Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Afganistan’da çatışmalar sürüyor

AFGANİSTAN'IN güneyinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda bir Kanada askerinin öldüğü bildirildi.

Afganistan’da Taliban direnişi tüm şiddetiyle sürüyor Helmand’da polis aracına düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı da 4’e yükseldi. Afganistan’daki Kanada güçlerinin komutanı Tuğgeneral Guy Laroche, bir askerlerinin dün güneyindeki Kandahar kentinin batısında bulunan Pancvai bölgesinde düzenlenen saldırıda öldüğünü açıkladı.

Bu arada, Afgan yetkililer, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinin Laşgar Gah kentinde bir polis aracı yakınında düzenlenen intihar saldırısında 3 polisle bir sivilin öldüğünü, 7 sivil ile bir polisin yaralandığını kaydetti. Yetkililer dün saldırının ardından yapılan açıklamada, 3 polisin öldüğünü, yoldan geçmekte olan 2 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Afganistan’da geçen sene mayınlar ve diğer patlayıcılar yüzünden 600’ün üzerinde kişinin öldüğü bildirildi. BM Mayın Eylem Programı, ülke çapında 1 milyar metrekare alanda temizlik çalışması yapıldığını, ancak hâlâ mayınlı 2300 bölgenin bulunduğunu bildirdi.

/ LONDRA

06.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, nükleer kapasitesini genişletecek

  Fitne’ye karşı ‘Fitneden öte’ vizyona giriyor

  ‘Doğuya genişlemeyi tehdit sayarız’

  Başkan Bush Soçi’de Putin’le görüşecek

  Irak’ta bir rahip daha öldürüldü

  Katil şirket bir yıl daha Irak’ta

  İsrail’in istediği mahkûmlar firar etti

  ‘Balkanlar NATO’nun genişleme hedefinde’

  Afganistan’da çatışmalar sürüyor


 Son Dakika Haberleri