Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Siyasetçi geri adım atmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Siyasetçi geri adım atmaz, daima ileri gider” derken, “Bir yanlış söz konusuysa bu kendisini gelip bulursa, bu yanlıştan dönülür ve bu da gerçekten bir asillik alametidir” şeklinde konuştu.


Fitne filmi topluma nefret yayıyor

Eşbaşkanlığını Türkiye ve İspanya'nın yürüttüğü BM Medeniyetler İttifakı Girişimi Yüksek Temsilcisi Sampaio Fitne filmini eleştirdi. Sampaio, söz kon

AB üyeliği için hazırız

GaziantepGenç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, ‘’Hedef AB normlarını yakalamak olmalıdır’’ dedi. Erturhan, yaptığı yazılı açı


  Demokrasi uzlaşma rejimi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, ‘’Türkiye, gelişmesini istikrara borçludur. Bu istikrarı bozacak davranışlardan, beyanlardan kaçınılmalıdır. Demokrasi uzlaşma rejimidir’’ dedi.


  Cumhurbaşbanlığı: Türkiye’yi ilgilendiren konular ele alındı

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin liderleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde, başta güvenlik ve terörizmle bağlantılı konular olmak üzere, Türkiye’yi ilgilendiren iç ve dış ekonomik ve siyasi gelişmelerin ele alındığı bildirildi.


  Baykal: Türbanda anlaşma olmadı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir gazetede yer alan 5 yıl önce resmî bir davette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile bir araya geldikleri ve orada başörtüsü yasağının kaldırılmasından yana görüş belirttiği iddiasını yalanladı.


  AİHM Batı Trakyalıları sevindirdi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Yunanistan aleyhine açtığı davanın Batı Trakya Türkleri lehine sonuçlandı.


  Onların tek derdi “yalnızlık”

Çanakkale Daniş Acar Huzurevinde, yaşları 60 ile 100 arasında değişen 52 yaşlı barınıyor. Yılların izlerini taşıyan yüzlerde ışıldayan gözler, kapıdan içeri girecek bir yakınının yolunu gözlemekten kendini alamıyor.


  Çorum 4.5 ile sarsıldı

Çorum'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


  Bayrampaşa Cezaevi taşınıyor

İsyanlar, içinde barındırdığı tutuklu ve hükümlülerin işlediği cinayetlerle anılan Bayrampaşa Cezaevi, kapanacak. Açılışı 1967 yılında gerçekleştirilen ve son yıllarda bakımsız ve fiziki açıdan yetersiz bir şekilde hizmet vermeye çalışan cezaevi, yeni inşa edilen Silivri’deki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne taşınacak.


  Saatlerinizi ileri aldınız mı?

Yaz saatine dün gece geçildi, 03.00’de saatler bir saat ileri alındı.


  Biyolojik saatiniz bozulmasın

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Uyku Laboratuvarı Direktörü Dr. Kezban Aslan, kişinin bir saat daha az uyumasına sebep olacak ileri saat uygulamasına, vücut saatinin birkaç haftada alışabileceğini bildirdi.


  Soylu: Merkezî yönetimler bilgi çağını yakalayamaz

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkezi yönetimi aşırı derecede kuvvetli olan devletlerin bilgi toplumu olmasının zor olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye, bilgi toplumu olmak istiyorsa devlet yönetimini yeniden yapılandırmalıdır’’ dedi.


  Yargı hiçbir ideolojiye alet edilemez

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, yargıya duyulan güvenin azaldığını belirterek, “Bir kısım çevreler ülkemizde siyasete yargı eliyle yön vermeye çalışmış ve çalışmaktadır. Bunun bedeli de yargıya duyulan güvenin azalmasıdır. Bu bedeli ödemeye, ödetmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.


  15 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde açılan ateş sonucu 15 teröristin etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığı bildirildi.


  Erdoğan İsveç’e gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt’in konuğu olarak, 1-3 Nisan 2008 tarihleri arasında İsveç’e resmi ziyaret gerçekleştirecek.


  MEB’in ders kitapları ihalesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yayımlar Dairesi Başkanlığı, 2008-2009 öğretim yılında ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılacak toplam 7 milyon 276 bin 203 adet ders kitabının alımı için ihale açtı.


  Tuzla’da oturma eylemi

Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) üyesi bir grup, tersaneler bölgesindeki ölüm olaylarını protesto için oturma eylemi yaptı.


  Kuveyt Emiri geliyor

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah, 30 Mart-5 Nisan 2008 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek.


  Sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 11 yaralı

Düzce'de yaşanan sokak kavgası kanlı bitti. 1 kişinin öldüğü kavgada 11 kişi yaralandı. Kavgada 1 kişi bıçaklanarak öldürüldü, 1 şahsın parmağı koptu, 10 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.


  RTÜK’ten çocuklara oyun tanıtımı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), büyük şehirlerde artık unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını tanıtan bir film hazırlattı.


  Teleferik bakıma alınıyor

Bursa'da 45 yıldır faaliyet gösteren ve vatandaşları Uludağ’a şehir manzarası eşliğinde ulaştıran teleferik, 1 Nisan Salı ile 30 Nisan Çarşamba tarihleri arasında yıllık bakıma alınacak.


  Su değirmenleri yok olmak üzere

Doğu Karadeniz’de, geçmiş yılların önemli kültürel değerlerinden olan su değirmenleri, gelişen teknolojiye yenik düşüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri