Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gözler, Adalet Komisyonunda

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın TCK’nın 301 ve 305. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifinin, bu hafta TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkanı Vekili Güldal Mumcu’nun, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301 ve 305. maddelerinde değişiklik öngören teklifi komisyona sevk etmemesi konusunda, ‘’Güldal Mumcu arkadaşımız böyle bir hassasiyet göstermiş, ama içeriğiyle ilgili bizim bir tasarruf hakkımız olmadığı için havale de edebilirdi, ama etmemiş. Çok önemli bir şey değil bu. Ben dosyaya bakacağım, gereğini yapacağım’’ dedi. Toptan, Eğitim-Bir-Sen tarafından Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen, 3. Öğretmen Hatıraları Yarışması’nın ödül törenine gelişinde, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Söz konusu teklifle ilgili sorular üzerine Toptan, Pazartesi günü (bugün) saat 11.00’da konuyla ilgili basın toplantısı yapacağını bildirdi.

Toptan, ‘’teklifin komisyona sevk edilmemesiyle ilgili Güldal Mumcu ile telefonda görüştüğü’’ yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine, Mumcu ile bir görüşme yaptıklarını, ancak görüşmede teklifle ilgili konuşmadıklarını dile getirdi. Toptan, Mumcu’nun, kendisinin yerine Sofya’daki bir toplantıya katılacağını ve görüşmede bu konuyu konuştuklarını kaydetti.

Toptan, Mumcu’nun, teklifle ilgili tavrına yönelik soruları cevaplarken şöyle konuştu:

‘’Arkadaşımızın takdirine çok müdahale etmemek, saygı göstermek lâzım. Başkanlık olarak bizim burada yaptığımız rutin bir işlemden ibarettir. Bizim önümüze gelen yasa tasarısı hoşumuza gitmeye bilir, yanlış olabilir, Türkiye gerçeklerine aykırı olabilir. Bizim bunu ancak teknik olarak seleksiyona tabi tutmamız mümkündür. Yani kanun yapma şekline uygun mudur, değil midir? Kanunlar Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız o teknik incelemeyi yapar, Başkan’ın önüne getirirler. Orada bir eksiklik yok ise içeriğine çok bakma hakkımız yok. İlgili komisyona göndeririz, onlar içeriği tartışır ve en doğru kararı alır. Güldal Mumcu arkadaşımız böyle bir hassasiyet göstermiş, ama içeriğiyle ilgili bizim bir tasarruf hakkımız olmadığı için havale de edebilirdi, ama etmemiş. Çok önemli bir şey değil bu. Ben dosyaya bakacağım, gereğini yapacağım.’’

Köksal Toptan, Mumcu’nu tavrının, ‘’siyasî kriz olarak, CHP’nin tavrı olarak algılandığı’’ değerlendirmelerinin anımsatılması üzerine, telefon görüşmesinde böyle bir şey algılamadığını söyledi.

/ ANKARA

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz

  DEĞİŞİME KİMSE DAHA FAZLA DİRENEMEZ

  Soylu: Adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz

  “Fitne”ye karşı Kutlu Doğum

  Gözler, Adalet Komisyonunda

  Çocuklara deprem eğitimi

  ‘Gökdelen’ eski günlerini arıyor

  Genç beyinler yarıştı

  Çelik: AB eleştirileri saçma

  Başoğlu: Osman Paksüt, tarafsızlığını yitirdi

  Çocuk sigortalılara inceleme

  Tarladan çıkan “matematik dehası”

  Genel Kurul’da Sosyal Güvenlik mesaîsi


 Son Dakika Haberleri