Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mısır’dan Gazze’ye sıkı abluka

Hamas'ın İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı kaldırmaması halinde Gazze Şeridi ile İsrail ve Mısır arasındaki geçiş noktalarına baskın düzenleme tehdidinde bulunmasının ardından Mısır, buna izin verilmeyeceğini açıkladı.

Mısır’ın resmi haber ajansı Mena’daki habere göre, adının açıklanmasını istemeyen Mısırlı yetkili, “Mısır, kimden gelirse gelsin ihlal girişimlerine karşı sınırların korunmasını hafife almayacak. Mısır’ın sınırları geçilmemesi gereken bir kırmızı hattır. Mısır, sınırlarının ihlal edilmesine yönelik girişimlere karşılık verecek kapasitededir” dedi.

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Halil El Hayya, dün Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, “Kuşatmayı kaldırmak için bütün seçenekler açık” demiş, Ocak ayında Mısır ile Gazze arasındaki sınırın zorla açılmasını kast ederek, “Daha önce olanlar geniş çaplı olarak bir kez daha tekrarlanacak ama bu kez sadece Mısır sınırında değil her yerde” ifadesini kullanmıştı. El Hayya, ilgili bütün taraflara kuşatmanın acilen kaldırılması için çalışmaları çağrısında da bulunmuş ve aksi halde “patlamanın yakın olduğunu” belirtmişti.

/ KAHİRE

10.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsüne Kopenhag kriteri

  Hollanda’da başörtülünün zaferi

  Beşinci yılında işgalin iflâsı

  Pakistanlı avukatlar eski bakana meydan dayağı attı

  El Fayed pes etti

  Bir İsrail askeri öldürüldü

  Irak’tan asker çekme başkan adaylarını böldü

  Refik Hariri savcısından ek süre talebi

  Mısır’dan Gazze’ye sıkı abluka


 Son Dakika Haberleri