Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hepimiz sorumluyuz

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ‘’Herkese, her bireye, her kuruma muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir. Toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır’’ dedi.

Kılıç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davada görevlendirilen raportörün anayasa değişikliğiyle ilgili iptal isteminde de görevli olduğunu hatırlatarak, raportörün kapatma davasıyla ilgili dosyayı incelediği için diğer dosyayı bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Kılıç, ‘’Ama biz Pazartesi günü bu dosyayı tamamlarsak bundan sonrası için arkadaşımız o çalışmasına da devam edecek ve kısa bir süre içerisinde o dosyayı da tamamlama gibi bir süreci yaşayacağız’’ diye konuştu. Türkiye’de kurumların gördüğü kadarıyla hiçbir engele takılmadan görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu: ‘’Türkiye’de bu yaşanan sorunlarla ilgili birtakım sigorta görevi görebilecek kurumlarımız, sigortalarımız, güvence oluşturan kurumlar vardır. Ve bunlar görevlerini yerine getirdiği sürece herhangi bir endişeye gerek yoktur. Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi dün olduğu gibi bugüne kadar yaptığı özverili çalışmasını ve faaliyetlerini bundan sonra da aynı duyarlılık ve aynı sorumluluk bilinci içerisinde yapmaya devam edecektir. Ben bunu sağduyu, solduyu olarak ayırmıyorum ama ifade etmek istediğim; birlikte yaşamanın gereğini herkes yerine getirmek durumundadır. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir. Toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır.’’ Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin bu süreçte üzerine düşen görev ve sorumluluğu en kısa sürede ve en duyarlı şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, ‘’Bundan kimsenin kuşkusu, endişesi olmasın’’ dedi.

DÂVÂ HAKKINDA ÖN İNCELEMEYİ

PAZARTESİ GÜNÜ YAPABİLİRİZ

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili iddianamenin ön incelemesinin büyük ihtimalle pazartesi günü yapılabileceğini bildirdi. Kılıç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, iddianame ile ilgili ön incelemeyi yapmakla görevlendirilen raportörün raporunu en geç yarın bitirebileceğini ifade ettiğini bildirdi. Kılıç, ‘’Raporu bitirirse cumartesi ve pazar günü bizim için çalışma fırsatıdır. Pazartesi günü için herhangi bir sıkıntı olmazsa konuyu görüşmeye başlarız diye düşünüyorum’’ dedi. Kılıç, ‘’Meclis tabii ki bazı düzenlemeleri yapabilir ama yaptığı yasal düzenlemenin niteliği çok önemli. Bu davayı ne kadar etkiliyor, ne kadar etkilemiyor onu ben bilemiyorum’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon Şemdinli’ye benzemesin

  DAHA FAZLA HUKUK DEVLETİ NORMLARI

  Muhalefet Köşk’e çıktı

  İlk geri adım Abdullah Gül’den

  Toptan: Orta yol bulunacak

  Hepimiz sorumluyuz

  Soylu: Gerginlikten beslenenler var

  Kara bulutlar sivil anayasa ile dağılır

  "Enerjimizi tüketiyoruz, AB yolunu kapatıyoruz"

  Sosyal Güvenlik Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda

  KKTC Cumhurbaşkanı Talat: Çözüm izlenimi gördüm

  BM: Gençlerin devlete olan güveni azalıyor

  Tasarruf sürerse İstanbul susuz kalmayacak

  İstanbul’da mesai saatleri değişiyor

  Bolu Dağı’nda 5 ayda 415 kaza meydana geldi

  Fahrî trafik müfettişleri yeniden yapılandırılacak

  Demokrasilerde halkın desteğini almayan yönetim meşrû değildir

  Pamuk çocuklar eğitime kazandırılıyor

  'Şehide Mektup' yazanlara ödül


 Son Dakika Haberleri