Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlikte kısmî uzlaşma

EMEK Platformu ile son kez biraraya gelen hükümet, Sosyal Güvenlik Reformu’nda büyük ölçüde uzlaşma sağladı. Hükümet, 65 yaş konusunda geri adım atmadı, ancak işçiler için 9 bin güne çıkarılan prim ödeme gün sayısını 7 bin 200’e düşürdü.


Çiftçi bu yıl gübre kullanamayacak

GIDA güvenliği açısından Türkiye’de gübrenin çiftçiye mutlaka ucuza sunulması gerektiği vurgulanırken, buna dönük gübrede ‘destekleme ve fiyat indirim

Enerji ihtiyacımız artarken kaynaklarımız hızla tükeniyor

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) üç ayda bir yayınlanan Çerçeve Dergisi’nde, Türkiye’nin enerji ihtiyacının hızla artarken, diğer


  Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi 2007'de 8 milyar doları aştı

IRAK Ticaret Bakanı Abdulfelah Hasan El Sudani, Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacminin 2007 yılında 8 milyar doları aştığını bildirdi. Türk şirketlerini Irak’ta yatırım yapmaya çağıran El Sudani, ‘’ilk gelen ilk kazanan olur’’ dedi.


  Petrol-İş'in Petkim’de ‘yasaklı’ dâvâsını Danıştay reddetti

DANIŞTAY 13. Dairesi, Petkim’in Socar&Turcas-Injaz ortak girişim grubuna satılmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun, 22 Kasım 2007 tarihli kararının yürütmesinin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.


  Kurulacak Dünya Ticaret Merkezi Edirne ekonomisini canlandıracak

EDİRNE Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar, kurulması için uğraş verdikleri Dünya Ticaret Merkezi’nin şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.


  Organize Sanayi Bölgeleri'ne yeni düzenleme geliyor

ORGANİZE Sanayi Bölgeleri kanununda değişiklik öngören tasarı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. OSB’nin tanımını genişleten tasarıya göre, OSB için gerekli küçük imalat, tamirat, sağlık, eğitim, lojistik, çağrı merkezleri ve benzerleri dahil ticaret alanları ile sanayi işletmeleri de OSB kapsamına alınıyor.


  EXPO 2005 yarışında son hafta

EXPO 2015’e ev sahipliği yapmak için, Uluslararası Sergiler Bürosu’na 3 Mayıs 2006’da resmi başvuruda bulunan İzmir, iki yıldır devam eden tanıtım ve lobi çalışmalarının son haftasına geldi.


  ABD’de ekonomik kriz çıktı, mermerci Çin'e sarıldı

TÜRKİYE’DE son yıllarda ihracatını en hızlı artıran sektörler arasında yer alan doğaltaşta, ABD’de yaşanan tutsat (mortgage) krizi, ihracatçı firmaları Çin ve Hindistan gibi pazarlara yöneltti. Çin’e yapılan işlenmemiş doğaltaş ihracatı, rekor düzeyde artış gösterdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri