Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan: Orta yol bulunacak

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükûnetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir’’ dedi.

Toptan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan’ı, makamında kabul ederek bir süre görüştü. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, TÜSİAD’ın hafta başında toplumsal dayanışma ve diyalog çağrısı yaptığı bir bildiri yayınladığını, ardından da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Yalçındağ, ‘’Onun bir uzantısı olarak Sayın Başkanımızı ziyaret ediyoruz’’ diye konuştu. Bu süreçte kendilerini sorumlu hissettiklerini belirten TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ, ‘’En büyük sorumluluktan biri de Sayın Başkanımıza ait. Onun için buradayız. Bu konuları istişare etmek için kendisini ziyaret ettik. Kabul ettiği için teşekkür ederiz’’ dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan da Arzuhan Doğan Yalçındağ’a teşekkür ederek, Türkiye’de hafta başından beri her kesimden sağduyu sesleri çıktığını söyledi. Bunun öncülüğünü TÜSİAD ve TOBB başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin yaptığını ifade eden Toptan, siyasi parti liderlerinin salı günü yaptıkları konuşmaların içinde de sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunun görüldüğünü belirtti.

‘’Bu, hem bu çağrıları yapanlar için, hem de herkes için, hepimiz için cesaret verici bir gelişmedir diye düşünüyorum’’ diyen Toptan, zaman zaman Türkiye gibi çok çabuk büyüyen ülkelerde olağan karşılanması gereken zorluklara karşı, tıkanmadan mutlaka bir çıkış yolu arama ve bulmanın artık önemli olduğuna işaret etti.

Köksal Toptan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana çok acı dönemler geçirdi ama çok şükür bu günlerin hepsinden başarıyla çıkmasını becerebilen hareketleri hemen arkasından getirmesini de bildi’’ dedi. Toptan, içeride siyasi gerginliğin zaman zaman tırmandığı durumlara rağmen, Türkiye’nin AB ve ekonomik büyüme hedeflerinden sapmadan yoluna devam etmesini çok önemsediğini bildirdi.

/ ANKARA

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon Şemdinli’ye benzemesin

  DAHA FAZLA HUKUK DEVLETİ NORMLARI

  Muhalefet Köşk’e çıktı

  İlk geri adım Abdullah Gül’den

  Toptan: Orta yol bulunacak

  Hepimiz sorumluyuz

  Soylu: Gerginlikten beslenenler var

  Kara bulutlar sivil anayasa ile dağılır

  "Enerjimizi tüketiyoruz, AB yolunu kapatıyoruz"

  Sosyal Güvenlik Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda

  KKTC Cumhurbaşkanı Talat: Çözüm izlenimi gördüm

  BM: Gençlerin devlete olan güveni azalıyor

  Tasarruf sürerse İstanbul susuz kalmayacak

  İstanbul’da mesai saatleri değişiyor

  Bolu Dağı’nda 5 ayda 415 kaza meydana geldi

  Fahrî trafik müfettişleri yeniden yapılandırılacak

  Demokrasilerde halkın desteğini almayan yönetim meşrû değildir

  Pamuk çocuklar eğitime kazandırılıyor

  'Şehide Mektup' yazanlara ödül


 Son Dakika Haberleri