Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakemler başrolde

Sportmenliğin, hakkaniyetin, seyir zevkinin, emeğin yerini; açıkgözlülük, adaletsizlik, tarafgirlik alınca, futbol , taktik_teknik konuşmak anlamsız kalıyor. Adaletsiz maç yöneten hakemlere dikkat çektiğimizde “Ne olacak gol attı da vermedi mi, hata insanlar içindir” diyenler acaba şimdi aynı şeyi söyleyebilecekler mi. Cumartesi akşamı Fenerbahçe açıkça hakem tarafından galip getirildi. İstanbul BŞB maçında Bobo’yu kırmızı kart gösterip, Beşiktaş’ın liderliğine son veren Hakan Sivriservi’, Kayseri karşısında Fenerbahçe lehine çaldığı düdüklerle Fenerbahçe’nin liderliğinin devamını sağladı. Pazar günü Galatasaray’a “sus payı” verildi. Bir anlamda şampiyonluk yarışındaki Sivas ve Beşiktaş’ın önü kesilmiş oldu. Artık buna futbolumuza düşen bir “leke” mi yoksa “şaibe” mi dersiniz siz karar verin.

İnsanın adalet duyguları zedelenirse, her şey anlamını yitiriyor. Gelecek yıl şampiyonluğa oynayacağını açıklayan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın “Kimse Anadolu’dan bir takımın şampiyon olabileceğinin hayalini kurmasın” sözü ne kadar ümit kırıcı ve maalesef ne kadar gerçekçi. Puan cetvelindeki sıralamayı, şampiyonluğu belirleyen hakemler olacaksa, transfere, mücadele etmeye ümitlenmeye ne gerek var. Ne medyada yer alabilirsin, ne hakkını arayabilirsin. Varsa yoksa Fenerbahçe ve Galatasaray. Beşiktaş’ı saymıyorum çünkü futbola yabancı hakemler yerine adil yabancı hakemler olsa Beşiktaş şu durumda bile bu ligin lideri olabilirdi.

Buradan, iyi niyetinden emin olduğum sayın Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’a ve MHK başkanı sayın Oğuz Sarvan’a sesleniyorum. Gerekli tedbirler alınmazsa ve hakemlerin bu tutumları devam ederse, kendisini figüran olarak gören bir çok takımın taraftarları futboldan soğuyacak, statlar boş kalacak.

NİDAİ PAKSOY

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe yarı final kapısında

  Platini: F.Bahçe Avrupa takımlarına örnek oldu

  Coşkulu karşılama

  Polat: G.Saray 2 kupayı da alacak

  Holosko Beşiktaş'ı zirvede tuttu

  Zirvede gerginlik var

  Hakemler başrolde


 Son Dakika Haberleri