Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

NATO ile Rusya arasına Ukrayna girdi

Rusya Ukrayna’nın NATO üyeliğine kabulünün iki ülke ilişkilerinde “derin krize” neden olabileceği uyarısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesi halinde Rusya’nın batı dünyasıyla ilişkilerinin de çok zarar göreceğini söyledi.

Karasin’in açıklaması, ABD Başkanı George Bush’un Kiev ziyaretinde Ukrayna’nın NATO üyeliğini destekledikleri açıklamasının hemen ardından geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, Bush ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kiev’in NATO üyeliği sürecinin başlatılması konusunda ABD’nin tam desteğini aldığını açıklamıştı.

Bush da yaptığı açıklamada, bu desteği teyit ederek, Ukrayna’nın üyeliğine karşı çıkan Rusya’nın sürece yönelik bir vetosunun olmadığını söylemişti. Kiev ziyaretinin ardından Ukrayna ve Gürcistan’ın üyelik yol haritasının değerlendirileceği NATO zirvesine katılmak için Romanya’nın başkenti Bükreş’e geçecek olan Bush, “Bükreş’te yapılacak toplantıda ABD’nin pozisyonunu netleştirmeye devam edeceğim. Ukrayna ve Gürcistan için (üyelik) yol haritasını destekliyoruz. Buradaki ziyaretim herkes için net bir sinyal olmalı. Bu da Ukrayna’nın katılımının bizim çıkarımıza olduğunu söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

/ MOSKOVA

02.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa’dan ABD’ye nükleer çağrı

  Çin’i Tibet korkusu sardı

  NATO ile Rusya arasına Ukrayna girdi

  Taliban’a karşı kanal kurulacak

  Hizbullah kendisini İsrail’le sınamasın

  Rice, Barak’ı yumuşattı

  ‘Vatikan Kosova’yı Katolikleştirmek istiyor’

  Irak’ta 2.8 milyon kişi iç göç mağduru

  Almanya’da yeni bir kundaklama vakası


 Son Dakika Haberleri