Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta barış çok zor

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Irak’ta barış ve huzuru tesis etmenin, tahminlerden çok daha zor olduğunu söyledi. Irak savaşının beşinci yıldönümü münasebetiyle GMTV kanalında konuşan Miliband, savaşın “büyük zafer” olduğunu iddia etti. Miliband, “Savaşın büyük bir zafer olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğunun beklediğinden daha iyi cereyan etti. Ancak barış ve huzurun tesisi, düşündüğümüzden çok daha zor oluyor” diye konuştu.


İşgal demokrasi değil, anarşi getirdi

The Guardian gazetesi başyazısında Irak’ta bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili olarak bir takım teklifler ortaya koydu: “Yeni Amerikan Başkanı

Cheney Müşerref’li günleri arıyor

Afganistan’a sürpriz ziyarette bulunan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, yeni Pakistan hükümetinden de ABD’nin “etkili bir müttefiki ve dostu” olması


  “Yeni Haçlı seferinin parçası değiliz”

Vatikan, terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerin yayımlanmasının, Papa 16. Benediktus’un da içinde yer aldığı Haçlı seferinin bir bölümünü oluşturduğu suçlamasını reddetti.


  Suud âlimlerinden Barrak’ın fetvasına destek

Suudi Arabistan’da din adamları, dinle ilgili eleştirel yazılar yazan iki gazeteci hakkında geçen hafta verilen ölüm fetvasını desteklediklerini açıkladı.


  Çeçenler eylem yaptı

Çeçenistan’da Çeçen direnişçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğü bildirildi.


  Şaakaşvili, NATO üyesi olmak istiyor

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Batı’dan, Rusya’yı yatıştırmak için Gürcistan’ın NATO üyesi olma arzusunu engellememesini istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri