Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta Basra operasyonu

Basra'da silahlı gruplarayönelik büyük çapta bir temizleme operasyonu başlatıldı. Başbakan Nuri el Maliki’nin denetiminde gerçekleştirilen operasyon sırasında yaralanan çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığı ifade ediliyor. Okulların tatil edildiği kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


ABD, İran’a bahane arıyor

Irak'taki Amerikan birliklerinin komutanı General David Petraeus, Irak’ın başşehri Bağdat’ta, parlamento, hükümet binaları ve Amerikan Büyükelçiliğini

Nasrallah: İsrail artık kolay kolay savaş açamaz

Hİzbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Lübnan veya Suriye’ye karşı yeni bir İsrail saldırısını muhtemel görmediğini söyledi. Nasrallah, geçen ay Şam’d


  Medvedev: NATO bu şekilde genişlememeli

Rusya başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO’ya üye olmasına karşı olduklarını açıkladı.


  Irak, Afganistan’dan daha istikrarlı

İngiliz ‘’Jane’s Information Group’’ firması tarafından yayınlanan raporda, Irak’ın Afganistan’dan daha istikrarlı göründüğü bildirildi. Raporda Afganistan, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Somali’den sonra dünyanın en istikrarsız üçüncü ülkesi olarak listede yer aldı.


  ABD savaş gemisi Mısır gemisine ateş açtı

ABD'ye ait bir savaş gemisinin, Süveyş Kanalı’nda seyreden Mısır bandıralı bir motorlu tekneye ateş açması sonucu 1 kişinin öldüğü bildirildi.


  Lübnan’da seçim komedisi

Lübnan'da cumhurbaşkanlığı seçimi bir kez daha ertelendi. 25 Mart’ta yapılacağı açıklanan seçimin 22 Nisan’a ertelendiği bildirildi.


  Rice tekrar Orta Doğu’ya gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, hafta sonunda Ortadoğu’yu tekrar ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Rice’ın “barış sürecini çıkmazdan kurtarmak amacıyla” bölgeye gideceğini bildirdi.


  KKTC Isesco’ya gözlemci oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), merkezi Rabat’ta bulunan ve İslâm Konferansı Teşkilatı’na (İKT) bağlı en önemli kuruluşlardan biri olan İslâm Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’na (ISESCO) gözlemci üye olarak kabul edildi.


  Teknoloji ajanına 24.5 yıl ceza

AMERİKA Birleşik Devletleri savunma teknolojisini Çin’e aktarmakla suçlanan Çin asıllı Amerikan vatandaşı mühendis, 24.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri