Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak'ta Şiîler hedefte

Irak’ta hafta başında Şiî güçlere karşı başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar ölenlerin sayısının 230’u bulduğu bildirildi. Kerbela Emniyet Müdürü Cevded Şakir yaptığı açıklamada, Şii milislere karşı operasyon başlattıklarını, 12’sini öldürdüklerini ve 25’ini tutukladıklarını belirtti.


Dayanışma zirvesinde, tefrika manzarası

Lübnan ve diğer bazı Arap liderlerinin katılmadığı Arap Birliği zirvesi, Suriye’nin başkenti Şam’da başladı. Suriye’nin siyasetinden duyulan memnuniye

Gilani’nin başbakanlığı meclisce onaylandı

Pakistan parlamentosu, Yusuf Rıza Gilani’nin başbakanlığına onay verdi.Parlamentonun bugünkü oturumunda Gilani’nin başbakanlığı, muhalefetin de destek


  ‘Tibetliler vatanlarında azınlığa düşürüldü’

Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, Tibet’te yaşayan Çinli sayısında artış olduğunu, Tibetlilerin bu nedenle kendi anavatanlarında azınlık haline getirildiğini söyledi.


  Irak başbakanı Basra’dan ayrılmayacak

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, güvenlik sağlanana kadar Basra kentini terk etmeyeceğini söyledi.Basra’da toplanan aşiret liderlerine konuşan El Maliki, hükümete silah yöneltenler cezasını çekene kadar Basra’dan ayrılmayacağını ifade etti.


  Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı devam ediyor

Bağdat Iraklı yetkililer başkent Bağdat’ta üç gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Es Sadr’ın özellikle Bağdat’ta geniş bir desteği var. Karar, Şii militanlarla Irak ordusu arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine alındı.


  ABD, Pakistan-Afganistan sınırında istihbarat merkezi kurdu

ABD, Pakistan ve Afganistan, Pakistan-Afganistan sınırında kurulacak ortak askeri istihbarat merkezlerinden ilkini açtı.


  Yine Almanya yine kundaklama

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Backnang kentinde, sakinleri arasında Türklerin çoğunlukta olduğu bir binanın kundaklandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri