Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Carlos: Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmaya hazır değiliz

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, İspanya'nın Marca gazetesinde yayımlanan demecinde, ''Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak, gerçekleştirilmesi zor bir düş. Henüz bunu kazanmaya hazır değiliz'' dedi.

İspanyol basınında son dönemlerde sık sık demeçleri yer alan Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi için bugüne kadar yaptığı iddialı açıklamalardan farklı olarak bu kez temkinli konuştu.

SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ

Carlos, ''Şimdi Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasındayız. Çeyrek finali geçip, en iyi ilk 4'e girmek başarı olur. En iyi yanımız baskı olmadan Şampiyonlar Ligi'ni kazanma zorunluluğu olmadan oynamamız. Real Madrid, Barcelona, Liverpool veya Manchester United gibi kazanma baskımız yok. Halen Şampiyonlar Ligi'ndeyiz ve sezonun sürprizini yapabiliriz'' açıklamasını yaptı.

Chelsea ile çeyrek finalde karşılaşacak olmalarının kendisini heyecalandırdığını dile getiren Brezilyalı futbolcu, 'Chelsea orada oynayabileceğim, ancak hiçbir zaman karşı karşıya gelmediğim bir takım. Beni cezbeden bir takım, onlara karşı bir maç oynamadan futbolu bırakmak istemem. İyi birşeyler yapacağımıza dair hislerim var'' değerlendirmesinde bulundu.

60 BİN SEYİRCİ GELİYOR

''Son 4 yılda Real Madrid'in yaptıklarından daha fazla şey yaptık'' diyen Carlos, her maçlarına 60 bin taraftar geldiğini ve büyük bir neşeyle tüm ülkede adeta çılgınlık yaşandığını söyledi. Real Madrid'in büyük takım olmasından dolayı yaşadığı problemleri Fenerbahçe'nin de yaşamaya başladığını kaydeden Carlos, ''Bugün, önemli bir takımız ve iyi futbolcularımız var. Ama her zaman söylüyoruz, forma adıyla kazanamayız'' dedi.

REAL MADRİD İÇİN ARTIK AĞLAMAM

Roberto Carlos, bu sezon İspanya La Liga'da şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterdiği eski takımı Real Madrid'e geri dönemeyeceğini bildiğini, bu yüzden daha fazla ağlamanın anlamı olmadığını ifade etti.

30.03.2008


 

Bakan, yabancı milliye karşı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum'' dedi.

Konya'daki programı kapsamında Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Başesgioğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Milli takımın turkuaz formayla sahaya çıkmasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Başesgioğlu, milli takımda forma seçiminin Futbol Federasyonu'nun inisiyatifinde gerçekleştiğini söyledi.

TURKUAZ MİLLİ FORMA

Daha önceki Futbol Federasyonu yönetiminin bu şekilde bir sözleşme imzaladığını, sponsor firmayla birlikte forma renklerinin o şekilde tercih edildiğini kaydeden Başesgioğlu, ''Ardından da bu konu tartışmaya açıldı. Beğenenler var beğenmeyenler var. Ancak bundan önce sponsor firmayla olan sözleşmenin sağladığı avantajlara bakmamız lazım. Ancak bazı maçlarda kırmızıbeyaz, bazılarında turkuaz renk forma giyiliyor. Zannediyorum, Futbol Federasyonu bu konuyu yine değerlendirir, buna nihai olarak federasyon karar verecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDELİK BAŞARILAR

Başesgioğlu, "Yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili benim şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum. Bu sadece futbola değil basketbol, voleybol gibi diğer dallara da sirayet etti. Bu neticede bizim çocuklarımız önünü kesen bir hadise" yorumunu yaptı. Sporun bir yarışma olduğunu, bunun için de uzun vadeli yatırım gerektirdiğini aktaran Bakan, gündelik başarılardan öte kulüplerin alt yapıya önem vererek yıldız sporcular yetiştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

30.03.2008


 

Seyircisiz cezalı maçlar bayanlarla doldurulacak

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, “Boş trübünlere oynanan maçların hiçbir keyfi yok” dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, kulüplere verilen cezaların kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini ifade ederek, cezaların disiplin talimatlarına uygun olarak verildiğini söyledi. Hasan Doğan, Federasyonu'nun yayıncı kuruluş Digitürk'le, federasyonun Levent'teki merkezinde yaptığı mevcut yayın hakkı bedellerinde iyileştirme anlaşmasının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

ADNAN POLAT'A CEVAP

Bir gazetecinin, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın seyircisiz oynama cezasıyla ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili sorusu üzerine Hasan Doğan, ''Kamuoyunda bu cezalar yanlış değerlendiriliyor. Herkes Tahkim Kurulu veya Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşların bunları kendi kanaatlerine göre verdiğini sanıyor. Halbuki disiplin talimatlarında yazan hükümler o arkadaşları bağlıyor'' dedi. Hasan Doğan, seyircisiz maç oynama cezası konusunda çalışmalarının olduğunu, gelecek sezon seyircisiz maçlarda tribünleri bayanlara açmayı düşündüklerini açıkladı.

BAYANLAR ÖRNEK OLUR

Çirkin tezahüratın futbolu olumsuz etkilediğini anlatan Doğan, şöyle devam etti: ''Maçlarda çirkin tezahürat ve sahaya yabancı madde atılması zaman zaman oluyor ve bu cezalar veriliyor. Çirkin tezahürat futbolumuzun gelişmesine çok önemli dezavantajlar getiriyor. Çünkü çirkin tezahüratın olduğu yere diğer futbolseverler gelmiyor. O tezahüratlar olmasa, oralar eğlence dünyasına dönüşse, statlarımız çok daha kalabalık olacak. Bu nedenle bunun önlenmesi konusunda mutlaka bir ceza vermeniz lazım. Öteki taraftan baktığınızda boş tribünlere oynanan maçların hiçbir keyfi yok. Futbolda taraftar da oyuncu kadar o güzelliğin parçası. Önümüzdeki yıl için arkadaşlarımızın bir çalışması var. Belki bayanlara açmayı düşünüyoruz seyircisiz maçlardaki tribünleri. Belki bayanlar erkeklere örnek olur.''

30.03.2008


 

Hidayet 12 sayı attı

Milli Yıldızımız Hidayet Türkoğlu'nun sakatlığını atlatarak takıma döndüğü mücadelede Orlando Magic, Milwaukee Bucks'ı 103-86'lık skorla mağlup etti.

Bu sezonki 47. galibiyetini alan Orlando'da 6 oyuncu çift haneli skor üretti. Milli Yıldızımız Hidayet Türkoğlu bu mücadelede 35 dakika oyunda kalırken, karşılaşmayı da 12 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle tamamladı. Temsilcimiz 2/6 iki sayı- 2/7 üç sayı isabetiyle oynadığı mücadelede, serbest atış çizgisinin gerisinden kullandığı 4 atışın 2'sinde isabet kaydetti. Orlando'da Dwight Howard 25 sayı- 11 ribaund ile double double yaparken, Rashard Lewis de 16 sayı, 7 ribaund ile maçı tamamladı.

30.03.2008


 

Seyircisiz maçta G.Saray G.Antepspor'u konuk ediyor

Süper Lig'de bugün Gaziantepspor'u konuk edecek Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Galatasaray, cezası nedeniyle seyircisiz oynayacağı maçta Gaziantepspor'u yenerek, şampiyonluk yarışında fire vermemek istiyor.

Almanya'da yaşadığı rahatsızlığın ardından görevine dönen teknik direktör Feldkamp, 3 maçın ardından yeniden takımın başında maça çıkacak. Belarus'la oynanan milli maçta sakatlanan Arda'nın durumunun iyiye gittiği bildirildi. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Barış Şimşek'in yöneteceği mücadele, Lig TV'den naklen yayınlanacak.

30.03.2008


 

Sivas, İstanbul'da Kasımpaşa karşısında 3 puan arıyor

Kasımpaşa ile Sivasspor, bugün Turkcell Süper Lig'de ikinci kez karşı karşıya gelecek. Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor ile son sırada yer alan Kasımpaşa, bugün İstanbul Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan saat 15.00'da karşılaşacak.

Sonucu ligin zirvesini ve alt sıralarını yakından ilgilendiren maçı, Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Süper Lig'de günün diğer karşılaşmaları söyle:15.00 Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk), 15.00 Vestel Manisaspor-Çaykur Rizespor (Manisa 19 Mayıs), 15.00 Konyaspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk), 15.00 Ankaragücü-Bursaspor (Ankara 19 Mayıs).

30.03.2008


 

PAF derbisinde Fenerbahçe Beşiktaş'ı 1-0'la geçti

Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 1-0 yendi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan maçta sarılacivertli takımın golünü 36. dakikada Cengiz attı.

Bu arada Beşiktaş kaptanı Erdem Özkurt, 86. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonuçla birer maçı eksik olan takımlardan Fenerbahçe, 5. sırada başladığı haftada puanını 50'ye çıkarırken, haftaya 7. sırada giren Beşiktaş ise 41 puanda kaldı.

30.03.2008


 

Linderoth: Ali Sami Yen'de top oynamayı özledim

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Tobias Linderoth, sezon sona ermeden yeniden takıma dönmeyi ve sahalarda olabilmeyi istediğini söyledi.

Geçirdiği operasyonun ardından döndüğü İstanbul'da, çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Linderoth, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, yeniden koşabilmeye ve bedenini eski formuna getirmeye çalıştığını söyledi. Sakatlığı döneminde iyi çalıştığını, şimdi Florya'da antrenmanları sürdürdüğünü dile getiren Linderoth, ''En iyi biçimde geri dönmek için elimden geleni yapmalıyım. Galatasaray taraftarlarını ve Ali Sami Yen Stadı'nı çok özledim. Oraya çıkıp top oynamak için sabırsızlanıyorum'' diye konuştu.

30.03.2008


 

Bank Asya 1. Lig Kulüpleri başkanları toplanıyor

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Bank Asya 1. Lig kulüplerinin başkanlarıyla 1 Nisan Salı günü İstanbul'da toplantı yapacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Feriye Restaurant'ta yapılacak toplantıya, Futbol Federasyonu Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Mahmut Özgener, yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ve genel sekreter Metin Kazancıoğlu'nun da katılacağı bildirildi. Toplantıda, Bank Asya 1. Lig kulüplerinin sorun, istek ve önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

30.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri