Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fırtına çatı uçurdu

İSTANBUL’DA saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle gece saatlerinde bazı binaların çatıları uçtu, tabelalar devrildi.

Gece etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtınada Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler, Avcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Şişli, Sultanbeyli ve Maltepe başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halindeki araçlar ile çevre binalara kısmen zarar verirken, çok sayıda ağaç da fırtına sebebiyle devrildi.

Reklam ve uyarı tabelalarının da devrildiği fırtınada, Üsküdar Büyük Çamlıca’da yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir radyo vericisi direği yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da önceki gece yarısı başlayan lodos fırtınasının, yer yer saatteki hızı 66 ile 101 kilometre arasında değiştiği, dün sabah yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri ile Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin gerçekleştirilemediği belirtildi.

Cebeci-Mescidi Selam istikameti hattındaki katanelin (enerji direği), fırtına nedeniyle bir binanın çatısının üzerine devrilmesi sonucu hatta enerji sağlayan kabloların koptuğu ve Sultançifliği-Cebeci-Mescidi Selam hattında tramvay, arızanın giderilmesinden seferler normale döndü. İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, itfaiyeye 110 adet çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ihbarı geldi.

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nda etkili olan lodos sebebiyle durdurulan Gökçeada-Kabatepe ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri yeniden başladı. Kocaeli’nde gece yarısından sonra başlayan ve saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle Eskihisar-Topçular feribot seferleri yapılamamıştı. Marmara Denizi’nde şiddetli fırtına sebebiyle yerli ve yabancı bandıralı 61 şilep ve tanker, geceyi Tekirdağ’ın Şarköy Limanı’nda geçirdi.

Meteorolojiden rüzgar uyarısı

METEOROLOJİ yetkilileri, Konya’da zaman zaman hızı saatte 75 kilometreyi bulan şiddetli rüzgâr nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, şiddetli rüzgârın Orta Akdeniz’den yaklaşmakta olan yağışlı hava kütlesinin etkisiyle gerçekleştiğini vurguladı. Şen, ‘’Rüzgâr nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz. Yağışlar yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek’’ dedi.

/ İSTANBUL-ÇANAKKALE-KONYA

26.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Medya çok geriyor

  Viyana'dan sonra Saraybosna

  Çiçek: ‘yargıyı rahat bırakın’ diyenler kendileri de yargıyı rahat bırakmalı

  Gazeteci Yener, Ergenekon savcısı hakkında “soruşturma” talep etti

  Cheney: Kürdistan'da Barzani ile vakit geçirdim

  STK’lar, bugün “Türkiye için sağduyu” çağrısı yapacak

  Çavuşoğlu: Milletin nezdinde gerçekler açığa çıkıyor

  Alemdaroğlu hasteneye kaldırıldı

  Demokrasi için hoşgörü gerekir

  Sezer’e göre, Anayasa değişikliği darbe girişimi

  Ankara Üniversitesinde öğrenci kavgası

  Nevruz olaylarına 43 tutuklama

  Ordu, Emniyet Müdürü Boran merkeze alındı

  Türk: Partimizi kapatabilirsiniz, bunu önemsemiyoruz

  Hükümet işsizliği unuttu mu?

  Fırtına çatı uçurdu

  İstanbul’da barajların yüzde 42’si dolu

  100 hektarlık çaylık alan yandı

  Küçük rehber İsmail’in dilinden Bediüzzaman

  ALES’e başvurular başladı

  Türkiye’nin dördüncü büyük adliyesi olacak

  Isparta’daki uçak kazasında sorumlular hakkında dâvâ

  Leylekler yolunu şaşırdı

  Ünlüler trafik için kamera karşısına geçti


 Son Dakika Haberleri