Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İstanbul yıldız atletleri ağırlayacak

12. Avrupa 10 Bin Metre Kupası'na ev sahipliği yapacak İstanbul, 12 Nisan'da gerçekleştirilecek organizasyonda, kıtanın önde gelen mesafecilerini ağırlayacak.

Enka Sadi Gülçelik Spor Kompleksi'nde düzenlenecek yarışlara, bayanlarda 16 ülkeden 29 sporcu, erkeklerde ise 13 ülkeden 34 sporcu iştirak edecek. Türkiye'nin bayanlarda 4, erkeklerde ise 6 sporcu ile temsil edileceği organizasyonun, Çin'de yapılacak 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları için baraj yarışı olma özelliği, kupa mücadelesine olan ilgiyi de en üst seviyeye taşıyacak. Avrupa'nın önde gelen mesafecilerinin kayıt yaptırdığı 10 Bin Metre Kupası'nda, özellikle bayanlar kategorisinde büyük bir çekişme yaşanacak.

Antalya ve İtalya'nın Ferrara kentinde yapılan son iki kupanın birincisi, 10 bin metrede son dünya şampiyonasının gümüş madalyalı ismi milli atlet Elvan Abeylegesse, İstanbul'da unvanını korumak için mücadele edecek. Ancak, Hollanda'nın Kenya asıllı atletleri, dünya şampiyonu Lornah Kiplagat, kuzeni Hilda Kibet ve Rumen Alina Gherasim gibi isimlerin de yarışa kayıt yaptırmalarıyla İstanbul'daki mücadelenin sonucu şimdiden merak konusu oldu.

IAAF Dünya Yol Koşusu'nun son iki yılında birinciliği kimseye kaptırmayan ve geçen yıl Dünya Kros Şampiyonası'ndan altın madalya ile ayrılan 33 yaşındaki ünlü mesafeci Kiplagat ile Edinburgh'daki Dünya Kros Şampiyonası'nı 5. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan kuzeni 27 yaşındaki Kibet, Hollanda formasıyla Elvan Abeylegesse ve Türk akımının en önemli rakipleri olacaklar.

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zico'nun ilk tercihinde İngiltere var

  İstanbul yıldız atletleri ağırlayacak

  İtalya'da Türk derbisi yarın

  Feldkamp: Sizleri çok özleyeceğim

  Futbolda 'Ergenekon' iddiası

  Kayseri: Sivriservi bıraksın

  G.Saraylı millî yüzücü ABD'deki kazada öldü

  Ünlü Alman hakem Merk sezon sonunda bırakıyor

  Şampiyonlar Ligi final maçı topu Adidas'tan

  Sakarya geliyor


 Son Dakika Haberleri