Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

365 gün aşk ile dönüyorlar

RESTORASYONU tamamlanarak Bursalıların hizmetine sunulan Karabaş-ı Veli Dergâhı, semazenlerin her akşam yaptığı Sema gösterileri ile büyük ilgi görüyor. Dergâh, Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ve Osmangazi Belediyesi işbirliği ile yılın 365 günü akşamları yapılan Sema gösterisi sebebiyle her yaştan izleyici ile dolup taşıyor.

Yaptığı birçok çalışma ile harabe haldeki onlarca tarihî eseri onararak Bursa’ya kazandıran Osmangazi Belediyesi, bu mekânları kültür ve sanat merkezi haline getirerek işlevsellik kazandırıyor. Bu mekânlardan birisi olan Karabaş-ı Veli Dergâhı da Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ve Osmangazi Belediyesi işbirliği ile yapılan çalışmalarla amacına uygun bir şekilde hizmet veriyor. Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla her akşam düzenlenen Sema Gösterileri vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Karabaş-ı Veli Dergâhı semazenlerin yıl boyunca, her akşam yaptığı gösterilerle farklı bir havaya bürünüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dünya güzeli bir şehir olduğunu söyleyerek Bursa’da yöneticilik yapmanın kendisi için büyük onur olduğunu belirtti. Altepe, Osmangazi ilçesinin birbirinden değerli 1800 tarihî yapıya sahip olduğunu söyleyerek Bursa’nın bu yönüyle yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en önemli şehirlerinden biri olduğunu dile getirdi. Bursa’da 100 kadar proje üzerinde çalışma yaptıklarının altını çizen Altepe, yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Tarihî eserleri yenileme projesiyle önemli bir adım attıklarını belirten Altepe, “Bugüne kadar onlarca tarihi eseri restore ederek Bursa’ya kazandırdık. Belediye olarak biz tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasını, yeniden hayat bulmasını önemsiyoruz. Gökdere Medresesi, Haraççıoğlu Medresesi, Ördekli Hamamı, Tarihi Surlar, Merinos Tarihi Tren İstasyonu çalışma yaptığımız eserlerden birkaçı. Bütün bu eserler harabe haldeyken yaptığımız yenileme çalışmaları sayesinde ayağa kalktı. Bunlar şehrin adeta siluetini değiştirdi” dedi. Karabaş-ı Veli Dergâhı Kültür Merkezi’nin de restore ettikleri eserler arasında olduğuna dikkat çeken Altepe, böylesine önemli değerler bütünü içinde her biri ayrı bir zenginlik olan yapıları tek tek ele alarak şehrin turizmine de büyük bir katkı yaptıklarını ifade etti. Mekânda her akşam sema gösterilerinin olduğunu anlatan Altepe, tarihi eserleri onardıktan sonra korumanın daha önemli olduğunu belirtti.

Yenileme çalışması yaptıkları eserlerin daha önce harabe halinde olduğuna değinen Altepe, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu eserleri restore ettikten sonra belediye olarak işletiyoruz. Çünkü başka türlü korumak çok mümkün olmuyor. Bu yerleri sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak vatandaşın kullanımına açıyoruz. Buralarda her akşam ayrı bir etkinlik yapılıyor. Karabaş-ı Veli Dergâhı Kültür Merkezi’nde de her akşam sema gösterisi yapılıyor.”

/ BURSA

26.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  365 gün aşk ile dönüyorlar

  Yazarımız Nurdan Damla kitaplarını imzaladı

  Pendik’te “yazma eserler” sergisi açılacak


 Son Dakika Haberleri