Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe engelini aşacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Derbinin bizim açımızdan kötü bir sonuçla bitmesi gibi bir düşünce kafamda hiç oluşmadı" dedi

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe derbisinde saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmak istediklerini söyledi. Sağlam, Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın başında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçla ilgili bir soruya Sağlam, ''Sahamızda ve taraftarımızın önünde oynamak avantaj. Bu avantajı Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında kullandık. Aynı avantajı Fenerbahçe derbisinde de kullanıp, şampiyonluk yolunda önemli bir engel aşmak istiyoruz'' diye cevap verdi.

ŞAMPİYONLUĞU BELİRLEMEZ

Sağlam, derbide alınacak sonucun şampiyonluğu belirlemeyeceğini de kaydederek, şunları söyledi: ''Derbi maça şampiyonluğu belirleyecek karşılaşma diyemeyiz, ancak bundan sonraki geleceği hafif de olsa etkileyecek bir karşılaşma. Görüyorsunuz her hafta değişik takımlar puan kaybına uğruyor. Sezon sonuna kadar da bu puan kayıpları sürecek. Fenerbahçe maçında ortaya çıkacak sonuç, belki biraz şampiyonluk yolunda durumu şekillendirecektir, ama kesinlikle belirlemeyecektir.'' Fenerbahçe maçında puan kaybı yaşanması durumunda ne olacağı sorusuna da Sağlam, ''Öyle bir şeyi hiç düşünmedim. Fenerbahçe maçının kötü gitmesi gibi bir düşünce kafamda hiç oluşmadı'' dedi.

BOBO'NUN KIRMIZI KARTI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının büyük bir bölümünü 10 kişi oynadıklarının hatırlatılıp, ''Eğer 1111 oynansaydı, sonuç farklı olur muydu?'' sorusuna Sağlam, ''Şöyle oynasaydık böyle olurdu demek yanlış. Futbolda her şey olabiliyor. 11'e 10 avantajlı durumda oynadığınız maçları bile alamıyorsunuz. 1015 dakika bir futbolcudan eksik oynamak, bir takımı çok fazla etkilemiyor, ama 50 dakika 10 kişi oynamak tabii ki fiziksel yönden bizi olumsuz etkiledi'' diye cevap verdi. Genç teknik adam, Bobo ile görüştüklerini ve Brezilyalı futbolcunun çok üzgün olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: 'Geçmişte futbol oynayıp biz de bu tip şeyler yaşadık. Onun neler hissettiğini biliyoruz. Dünyada ondan daha fazla üzgün olan insan yoktur. O da durumun farkında ama geçmişe takılıp kalmak bize bir şey getirmez, geçmişten dersler çıkarıp, gelecekte lehimize olumlu şekilde kullanmalıyız. Disiplin kurulundan bir ceza alacak ama ondan sonraki dönemde performansı ile bu yapmış olduğu hatayı da telafi edecektir.''

RICARDINHO'YA YORUM YOK

Sağlam, kadro dışı bırakılan Brezilyalı futbolcu Ricardinho ile ilgili sorulara cevap vermekten kaçınırken, ''Ricardinho ile ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli bir maç oynayacağız. Ricardinho, Bobo, ceza konuları ile konsantrasyonumuzu dağıtmak istemiyoruz. Takımdaki herkes, yönetim, Fenerbahçe maçının nasıl iyi geçebileceğine odaklanmış durumda. Bunun dışındaki konuları gündeme getirmek istemiyoruz'' şeklinde konuştu.

BOBO DIŞINDA EKSİK YOK

Ertuğrul Sağlam, kart cezalısı Bobo dışında eksik oyuncularının bulunmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamlad. ''Cisse ve İbrahim Kaş takımla birlikte başladı. Durumları iyi, ama antrenmanlardaki performansları hafta sonuyla ilgili kafamızdaki düşünceleri netleştirecektir. Rüştü, çarşamba veya perşembe günüsıkıntısından kurtulacak ve hafta sonuna hazır hale gelecektir. Gökhan Zan da öyle. Bobo'nun dışında takımda yer almayacak futbolcumuz olmayacak.''

26.03.2008


 

A Millî Takımı Belarus önünde

HAZİRAN ayında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası finallerine hazırlık çerçevesinde ikinci hazırlık maçını bugün başkent Minsk'te Belarus ile yapacak olan A Milli Futbol Takımında hedef sahadan gabiletle ayrılmak.

Dinamo Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Litvanya Futbol Federasyonu'ndan Paulius Malzinskas yönetecek.

444. MİLLİ MAÇIMIZ

(A) Milli Futbol Takımı, Belarus karşısında 444. maçına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 232'si resmi, 211'i özel olmak üzere geride kalan toplam 443 maçta, 153 galibiyet, 106 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ayyıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 565 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

ÖZELLERDE SUSKUNUZ

Öte yandan son dönemdeki hazırlık maçları karnesi pek de iyi değil. A Milliler, teknik direktör Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde yaptığı 16 özel maçın sadece 4'ünü kazanırken, 4'ünü yitirdi, 8'inde ise berabere kaldı. 13'ü yurt dışı, sadece 3'ü Türkiye sınırları içindeki son 16 özel karşılaşmada rakiplerine toplam 17 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 19 gol gördü.

Terim'in 68. milli sınavı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takımın bugün deplasmanda Belarus ile yapacağı özel maçta 68. milli sınavına çıkacak. Milli Takımın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 10 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

26.03.2008


 

Feldkamp takımın başında idmana çıktı

GALATASARAY, Süper Lig'de 30 Mart Pazar günü Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcular, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Almanya'da bulunan ve önceki gün akşam İstanbul'a dönen teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde çalıştı. Sakatlığı bulunan oyunculardan Orkun, Ayhan, Hasan Şaş, Lincoln'ün tedavilerinin ardından sahada antrenörler Cevat Güler ve Burak Dilmen yönetiminde takımdan ayrı özel çalışmalar yaptığı, Song'un ise tedavisinden sonra sağlık ekibi eşliğinde takımdan ayrı çalıştığı bildirildi. Milli oyuncularından yoksun Galatasaray, hazırlıklarını bugün yapacağı idmanla sürdürecek.

26.03.2008


 

Carlos, idmanda yine ayrı çalıştı

FENERBAHÇE, Süper Ligde Beşiktaş ile 29 Mart Cumartesi günü yapacağı derbi maçın hazırlıklarını, yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, dün de takımdan ayrı çalıştı.

Brezilyalı futbolcu, koşunun ardından antrenör Önder Özen yönetiminde 40 dakika topla çalıştı. Roberto Carlos daha sonra tesislere gitti. Bu arada, uzun bir aradan sonra çift kale maçta kendini deneyen, ancak ayağında ağrı hisseden Deniz'in tesislerde çalıştığı bildirildi. Antrenmana milli takımdaki futbolcular katılmadı.

26.03.2008


 

Zico ilk torun sevincini oyuncularıyla paylaştı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Antunes Coimbra ''Zico'', dede oldu. Gelininin bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini öğrenen Zico, sevincini antrenmanda oyuncuları, teknik ve idari ekibiyle paylaştı. Zico'nun torununa ''Felipe'' adı verildi.

Sarı-lacivertli takımın dün sabah yaptığı antrenmanda oldukça neşeli olan ve herkese gülücükler dağıtan Zico'nun, bu neşesinin altında, ilk kez tattığı dede olmanın mutluluğunun yattığı belirtildi. Önceki gün TSİ 05.30'da, Zico'nun oğlu Bruno Coimbra ile eşi Danubia'nın, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde sağlıklı bir erkek çocuklarının dünyaya geldiği bildirildi. Bu habere çok sevinen Zico'nun, sabah antrenmanında oldukça keyifli olduğu, oyuncular ile teknik ve idari ekibin de Zico'yu tebrik ederek, mutluluğunu paylaştığı kaydedildi.

26.03.2008


 

Basketbolda F.Bahçe-G.Saray derbisi bugün

BEKO Basketbol Ligi'nde bugün yapılacak 25. hafta maçları, derbi heyecanına sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 21.00'de başlayacak maçta karşı karşıya gelecek.

Dev maç NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Ligde sezonun ilk yarısında Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan mücadeleden Galatasaray Cafe Crown 88-77'lik skorla galip ayrılmıştı.

26.03.2008


 

"Simsar operasyonu" için bilgi istendi

KAMUOYUNDA ''Simsar operasyonu'' olarak bilinen ve bir bölümüyle futbolu da ilgilendiren savcılık soruşturması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harekete geçti.

TFF'den yapılan açıklamada, TFF kuruluş ve görevleri arasındaki yasa kapsamına göre, TFF'yi de ilgilendiren soruşturmaya ilişkin olarak, savcılıktan dün bir yazıyla dosyanın içeriği istendi. TFF'nin, görev, yetki ve sorumluluğu çerçevesinde, savcılıktan gelecek bilgi ve belgeler ışığında kendi soruşturmasını yapacağı bildirildi.

26.03.2008


 

Nihat'lı Villarreal şampiyonluğa koşuyor

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) lider Real Madrid ile 6, ikinci FC Barcelona ile 4 puan farkı bulunan Villarreal, istikrarlı performansı ve fikstür avantajı ile şampiyonluk yarışına ortak oldu.

Real Madrid ve Barcelona'nın puan kayıplarına rağmen son 8 haftadır yenilmeyen ve son 4 maçtır galip gelmeyi başaran Villarreal, İspanyol futbol yorumcularına göre şampiyonluk adayı olarak gösterilmeye başlandı. Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin 12 gol ile takımının gol kralı olduğu Villarreal'de sezonun en büyük hedefi gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılmalarını garanti edecek ilk 4'e girmek olarak belirlenmişti. Bu arada La Liga'da bu zamana kadar oynanan maçlarda en iyi deplasman takımı 9 galibiyetle Villarreal olurken, onu 8 galibiyet, 2 beraberlik ile Real Madrid izliyor.

26.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri