Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşadamları: Belirsizlik sürerse, 5 yılda elde ettiklerimizi kaybederiz

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, global ekonomideki dalgalanmaya rağmen Türkiye ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu savundu. Davulcuoğlu, “Bu belirsizlik ortamı devam ederse, dört-beş yılda elde edilenlerin tamamını kaybettiğimiz gibi yine dışarıya bağımlı oluruz. Kredi bulamaz, yatırım yapamaz, mahkûm hale geliriz” dedi.

EGE ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, siyasi belirsizliğin bir an önce sona ermesini istedi. Global ekonomideki dalgalanmaya rağmen Türkiye ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu hatırlatan Davulcuoğlu, “Bu belirsizlik ortamı devam ederse, dört beş yılda elde edilenlerin tamamını kaybettiğimiz gibi yine dışarıya bağımlı oluruz. Kredi bulamaz, yatırım yapamaz, mahkûm hale geliriz” dedi.

İşadamlarının hepsinin yatırım aşkı ve şevki bulunduğunu vurgulayan Davulcuoğlu, önlerini göremediklerinden, istikrarın yakalanamamasından ötürü geleceğe dönük plan yapamadıklarını açıkladı. ESİDEF Başkanı, “Kaos ortamını engelleyerek, memleketimizin önünü açmalarını istiyoruz. Siyasi gerginliklerin bitirilmesini talep ediyor ve arzuluyoruz. Hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkemizin ihtiyacının bu yönde olduğuna inanıyoruz. Yeni bir ekonomik kalkınma planını ortaya koyarak, hükümetin tekrar ekonomiye dönmesini sağlamak gerektiğine inanıyoruz. Diğer kuruluşların da Türkiye’de kargaşa çıkaracak, işadamlarımızın yatırım anlayışına ket vuracak işleri bırakmasını özellikle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özgürlükten, serbestlikten yana olmayan hiçbir düşüncenin hayat bulamayacağının altını çizen Davulcuoğlu, parti kapatma için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulduğu günün ertesinde yurtdışına çıktığını, istedikleri randımanı alamadıklarını anlattı. Davulcuoğlu, şöyle dedi: “Siyasi bozukluk varsa, ekonomimize ve ihracatımıza yansıyor. Geleceğimizle ilgili kaygılara sebep oluyor. Belirsizlik, yurtdışındaki müşterilerimizi ve distribütörlerimizi de kaygılandırıyor. Ticari başarılarımızın kaybına yol açıyor. Siyasi dalgalanmalar, ihracatçıların hep soru işaretiyle ülkemize bakmasına sebep oluyor. Dış ülkelerde parti kapatma birinci haber oldu. Yabancılar açıkça ifade ediyorlar, ‘Acaba döviz oranları ne olacak? Bağlantı yapsak, şirketler sözünde durabilecek mi?’ diye. Siyasi belirsizlik ortamının zararını hep birlikte görürüz.”

/ İZMİR

29.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşadamları: Belirsizlik sürerse, 5 yılda elde ettiklerimizi kaybederiz

  Aç ve yoksul sayısı artıyor

  Yatırımcının güveni sarsılmaya başladı

  “Her an kredi kartı faciası yaşanabilir”

  Unakıtan’dan esnafa KDV müjdesi

  E-fatura’nın altyapısı oluşturuluyor

  Bankalar, TOKİ ile arazi satışında anlaştı

  Sendikalardan grev kararı

  Asya’da ekonomik büyüme yavaşlayacak

  İstanbul’un vergi rekortmeni Aydın Doğan

  Kamu 2006’da çevreye 6,8 milyar YTL harcadı


 Son Dakika Haberleri