Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray Kalli ile yollarını ayırdı

GALATASARAY Kulübü'nde bugünkü Gençlerbirliği maçı öncesi şok bir gelişme yaşandı ve Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp, istifa etti. Feldkamp'ın, Adnan Polat başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu ile oluşan fikir ayrılığı gerekçesiyle görevinden istifa ettiği açıklandı.

Sarıkırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Sezon başından bugüne Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın teknik direktörlük görevini sürdürmekte olan Karl Heinz Feldkamp, yönetim ve teknik direktör arasındaki fikir ayrılıklarından dolayı istifa etmiştir'' denildi. Feldkamp'ın istifasının Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu tarafından kabul edildiği açıklanırken, Feldkamp'ın yokluğunda takımın sorumlusu olan yardımcısı Ahmet Akcan'ın da istifasının istendiği kaydedildi.

Turkcell Süper Lig'de yarın oynanacak GençlerbirliğiGalatasaray karşılaşmasında sarıkırmızılı takımın başında Adnan Sezgin, Burak Dilmen, Nezih Ali Boloğlu ve Cevat Güler'den oluşan ekibin görev yapacağı belirtildi. Kulüp açıklamasında, bu sezonun sonuna kadar görev yapacak olan teknik heyetin en kısa zamanda belirleneceği ve takımın başına getirileceği vurgulandı. Açıklamada, ''Yönetim kurulumuz, bu gelişmenin takımımızı iki kupada şampiyonluk hedefinden geri çevirmeyeceği gibi, hedeflere daha sıkı sarılarak bir kenetlenme ve yeni bir motivasyon oluşturacağına yürekten inanmaktadır. Karl Heinz Feldkamp ve Ahmet Akcan'a kulübümüze bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür eder ve başarılar dileriz'' denildi.

06.04.2008


 

Türkiye'deki kariyeri fırtınalı geçti

SEZON başında Galatasaray Futbol Takımı'nın başına tartışmalı bir şekilde getirilen teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, ligde sezonun bitimine 6 hafta kala istifa ederken, sarı kırmızılı takım, Alman çalıştırıcının görevde kaldığı dönemde yapılan 45 resmi maçta 25 galibiyet ve 9 yenilgi aldı.

Galatasaray, Feldkamp'ın görev yaptığı dönemde 11 de beraberlik alırken, tecrübeli çalıştırıcı, takımı, lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 2. olarak bıraktı. Feldkamp yönetimindeki Galatasaray, ligde 18 galibiyet, 3 yenilgi ve 7 beraberlik elde ederken, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 de beraberlik aldı.

UEFA KUPASI'NA ŞOK VEDA

Alman çalıştırıcının görev yaptığı dönemde Galatasaray, UEFA Kupası'nda başarılı olamadı. Ön eleme turu dışında sadece 1 galibiyet alabilen, ancak buna rağmen averajla da olsa grubundan çıkmayı başaran sarıkırmızılılar, Alman Bayer Leverkusen'e 00 biten ilk maçın rövanşında 5-1 yenilerek, bu kupaya şok bir skorla veda etti. Feldkamp yönetiminde Galatasaray, bu sezon Avrupa'da çıktığı 10 maçta 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 de beraberlik aldı.

HASTALIĞI NEDENİYLE 5 MAÇTA YOKTU

74 yaşındaki teknik adam, yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle 5 maçta takımını yalnız bıraktı. Feldkamp, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Denizlispor (Lig), Austria Wien (UEFA Kupası), Ankaraspor ve Gençlerbirliği (Fortis Türkiye Kupası) maçlarında takımının başında yer alamadı. Antrenör Ahmet Akcan yönetiminde bu maçlara çıkan Galatasaray,Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Austria Wien ile berabere kalırken, Gençlerbirliği'ne yenilip, Ankaraspor ve Denizlispor'u ise mağlup etti.

BEŞİKTAŞ'I YARI YOLDA BIRAKTI

Feldkamp'ın Türkiye'deki teknik adamlık kariyeri oldukça fırtınalı geçti. İlk kez 1992-93 sezonunda Galatasaray'ın başına getirilen Alman teknik adam, takımını lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa taşıdı. Bir sonraki sezon sağlık sorunları nedeniyle görevine devam etmeyen Feldkamp, yerini kendi önerdiği vatandaşı Rainer Hollmann'a bıraktı. Hollmann da 1993-94 sezonunda takımı şampiyonluğa taşıdı. 199899 sezonun ikinci yarısında Beşiktaş'tan ayrılan John Benjamin Toshack'ın yerine göreve getirilen Feldkamp, sezonu siyahbeyazlı takımda tamamladı. Ancak Feldkamp'ın, takımıyla yeni sezon öncesi yaptığı Almanya kampı sırasındaki checkup sonucunda rahatsızlığı ortaya çıktı. Yönetim kuruluyla anlaşıp yerini yardımcısı Hans Peter Briegel'e bırakan Feldkamp, Beşiktaş'ta sadece 5 ay görev yaptı.

06.04.2008


 

Yanal: Yeni bir Trabzonspor geliyor

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'un ve taraftarların beklentisine cevap verecek bir takımın oluşumu içinde olduklarını söyledi.

Yanal, rakibini her zaman kontrol altında tutan ve rakibine karşı üstün oynamaya çalışan bir Trabzonspor kurmak zorunda olduklarını belirterek, '' Hem benim oyun anlayışımın hem de Trabzonspor'un ve taraftarın beklentisi bu. Buna cevap verecek bir takımın oluşumu içerisindeyiz. Umuyorum ki bunu önümüzdeki dönem hep birlikte başaracağız'' dedi.

FORVETE ALTERNATİF OYUNCU ŞART

Geçen hafta Paris'e oyuncu izlemeye gittiğini ifade eden Yanal, şöyle konuştu: ''Belirlenen oyuncular birkaç kez daha izlenerek öyle nihai karar verilecek. Tabi ki değişim içerisinde kaç oyuncu alınacak bunu zaman belirler. Ama öncelikle ofansif gücümüzü daha alternatifli bir hale getirmeliyiz. Önümüzdeki yıl için iyi bir takım oluşturmak zorundayız. Bunun için çalışmalar devam ediyor.'' Gineli oyuncu İbrahima Yattara'nın 5 sezondur Trabzonspor'da forma giydiğini ve önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Yanal, şöyle konuştu: 'Özellikle oyunda liderlik yapıyor. Türk futboluna gelmiş önemli yabancı oyunculardan biri. Yattara, takımda her türlü sembolü ve görevi hak eder. Yattara, çok eski bir oyuncu bu kulüpte. Yattara'nın performansından son derece memnunun. Seyirci onu, o da burayı çok seviyor.''

YATTARA: 1 YIL DAHA TRABZON'DAYIM

İbrahima Yattara ise, Trabzonspor ile 1 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu söyledi. Yattara, sözleşmesinin uzaması konusunda yönetim ile herhangi bir görüşme yapmadığını ifade ederek, ''1 yıl daha Trabzonspor'da oynayacağım, ondan sonrasına bakarım. Sözleşme uzaması konusunda bir anlaşmam olmadı. Bunun için Trabzonspor ile konuşmak lazım. Futbolda ilerisi için her şey olabilir'' dedi. Yattara, Türk vatandaşlığı için başvuru yaptığını, başvurusunun kabul edilmesi halinde de isminin İbrahim Yattara olacağını belirtti.

06.04.2008


 

Süper Lige teknik adam dayanmıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de, teknik adam değişikliği konusunda en hareketli sezonlardan birisi yaşanıyor.

Son olarak Galatasaray'daki görevinden bugün istifa ettiği açıklanan Karl Heinz Feldkamp ile birlikte, ligdeki 18 takımdan 11'i, sezon içinde teknik adam değişikliği yapmış oldu. Galatasaray'ın yanı sıra, sezon başından bu yana Ankaragücü, Ankaraspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Konyaspor, Trabzonspor ve Vestel Manisaspor kulüpleri, sezona başladıkları teknik adamları en az bir kez değiştirdi. Beşiktaş, Denizlispor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor ve Sivasspor ise, sezona başladıkları teknik adamla yollarına devam ediyor.

06.04.2008


 

G.Saray Ankara'da G.Birliği önünde 3 puan arıyor

GALATASARAY ile Gençlerbirliği, lig tarihinde bugün 74. kez karşı karşıya gelecek. 19 Mayıs Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Maç Lig TV tarafından naklen yayınlanacak. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Galatasaray'da istifa eden teknik direktör Feldkamp'ın yerine takımın başında antrenör Burak Dilmen çıkacak. İki takım arasında şimdiye kadar yapılan 73 maçta, sarı-kırmızılılar 38, kırmızı-siyahlılar ise 19 galibiyet elde etti. Taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı. İki takım arasında ligde geçen sezon Ankara'da yapılan maçı Galatasaray 3-1 kazanmıştı.

06.04.2008


 

Haftanın maçında Sivas, Beşiktaş'ı konuk ediyor

BU sezon sahasında oynadığı 14 maçta sadece Fenerbahçe'ye mağlup olan Sivasspor, bugün Beşiktaş'ı konuk edecek.

4 Eylül Stadında saat 15.00'de başlayacak bu önemli maçın hakemi Barış Şimşek. Karşılaşma Lig TV'den naklen ekrana gelecek. Beşiktaş karşısında futbol otoritelerinin ve futbolseverlerin gözü, Sivasspor'un gol yollarındaki en önemli silahları Mehmet Yıldız ve İvan Petrov Cvetkov'da olacak. Bu sezon 11 gole imza atan Mehmet Yıldız ile 7 gol kaydeden Cvetkov'un, Beşiktaş karşısında sergileyecekleri performans merakla bekleniyor. Mehmet Yıldız ve Cvetkov ikilisinin yanı sıra bu sezon 9 gole imza atan Muhammed Ali Kurtuluş ve 5 gol kaydeden Musa Aydın da Beşiktaş karşısında Sivasspor'un gol yollarındaki en önemli silahları olacak. Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Delgado ve Baki ile kart cezalısı Serdar Özkan ve Bobo kadroda yer almıyor. Günün diğer maçlarında Çaykur Rizespor-Konyaspor (15.00-Halis Özkahya), Bursaspor-Vestel Manisaspor (15.00-Bünyamin Gezer) ve Gaziantepspor-Ankaragücü (15.00-Fırat Aydınus) karşı karşıya gelecek.

06.04.2008


 

Basketbolda dev derbi: Fenerbahçe-Beşiktaş

BEKO Basketbol Ligi'nin 27. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka, derbi maçta karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak maçı Mehmet Keseratar, Serkan Emlek, Zafer Yılmaz hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 27. hafta maçları öncesi 21 galibiyet ve 5 yenilgisi olan Beşiktaş Cola Turka liderlik koltuğunda otururken, bir maçı eksik Fenerbahçe Ülker ise 17 galibiyet ve 8 yenilgi sonrası averajla 4. sırada yer alıyor. Beşiktaş sezonun ilk yarısında kendi evinde oynadığı maçta rakibini 84-61 yenmişti. Fenerbahçe Sezon başında üç büyük kulüp arasında yapılan anlaşma gereğince bugün maçı konuk Beşiktaş'ın taraftarları salonda izleyemeyecek.

06.04.2008


 

Voleybolda lider Eczacıbaşı Fenerbahçe ile oynuyor

Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde normal sezonun son haftasında lider Eczacıbaşı Zentiva ile en yakın takipçisi Fenerbahçe Acıbadem, bugün karşı karşıya gelecek.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Ligde play-off'lar öncesi son hafta öncesinde Eczacıbaşı Zentiva 51 puanla liderlik koltuğunda otururken, Fenerbahçe Acıbadem ise 48 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Eczacıbaşı Zentiva 3-1 kazanmıştı.

06.04.2008


 

Mehmet Okur'un 17 sayısı Utah Jazz'ı zafere taşıdı

NBA'DE Utah Jazz, sahasında konuk ettiği San Antonio Spurs'u 90-64 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur 17 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika forma giyen Mehmet Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3, 7 kez denediği 2 sayılık atışların da 4 tanesini sayıya çevirdi ve karşılaşmayı 17 sayı ve 16 ribauntla tamamlayarak galibiyetin mimarı oldu.

06.04.2008


 

Nouma Beşiktaş-Sivas maçını yorumlayacak

BEŞİKTAŞ'IN Fransız futbolcularından Pascal Nouma, eski takımının bugün Sivasspor ile yapacağı karşılaşmayı yorumlamak üzere İstanbul'a geldi.

Beşiktaş'ta oynadığı dönemde taraftarların büyük sevgisini kazanan Fransız oyuncu, Beşiktaş'ın yarın deplasmanda Sivasspor ile yapacağı karşılaşmayı İstanbul'da taraftarlarla birlikte televizyondan izleyip, maçla ilgili yorumlarda bulunacak.

06.04.2008


 

Beklenen gelişme

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp'ın beklenmedik bir kararla istifa etmesi, camiada şok etkisi yaptı.

Halbuki yeni başkan Adnan Polat Kalli'yle görüşüp onu yeni sezonda spor direktörlüğü görevine getireceğini açıklamıştı. Yani Kalli transferden yeni hocaya kadar söz sahibi olacaktı. Belliki; Polat'ın dışında yönetim kurulu üyeleri Kalli'yi orada dahi istemedikleri. Sadece o değil Ahmet Akcan'ın da istifası istendi. Yetersiz olduğu Kalli'nin olmadığı dönemlerde test edilerek görüldü. Kalli eğer bu kararı kendisi almışsa çok doğru bir karar vermiş. Çünkü bugünden istenmeme durumu ileride dahada nahoş olabilecek olaylara sebebiyet verebilirdi.

Peki şimdi ne olacak? Bir teknik adamın arkasındaki ikinci adamın ne kadar önemli olduğu, G.Saray yönetimince şimdi çok daha iyi anlaşılmıştır. Açıklamaya göre takımın teknik heyet görevi Adnan Segin, Nezihi Ali Baloğlu, Burak Dilmen, Cevad Güler tarafından yürütülecek. Bu heyetin böyle bir görevi yürütmesi acayip bir durum.

Hafta başı yazımda "G.Saray yönetiminin yeni sezonda çalışacağı teknik adamı bir an önce belirlemeli" tarzındaki endişem, olası bu durum içindi. Şimdi bu iş zorunlu hale geldi. Herhalde yönetim teknik adamı önümüzdeki hafta içinde kamuoyuna açıklar. Ancak; şu aşamada yeni teknik adam G.Saray'a ne kadar katkı sağlayabilir? Kupada yarı final rövanş maçı oynanacak. Ligde şampiyonluk yarışının sonuna gelindi. Kritik 6 maç var. .Bugünkü maç kazanılırsa 5 tane final maçı oynanacak. Bu süreci akıllıca yürütecek bir oluşum sağlanabilecek mi? G.Saray epey hassas bir dönemden geçecek.

Said OKUR

06.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri