Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü karşı devrim simgesi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın iddianamesinde başörtüsü şu cümlelerle yer aldı: “Dinsel taassubun göstergesi olan türban, inanç özgürlüğünün zorunlu bir parçası olarak gösterilmiş ve türban takmanın bir hak olduğu inancı topluma benimsetilmeye çalışılmıştır.” İddianamede, “din ve vicdan özgürlüğünün sınırsız bir hak gibi topluma benimsetilmesi ve türbanın bu inanç üzerinden üniversitelerde serbest bırakılması” da bir “suç” olarak ileri sürüldü.


Dâvâ, evrensel standartlara aykırı

TÜSİAD, siyasî partilerin seçmenden aldıkları oyun düzeyi ne olursa olsun, kapatılma talebi ile karşılaşmalarının Türk demokrasisi açısından kabul edi

Güzel: Dâvânın izahı yok

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak tepkiler artarak devam ediyor.


  Bildt: Astronomik derecede tuhaf

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ‘’Savcılar her ülkede tuhaf işler yaparlar ama (Türkiye’deki) bu durum astronomik derecede tuhaf’’ dedi.


  AB sürecine darbe vurur

Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, AKP’yi kapatma girişiminin arkasında Türkiye’nin Avrupa Birliğine girme çabalarının sekteye uğratılması gayretlerinin yattığını söyledi. Gündel, “Gerçekte demokrasiden yana olan bütün siyasî parti, sendika, işadamları, medya ve diğer sivil toplum örgütlerinin bu olaya şiddetli tepki vermeleri gerekir” dedi.


  Aydın: Ben hep laik sistemi savundum

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, kapatma dâvâsındaki kendisiyle ilgili iddialarla ilgili olarak, “Benim bugüne kadar laik devletle ilgili bütün değerlendirmelerim samimi olarak olumlu olmuştur” dedi.


  Erdoğan: Dar ve sığ görüşler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse Türkiye’yi geri götüremez. Kimse Türkiye’yi 3. sınıf bir ülke gibi gösteremez. Bu ülke, bu millet, bu dar görüşlü anlayışların ürettiği zihniyete sığmayacak kadar büyüktür” dedi.


  Şahin: Siyaset sandıkta başlar, sandıkta biter

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "‘’Maç sahada başlar, sahada biter. Tıpkı siyasetin de böyle olması gerektiği gibi. Siyaset sandıkta başlar, sandıkta biter" dedi.


  Komisyon, dokunulmazlıkları görüşecek

TBMM’ye gelen dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili süreç işlemeye devam edecek. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, 19 Mart Çarşamba günü toplanarak, hazırlık komisyonlarının ‘’Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının dönem sonuna bırakılması’’ kararı verdiği 74 dosyayı ele alacak.


  Sınır ötesi operasyon Meclis gündeminde

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonu, bu hafta Meclis gündemine geliyor. CHP’nin sınır ötesi operasyon konusunda verdiği Genel Görüşme önergesinin öngörüşmesi ise 20 Mart Perşembe günü kapalı oturumda yapılacak.


  Ölümüne yarış: 3 ölü 5 yaralı

Eminönü’nde 2 otomobilin çarpıştığı kazada, 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.


  Yasakçı demokrasi anlayışı kabak tadı verdi

Ankara’da bazı sivil toplum örgütleri, AKP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı protesto etti.


  Yoksulluğun haritasını çıkardılar

Elazığ’da kurulu Mamüratül Aziz Vakfı tarafından AB desteğiyle uygulanan “Yoksulluk haritası projesi” kapsamında internet tabanlı “e-yoksul” veri sistemi oluşturuldu.


  Din-bilim sentezine büyük ödül

Bediüzzaman’ın bir asır önce hedeflediği din ve fen ilimlerinin bir arada okutulacağı bir okul kurma projesinin benzerini savunan Polonyalı Profesör Michael Heller, 1.6 milyon dolar tutarında Templeton Ödülüne lâyık görüldü.


  KPDS’ye başvurular bugün başlıyor

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Mayıs dönemi için başvurular, bugün başlıyor.


  Dershanelere her yıl 10 milyar dolar

Gazeteci yazar Abbas Güçlü, ailelerin ÖSS sebebiyle dershanelere her yıl yaklaşık 10 milyar dolar ödediğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri