Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye de etkilenir

HSBC Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Piraye Antika, “Türkiye, diğer gelişmekte olan ülkeler gibi her türden malî krizden etkilenebilecek bir konumda” dedi. Antika, gelişmekte olan ülkelerin bu krizin kaynağından uzakta kaldıklarını, daha az veya daha geç etkilendiklerini söyledi.


Tüketim talebinde azalma

Ipsos KMG Hane Tüketim Endeksi (HTE) Şubat ayı sonuçlarına göre hızlı tüketim ürünleri talebi, bir önceki aya göre cari fiyatlarla yüzde 4 büyüme göst

GAP’ın maliyeti 27.7 milyar YTL

Hükümet, eylem planı ile GAP projesini beş yılda bitirmeyi hedefledi. Bu amaçla uzun süredir yeni bir paket hazırlanıyor.


  Türkiye-Suriye Ticaret Ofisi hizmete açıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye ve Suriye’nin işbirliği yapması durumunda birlikte kalkınacağını söyledi.


  Yeni anayasa ormanları korumalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, ormanların, iklimin dengesi ve tarımın sigortası olduğunu belirtti ve yeni Anayasa çalışmalarında ormanları koruyan ve orman talanına engel olan hükümlerin yer almasını dilediğini bildirdi.


  Trendi yüksek ürünlere büyük talep

Lezzet ve aroma açısından klasik ürünlere göre daha kaliteli olan ‘trendi yüksek’ ürünlere yurt içinden ve dışından talebin arttığı bildirildi.


  Kartta gecikme faizine indirim

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azamî akdi faiz oranı YTL için yüzde 4,93’ten yüzde 4,54’e, gecikme faiz oranı da yüzde 5,68’den yüzde 5,29’a indirildi.


  Ön ödemeli sözleşmelerde tüketici korunacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ‘’ön ödemeli’’ sözleşmelerde tüketiciye koruma zırhı getiriyor.


  ABD’de stoklar arttı, petrol fiyatları düştü

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ABD’de ham petrol stoklarının arttığı açıklanmasının ardından düştü.


  Altın tepetaklak oldu

Altın fiyatları bugün yüzde 4 değer kaybederek, bir ay içindeki en düşük seviyesine geriledi.


  Yağmur can suyu oldu

İzmir’in Menemen ilçesi Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, son günlerde yağan yağmurun, Menemen Ovasında ekilmiş durumdaki 27 bin dekar alanda ürüne can suyu olduğunu bildirdi.


  Bulgurun fiyatı pirinci yakaladı

Özellikle Anadolu’da dar gelirli aileler tarafından tüketilen bulgurun fiyatı, buğdaydaki artışa paralel yükselerek pirinci yakaladı.


  Samandağ, rüzgâr enerji üssü olacak

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Sebenova ve Gözene köyleri arasında yapılan, yıllık 110 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlayacak rüzgâr enerji santralinin test çalışmalarına başladığı bildirildi.


  Baydemirler, özürlülere sponsor oldu

Türkiye’nin büyük perde üreticilerinden Baydemirler Grubu “Brillant” markasıyla, “sosyal sorumluluk” misyonunu üstlenerek, Fiziksel Engelliler Vakfının “Özrümüzle üretiyoruz” projesine sponsor oldu. Fiziksel Engelliler Vakfının (FEV), İŞKUR ortaklığında Mart ayında start alan, “özrümüzle üretiyoruz” projesi iş yerlerine engelli iş gücü imkânı sunmayı hedefliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri