Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

MB: Siyasî risk arttı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, son dönemlerde birtakım siyasî istikrarsızlıkların Türk finansal piyasalarını büyük sıkıntıya soktuğunu söyledi. Yılmaz, “Ben Türkiye’nin risk priminin, önümüzdeki yıllarda makro ekonomik koşullarda gelişme olmazsa ve kurumsal reformlar yapılmazsa daha da yüksek olmasını bekliyorum” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yaşanan dalgalanma sebebiyle Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülkeler grubunun risk priminin arttığını söyledi. Yılmaz, ağır reform gündeminin takvime bağlanması gerektiğini belirtti. Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Bilkent Üniversitesi’nin düzenlediği konferansta küresel piyasalardaki gelişmeler ve Türkiye’ye etkilerini değerlendirdi. Bütün dünyanın kötü zamanlar yaşadığını belirten Yılmaz, tünelin sonundaki ışığın beklendiğini kaydederek şunları söyledi: “Zaman içinde yatırımcılar finansal araçların değerlemeleri konusunda rahatsız olmaya başlamışlardır. Büyük finansal kuruluşlar, çok büyük zararlar bildirmektedir. Özellikle risk iştahında böyle bir düşüş yaşanması, karşı tarafın kredi riski ile ilgili endişeleri sonucunda kısa vadeli kredi ve para piyasalarında büyük bir bozulma yaşanmış ve bunun sonucunda da büyük bir likidite sıkışması ortaya çıkmıştır. Likidite sorunları, ödeme sorunlarıyla birleştiği zaman global finansal piyasaların direncini test eden bir durum ortaya çıkmaktadır. Biz hala tünelin sonundaki ışığı bekliyoruz.”

TÜRKİYE’NİN RİSK PRİMİ ARTIYOR

Yılmaz, makroekonomik düzenlemeler ve yapısal reformların tamamlanmaması halinde önümüzdeki dönemde Türkiye’nin risk priminin artabileceğine dikkat çekti. Merkez Bankası Başkanı, Türkiye’nin önünde ağır bir reform gündemi olduğunu belirterek, bu gündemin bir takvime bağlanması gerektiğini söyledi. Daha fazla sermaye hareketlerinin olduğu durumlarda ülkelerin, yatırımcıların bir takım negatif değerlendirmeleri ile karşı karşıya kaldığını belirten Yılmaz, “Bugün finansal piyasalarda akut bir kriz yaşanmaktadır. Özellikle küreselleşmenin ortaya çıkmasından bu yana en akut kriz olarak adlandırılabilir” diye konuştu.

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  1001 işadamı Doğu’ya çıkarma yapıyor

  İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

  MB: Siyasî risk arttı

  Krizi Körfez’den sermaye çekerek aşabiliriz

  Pepsi Cola'ya ayrımcılık cezası

  ASKON’da yeni dönem


 Son Dakika Haberleri