Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Medya çok geriyor

Başbakan Erdoğan, kendisinin hep uzlaşma mesajı verdiğini, ama medyanın gerilimde çok büyük rol oynadığını ifade ederek, “Tüm medya gruplarının tahrik etmek için gerek şahsımla alâkalı, gerek partimle alâkalı şu ana kadar yaptıklarını ne yapacağız?” diye sordu.


Viyana'dan sonra Saraybosna

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üç ülkeyi kapsayan Balkan turunun ilk durağı olan Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da karşılayanlar arasında, içler

Çiçek: ‘yargıyı rahat bırakın’ diyenler kendileri de yargıyı rahat bırakmalı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ergenekon soruşturmasına ilişkin sorular üzerine, ‘’Bir taraftan ‘yargının işine karışılmasın’ diye


  Cheney: Kürdistan'da Barzani ile vakit geçirdim

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Kuzey Irak ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kürdistan’a da gitme fırsatını buldum. Bu, benim Kürdistan’a ilk ziyaretim oldu. Orada Başkan (Mesud) Barzani ile zaman geçirdim” şeklinde ifadelere yer verdi.


  STK’lar, bugün “Türkiye için sağduyu” çağrısı yapacak

Türkİye’nİn önde gelen 7 sivil toplum kuruluşu, bugün İstanbul’da ‘’Türkiye için sağduyu’’ başlıklı ortak bir basın açıklaması yapacak.


  Çavuşoğlu: Milletin nezdinde gerçekler açığa çıkıyor

DEMOKRAT Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığına atanan Fatih Çavuşoğlu, herkesin bir şeyleri kalkan yaparak onların arkasına gizlendiğini, fakat milletin nezdinde gerçeklerin açığa çıktığını söyledi.


  Alemdaroğlu hasteneye kaldırıldı

ERGENEKON soruşturması’’ kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbes bırakılan Eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, hastaneye kaldırıldı. Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş, müvekkilinin önceki gün akşam üzeri rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.


  Demokrasi için hoşgörü gerekir

Yazar İslâm Yaşar, Kayseri'de düzenlenen Bediüzzaman'ı anma programında yaptığı konuşmada, "Bir yerde demokrasinin yerleşebilmesi için insanların birbirlerini sevmesi ve birbirlerine karşı hoşgörü ile yaklaşmaları gerekir" dedi.


  Sezer’e göre, Anayasa değişikliği darbe girişimi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin süreci doğrudan etkileyecek bir anayasa değişikliği yapmanın etik ve anayasaya uygun olmayacağını ileri sürerek, ‘’Böyle bir girişim, hukuka ve hukukun üstünlüğüne bir sivil darbe girişimidir’’ dedi.


  Ankara Üniversitesinde öğrenci kavgası

ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 4’ü polis 5 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde fakülte yemekhanesinde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple kavga çıktı.


  Nevruz olaylarına 43 tutuklama

NEVRUZ bahane edilerek yapılan izinsiz gösterilerde gözaltına alınalardan 43 kişi çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Van’da 22 Mart’ta Demokratik Toplum Partisinin Nevruzu bahane ederek yaptığı izinsiz gösterinin ardından gözaltına alınan 150 kişiden 40’ı adliyeye sevk edildi.


  Ordu, Emniyet Müdürü Boran merkeze alındı

Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran’ın geçici görevle Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandığı bildirildi.


  Türk: Partimizi kapatabilirsiniz, bunu önemsemiyoruz

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, partilerin kapatılması konusunda, “Bizim parti kapatmayla ilgili bir derdimiz yok. Alışmışız, telaşlanmıyoruz. Yeniden dokunulmazlığımızı kaldırabilir, partimizi kapatabilir, cezaevlerinin kapılarını bize açabilirsiniz; bunu önemsemiyoruz” dedi.


  Hükümet işsizliği unuttu mu?

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomik Mali İşler, Strateji ve Ar-Ge Başkanı Sabri Erdil, Türkiye’nin ivedi bir şekilde yatırım ve istihdam odaklı yeni bir programa ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Fırtına çatı uçurdu

İSTANBUL’DA saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle gece saatlerinde bazı binaların çatıları uçtu, tabelalar devrildi.


  İstanbul’da barajların yüzde 42’si dolu

İSTANBUL’DA etkili olan son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranı yüzde 42,29’a yükseldi. İSKİ’nin Günlük Su Faaliyet Raporuna göre, son yağışlarla birlikte şehre su sağlayan 10 kaynaktaki mevcut su hacmi 367 milyon 350 bin metreküpe çıktı.


  100 hektarlık çaylık alan yandı

TRABZON’UN Of ilçesinde önceki gün başlayan örtü yangını, dün sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.


  Küçük rehber İsmail’in dilinden Bediüzzaman

Mardin Ulu Camii'ni görmeye gelenlere caminin küçük yaştaki rehberi İsmail'in dilinden hem caminin özelliklerini, hem de Bediüzzaman'ın bu camide yaşadığı ilginç hatırasını dinleme fırsatı yakalıyor.


  ALES’e başvurular başladı

Akademİk Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) İlkbahar Dönemi için başvurular dün başladı.


  Türkiye’nin dördüncü büyük adliyesi olacak

Antalya’daki adlî yargı teşkilatı, fizikî ve teknik alt yapı ile personel artışını sağlayacak yeni adliye sarayı için gün sayıyor.


  Isparta’daki uçak kazasında sorumlular hakkında dâvâ

Isparta’da geçen yıl düşen uçakta hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın ailesi, World Focus ve Atlasjet Havayollarının idarecileri ile Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Uçuş Standartları Daire Başkanlığı yetkilileri ve teknik denetçiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Leylekler yolunu şaşırdı

Hatay Havaalanı’nın Amik Gölü çanağına kurulmasıyla göç yolunu değiştiren leylekler küresel ısınmaya aldanıp Hassa’nın Karafakılı Köyünü mesken tuttu.


  Ünlüler trafik için kamera karşısına geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü ile TRT arasında imzalanan protokol kapsamında, trafik konusunun işleneceği 13 bölümlük film çekileceği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri