeni olarak, takımın bu sezonun ilk iki maçını kaybetmesi gösterilirken, Osieck'in yerine, Alman asistanı Gert Engels'in getirildiği bildirildi.

17.03.2008


 

Eziyet verdiler

Seyredene eziyet, oynayana eziyet bir maçtı. Oynayan keyif alsın ki; seyreden de keyif alsın. Didişmenin adı futbol olamaz. G.Saray şampiyonluğa, Ankaraspor düşmemeye oynayan iki takım. Her iki takımda topa sahip olduklarında, futbolun güzelliklerini yansıtmaktan çok uzak kaldılar. O nedenle maçın kalite notu çok düşüktü. Maçta iki tane akılda kalan pozisyon vardı. Biri G.Saray'ın attığı goldeki kombinasyonu. Diğeri de Aykut'un üst üste yaptığı iki kurtarıştı. Zaten bu iki enstantane maçın sonucunu belirledi ve G.Saray başkentten 3 puanla döndü.

Ümit Karan, kaptan çıktığı maçta gemisini kurtaran oyuncu oldu. Tek vuruştaki ustalığını iyi konuşturdu. Lincoln lig bitiyor hala istenen düzeyde değil. Çabuk düşüyor, dirençsiz. Rakiplerde hoyratça girince etkisiz kalıyor. Servet yaptığı akıl almaz hatanın dışında inanılmaz güzel oynadı. Geçen hafta iyi olma sinyelleri veren Sabri yine çok vasattı. Arda formsuz, M.Topal idare eden bir futbol ortaya koydu. Defansın solunda oynayan Hakan Balta, Sabri gibi etkisiz kalınca, kenarları iyi kullanan, o bildik G.Saray'dan eser yoktu.

Hakem Yunus Yıldırım'ı ben anlayamadım. Pozisyonu göremezsin söyleyecek bir şey olamaz. Ama gözünün önündeki pozisyonları göremiyorsa, hakemde bir arıza var demektir. Ya hastadır ya da yorgun. Yunus Yıldırım da tam bu halde bir görüntü içindeydi. Bu düzey hakemlerimizin Avrupa'da maç bulma şansı çok az. Kalli hastalığı nedeniyle Almanya'da. Kritik bir süreçte takımının başında olmaması çok büyük bir eksiklik. İnanıyorum yönetim yeni sezonda daha dinamik bir teknik adam seçimi yapacaktır.

Said Okur

17.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri