Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak'ta Şiîler hedefte

Irak’ta hafta başında Şiî güçlere karşı başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar ölenlerin sayısının 230’u bulduğu bildirildi. Kerbela Emniyet Müdürü Cevded Şakir yaptığı açıklamada, Şii milislere karşı operasyon başlattıklarını, 12’sini öldürdüklerini ve 25’ini tutukladıklarını belirtti.

Amerikalıların desteğinde Şii kökenli Maliki hükümetinin Şii silahlı güçlerini tasfiye hareketi kararı aldığı öğrenildi. Bu bağlamda, Şarku’l Avsat gazetesinde yer alan bir haberde Mukteda Sadr yanlılarına para karşılığı silahlarını bırakma teklifi götürüldüğü bildirildi.Irak’ta hafta başında Şii milislere karşı başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar ölenlerin sayısının 230’u bulduğu bildirildi. Fransız haber ajansı AFP’nin Iraklı yetkililerin açıklamalarına dayanarak yaptığı derlemeye göre, 25 Mart’tan bu yana devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 230’a erişti.

Bu arada Amerikan ordusu, Şiilere yönelik operasyonda iki gün içinde 48 milisin öldürüldüğünü belirtti. Amerikan ordusunun açıklamasında, Şii lider Mukteda El Sadr’a bağlı milislerle başkent Bağdat’ta girilen çatışmalarda ve savaş uçaklarının saldırılarında 48 milisin öldürüldüğü kaydedildi.

Bu arada, Irak’ın Basra kentinde Amerikan savaş uçaklarının bombaladığı bir evde 8 kişinin öldüğü bildirildi. Polis, Basra’nın Hananiye semtinde bir eve düzenlenen saldırıda 7 kişinin de yaralandığını belirterek, ölenlerden 2’sinin kadın, birinin çocuk olduğunu belirtti.

Amerikan ordusu ise iddianın araştırıldığını kaydetti.

Öte yandan, Irak’ın Kerbela kentinde Şii milislerle Irak silahlı kuvvetleri arasında dün sabah gündoğumundan hemen önce çatışmalar çıktığı ve çatışmalarda 12 Şii milisin öldürüldüğü bildirildi.

Kerbela Emniyet Müdürü Cevded Şakir yaptığı açıklamada, Şii milislere karşı operasyon başlattıklarını, 12’sini öldürdüklerini ve 25’ini tutukladıklarını belirtti.

Bu arada, Iraklı Şii lider Mukteda El Sadr, Arap liderlerden Irak’taki direnişe destek vermelerini istedi. El Cezire televizyonuyla görüntülü mülakat yapan Sadr, Suriye’nin başkenti Şam’da dün yapılan Arap Birliği zirvesine katılacak liderlere çağrıda bulunarak, Irak’ta yabancı işgaline karşı sürdürülen direnişe destek verdiklerine dair açıklama yapmalarını istedi. El Cezire, Mehdi Ordusu adlı milis grubunun lideri Sadr’ın mülakatından kısa bir açıklama yayınladıktan sonra mülakatın tamamının gün içinde izleyenlere ulaştırılacağını belirtti.

Sadr, Irak ordusunun hafta başında Basra’da Şii militanlara yönelik operasyonunun başlamasından sonra ilk kez açıklama yapıyor.

Mukteda El Sadr’ın İran’da olduğu sanılıyor. Ancak El Cezire mülakatın nerede ve ne zaman yapıldığı hakkında bilgi vermedi.

/ BAĞDAT

30.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta Şiîler hedefte

  Dayanışma zirvesinde, tefrika manzarası

  Gilani’nin başbakanlığı meclisce onaylandı

  Rus tarikatçı kadınlar mağaradan çıkarıldı

  ‘Tibetliler vatanlarında azınlığa düşürüldü’

  Irak başbakanı Basra’dan ayrılmayacak

  Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı devam ediyor

  ABD, Pakistan-Afganistan sınırında istihbarat merkezi kurdu

  Yine Almanya yine kundaklama


 Son Dakika Haberleri