Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yardımseverler İstanbul’da buluştu

“Zorluklarla Yüzleşmek ve Zorluklara Çözümler Bulmak” başlığı altında dünyanın dört bir yanından gelen etkin ve ünlü hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla “1. Uluslararası Yardı

Kongre; aralarında İngiltere’nin ilk Müslüman bakanı olan İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Shahid Malik, Güney Afrika Western Cape Başbakanı İbrahim Rassol, Merkezi Amerika da bulunan Zeytuna Enstitüsü kurucusu Hamza Yusuf Hanson ve Doha Akademisi Kurucusu olan Katar prensesi Sheikha Aisha Al-Thani gibi renkli ve ünlü isimleri bir araya getirdi.

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İslâmî yardım kuruluşları ve insanî örgütlerinin, çok önemli zorluklar ve engellerle karşı karşıya olduğunu belirterek, bu zorlukları aşabilmek için ciddî bir yol haritası hazırlanması gerektiğini söyledi. İKT’nin programında, insanî faaliyetlerin çok önemli yer tuttuğunu ve sınırlı, ama başarılı insanî faaliyetleri başlattığını dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, Afganistan, Nijerya, Bosna Hersek, Endonezya ve son zamanlarda Gazze’ye yapılan yardımların bunlara örnek olduğunu kaydetti.

Kongrenin ilk gününde Müslüman yardımseverlere konuşan Doha Akademisi Kurucusu Prenses Al Thani, yardımseverlik zaman zaman kötü yönetildiği için doğru yerleri bulamadığını söyledi. Prenses Al Thani, dünyayı değiştirme ve insanlara yardım etme konusundaki kararlılıkları sayesinde daha fazla insana ulaşabileceklerini belirterek şunları söyledi : “Gençlerin bilincinin artırılması, eğitimin artırılması eğitim gelecekte sürdürülebilirlik anlamına geliyor. 100 milyondan fazla çocuk hâlâ ilkokula gitmiyor. Yeni doğanların sayısını göz önünde bulundurduğumuzda hızlı bir şekilde bu oranın iyileştirilmesi gerekiyor. Müslüman yardımseverler olarak bizler erken yaşlardan itibaren çocuklara yardım etmeliyiz. Bütün eğitim programlarının yetenekleri artırıcı şekilde ayrımcılık gözetmeden herkese ulaştırılması gerekiyor. Hükümetlerle, özel teşebbüslerle ortaklıklar kurmalıyız.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise dünyada olup bitenler dikkatli ve duyarlı bir şekilde incelendiğinde, büyük acıların yaşandığının görüleceğini, insanoğlunun dünyayı kaos ortamına çevirdiğinin görüleceğini söyledi. Kur’ân-ı Kerim’in de baştan sona, “kendinizi değil, yanı başınızdakini düşünün” vurgusunu yaptığını ifade eden Bardakoğlu, “İyilik, yönünü doğuya batıya güneye çevirmek değil, en çok sevdiği malını başkası için harcayabilmektir.” diye konuştu.

İkinci gün oturumları dün yapılan Kongre daha sonra konukların Tarihi İstanbul Gezisi ile devam etti. Kongre faaliyetleri kapsamında konuklar bugün İstanbul’da hayır projelerini ziyaret edecekler.

Ahmet CEYLAN / İSTANBUL

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Gerilimin taraf olmayız

  Üniversiteye herkes girebilmeli

  İlnur Çevik: Türkiye Bediüzzaman'la medenîleşiyor

  Yardımseverler İstanbul’da buluştu

  Selçuk serbest, yurt dışına çıkışı yasak

  OSBÜK Başkanı Yılmaz'dan Başbakan’a mektup

  Kosovalı başkanlar Türkiye’de eğitim alacak

  DTP'li vekiller hakkında fezleke

  Almanya PKK'lıları mahk3m etti

  Reformu yapmazsak maaşları ödeyemeyiz

  Gölcük depremi, güçlü devlet imajını değiştirdi

  Dünya günden güne ormansızlaşıyor


 Son Dakika Haberleri