Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Krizi Körfez’den sermaye çekerek aşabiliriz

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Tüm dünyayı ve bizi etkileyen krizden Körfez sermayesini Türkiye’ye çekerek aşabiliriz” dedi.

Kuveyt Türk’ün yüzde 62’sinin, yüzde 42,7’si Kuveyt Devletine ait olan Kuwait Finance House’ye ait olduğunu hatırlatan Uyan, ana hissedarılarının Türkiye’ye olan güveninin her zaman, iyi zamanda da kriz zamanlarında da devam ettiğini söyledi. Uyan, geçtiğimiz yıl net dönem kârının yüzde 109’luk artış ile 74,1 milyon YTL olarak gerçekleştiğini bildirdi. 2008 yılında toplam aktiflerde yüzde 59’luk artışla 6 milyar YTL’nin, kredilerde yüzde 63’lük artış ile 5 milyar YTL’nin üzerine çıkmayı öngördüklerini anlatan Uyan, toplanan fonlarda ise yüzde 59’luk artışla 4,6 milyar YTL’ye, öz kaynaklarda yüzde 85’lik artışla 717,3 milyon YTL’ye, net kâr payı gelirlerinde yüzde 26’lık artış ile yaklaşık 239,2 milyon YTL’ye, vergi öncesi kârda yüzde 104’lük artış ile 190,5 milyon YTL’ye ulaşmayı, net dönem kârının ise yüzde 74’lük artış ile 129 milyon YTL civarında gerçekleşmesini hedeflediklerini bildirdi. 2007 sonunda yaklaşık bin 800 olan personel sayısını bu yıl 2 bin 189’a çıkarmayı planladıklarını belirten Uyan, şube sayısında 25 yeni şube ile 113’e ulaşmayı öngördüklerini, 3 yıllık plan dahilinde 2010’a kadar 170’in üzerinde şubeye ulaşma hedefleri bulunduğunu aktardı. Dubai’de de şube açmayı planladıklarını bildiren Uyan, bireysel bankacılık alanında yeni ürünlere yönelik çalışmaları bulunduğunu anlattı.

Global piyasalardaki kriz sebebiyle halka arzı gerçekleştirmediklerini kaydeden Uyan, halka arz ile gelecek 200 milyon doların üzerinde bir sermaye girişini bekleyen yönetim kurulunun 200 milyon YTL’si nakit 40 milyon YTL’si iç kaynaklardan olmak üzere toplamda 240 milyon YTL arttırılarak 500 milyon YTL’ye yükseleceğini vurguladı. Bir soru üzerine Amerika ve Avrupa’nın global krizi aşmak için Körfeze büyük ilgi gösterdiğini, Türkiye’nin de ilgi göstermesi gerektiğini belirten Uyan, “Tüm dünyayı ve bizi etkileyen krizden Körfez sermayesini Türkiye’ye çekerek aşabiliriz” dedi. Uyan, Kuveyt’in Türkiye’de 4 milyar dolara yaklaşan yatırım planı olduğunu da dile getirdi.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  1001 işadamı Doğu’ya çıkarma yapıyor

  İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

  MB: Siyasî risk arttı

  Krizi Körfez’den sermaye çekerek aşabiliriz

  Pepsi Cola'ya ayrımcılık cezası

  ASKON’da yeni dönem


 Son Dakika Haberleri