Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray'da gözler kupaya çevrildi

LİGDE TRABZON'U YENEREK ŞAMPİYONLUK UMUTLARINI SÜRDÜREN SARI-KIRMIZILI EKİPTE GÖZLER TÜRKİYE KUPASINDA HAFTA İÇİNDE GENÇLERBİRLİĞİ İLE OYNANACAK MAÇA ÇEVRİLDİ.

Süper Lig'de cumartesi oynanan maçta Trabzonspor'u mağlup ederek şampiyonluk umutlarını sürdüren Galatasaray'da, gözler Fortis Türkiye Kupası'nda hafta içinde Gençlerbirliği ile oynanacak yarı final rövanş maçına çevrildi. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Cevat Güler yönetiminde yaptıkları antrenmanla Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Trabzonspor maçında 90 dakika forma giyen oyuncular, antrenmanda sadece koşu yapmakla yetinirken, diğer futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.

SAKATLAR TEDAVİ GÖRDÜ

Servet sol ayak bileğinde oluşan zorlanma nedeniyle tedavi edilirken, antrenmana katılamadı. Mehmet Topal'ın, sağ uyluk ön alt adalesindeki rahatsızlığın tedavisi ise yenileme çalışmasının sonrasında yapıldı. Sakatlıkları süren Orkun, Song, Linderoth, Uğur ve genç Semih'in tedavilerine devam edildi. Menüsküs sorunu nedeniyle başarılı bir operasyon geçiren Serkan Çalık'ın ameliyat sonrası tedavisinin de Acıbadem Hastanesi'nde sürdürüldüğü açıklandı.

FLORYA'DA ÇOCUK BAYRAMI

Galatasaraylı futbolcular Ümit ve Hakan Şükür'ün yanı sıra, idmana misafir olarak gelen çok sayıda çocuk, tesisleri adeta bayram yerine çevirdi. Antrenman sırasında ve sonrasında çocuklarla oynayan futbolcular, çalışmayı neşe içinde geçirirdiler. Ümit, çocukları tesislerdeki araçla tur attırırken, sırtına alarak da gezdirdi. Feldkamp'ın gidişinin ardından antrenman sahası çocuk parkına dönerken, galibiyetin de etkisiyle haftanın ilk idmanı neşe içinde geçti.

LİNCOLN'ÜN MORALİ YÜKSEK

Bu arada, cezası nedeniyle Trabzonspor'a karşı oynayamayan Lincoln'ün de moralinin bir hayli yüksek olması dikkat çekerken, Brezilyalı oyuncu, Barusso ve Nonda ile şakalaştı. Galatasaraylı futbolcular idman sonunda da Bandırma Demirspor'un minik takımı futbolcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Galatasaray, Gençlerbirliği ile Salı akşamı oynayacağı Fortis Türkiye Kupası rövanş karşılaşması hazırlıklarını, yarın akşamüstü basın ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girecek.

AYHAN: DAHA ÇOK KENETLENDİK

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, teknik direktör Feldkamp'ın gidişinin ardından takımın değiştiği yönündeki yorumlara katılmadığını belirterek, ''Sadece daha fazla kenetlendik, çünkü şu anda buna daha fazla ihtiyacımız var. Puan kaybı yapmamalıyız'' diye konuştu. Ayhan, Trabzonspor karşısında çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini ve çok iyi futbol oynadıklarını söyledi.

UMUT: ATTIĞIM GOL OFSAYT DEĞİL

TARTIŞILAN ofsayt pozisyonundaki oyuncu Umut Bulut, yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, girdiği pozisyonun kendisine ofsayt olmadığının söylendiğini belirterek, ''Servet'in sektireceğini hissederek ona göre pozisyon aldım. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Maçın hakkı en azından beraberlikti'' dedi. Trabzonsporlu futbolcu Ayman ise Umut'un tartışılan pozisyonun ofsayt olduğunu savunarak, ''Hakemin kararı doğru. Umut'tan önce Adnan topa kafasıyla dokundu. İyi bir maç oldu'' yorumunu yaptı.

14.04.2008


 

Sultanahmet'i 30 kez turladılar

44. CUMHUBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU İLK AYAK OLAN İSTANBUL YARIŞIYLA SULTANAHMET'TEN START ALDI. 30 TUR ÜZERİNDEN ORGANİZE EDİLEN YARIŞTA RAST GREGORY 2.08.09'LUK DERECESİYLE İLK SIRADA YER ALDI.

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlarken, turun ilk ayağı olan İstanbul Grand Prix Yarışı'nda, Astana takımından İsviçreli Rast Gregory birinci oldu. Sultanahmet Meydanı'nda startı verilen ve tarihi yarımada çevresinde 30 tur üzerinden organize edilen yarışta Rast Gregory 2.03.09'luk derecesiyle ilk sırada yer alırken, aynı derece ve tekerlek farkıyla Serramenti PVC Androni Giocattoli ekibinden İtalyan Ginanni Francesco ikinciliği ve Karpin Galicia takımından İspanyol Garcia Depana David ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışta 148 sporcu mücadele ederken, bunlardan sadece 8'i 30 tam turu tamamlayabildi. Organizasyonda Türkiye adına yarışan ve 10. turda yarışı bırakan İsmail Aksoy 45. ve Uğur Marmara aynı şekilde 46. olurken, Selçuk Türkçetin 7 tur sonunda 70., Nazım Bakırcı aynı tur sonunda 76. ve Orhan Şahin ise 84. oldu. Diğer Türk sporculardan Behçet Usta ise 3. turda yarışı bırakarak 133.'lüğü aldı. Organizasyon sonunda Rast Gregory'nin madalyasını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. İkinci sıradaki Ginanni Francesco'nun madalyasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve üçüncü Garcia Depana David'in madalyasını da Emin Müftüoğlu verdi. Rast Gregory, İstanbul'daki derecesiyle 8 bin 920 Avro para ödülünün sahibi olurken, Ginanni Francesco 4 bin 520 ve Garcia Depana David de 2 bin 230 Avro'nun para sahibi oldu. Dev organizasyon, 20 Nisan'a dek toplamda 1 grand prix ve 7 etap olmak üzere 8 gün sürecek. Tur boyunca sporcular toplamda 1071,8 kilometre yol katedecek ve 8038 metre irtifa kazanacaklar. Sultanahmet Meydanı'ndaki grand prix'nin startını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. Başesgioğlu, bisikletçilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

NOTLAR..

Parkur içinde kalan kedi zor kurtuldu

YARIŞLARA Sultanahmet'de bulunan turistler ve Türk vatandaşları da büyük ilgi gösterdi. Sporcular, ilk sırada yer almak için büyük mücadele verirken, parkurun bazı bölümlerinde zorluklar yaşadılar. Sultanahmet'den Çatladıkapı tarafına doğru olan inişte bazı sporcular, düştükleri için küçük çaplı bir kazaya neden oldular. Bu sporcular, öndeki sıradan 2 dakika geri kaldığı için yarış dışı kaldılar.

Bu arada parkur içinde kalan bir kedi de yolun dışına bir süre çıkamadı. Bir bisikletin tekerleğinin altında kalmaktan son anda kurtulan kedi, daha sonra parkur dışına çıktı.

Sporcular, Sultanahmet Camii'nden yarışa başlarken, Çatladıkapı'dan sahile inerek, bir süre bu güzergahı izlediler. Ahırkapı tarafından Sultanahmet'e çıkan bisikletçiler, Ayasofya'nın önünden geçerek turlarını tamamladılar. Yarış nedeniyle bu güzergahtaki bölümlerde yayaların geçişlerine izin verilmedi. Bu arada organizasyonda, teknik arızadan dolayı İstiklal Marşı hoparlörden yayınlanamadı. Kısa bir sürenin ardından İstiklal Marşı canlı olarak okundu.

14.04.2008


 

Rubin Kazan'da Gökdeniz fırtınası

Rusya liginin lideri Rubin Kazan'ın, Moskova deplasmanında 4 gollü galibiyetinin 2 golü milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz'den geldi.

Fatih Tekke'nin takımı Zenit'i deplasmanda 3 golle devirmeyi başaran Rubin Kazan'ın buradaki 2 golünü atan ve diğer golün asistini yapan Gökdeniz önceki akşam Moskova'daki performansıyla Rus spor basının gündemine oturdu. Himki karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Gökdeniz, 58 ve 63'üncü dakikalarda attığı karşılaşmanın ilk 2 golüyle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

KALECİ ÜST ÜSTE 2 PENALTI KURTARDI

Maçın hakemi Gökdeniz'in golünden kısa bir süre sonra 61'inci dakikada Rubin ceza sahasındaki pozisyonuna penaltı düdüğünü çaldı. Himkili oyuncunun penaltı atışını Kazan'ın kalecisi başarılı şekilde kurtardı, ancak hakem kural ihlali olduğu gerekçesiyle atışı tekrarlattı. Kazan'ın kalecisi penaltıyı tekrar kurtardı ve 2 dakika sonra da Gökdeniz'in Rubin'i rahatlatan ikinci golü geldi ve Kazan karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. Rubin Kazan taraftarlarının maç sırasında ''Karadeniz'' şeklinde tempo tuttu. Gökdeniz, Rusya'da 15 günde bir Türkçe yayımlanan ''Gazetem'' gazetesine yaptığı açıklamada, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

14.04.2008


 

Çayırda yağlı güreş sezonu Antalya'da start aldı

Antalya alt kademe Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 4. İlkbahar Yağlı Güreşleri başladı.

Kepez Belediyespor Tesisleri'nde düzenlenen güreşlerde, 36 başpehlivanın yanı sıra farklı boylarda 500 güreşçi mücadele ediyor. Başpehlivanlık için Ahmet Taşçı, Osman Aynur, Mustafa Kemal Karaboğa ve Kemal Şimşek gibi ünlü güreşçilerin de mücadele ettiği ve 15 kategoride gerçekleştirilen güreşler büyük ilgi gördü.

14.04.2008


 

20 sayı atan Mehmet Okur galibiyetin mimarı oldu

NBA'de Utah Jazz, sahasında Denver Nuggets'ı 124-97 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur 20 sayıyla oynadı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 37 dakika forma giyen Okur, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2, 10 kez denediği 2 sayılık atışların da 6 tanesini sayıya çevirdi ve karşılaşmayı 20 sayı, 12'si savunma olmak üzere 15 ribaunt ve 5 asistle tamamlayarak, galibiyetin mimarı oldu.

14.04.2008


 

G.Saray bırakmıyor

Galatasaray, Alman hoca Feldkamp'ın gitmesiyle birlikte kendine gelmiş. Trabzonspor derbisinde ilk 45 dakikada müthiş bir tempo ile rakibini bunalttı. Eğer, kaçan pozisyonlar goller sonuçlansaydı ilk yarı 6-7 farklı bir skorla bitebilirdi. Bu yaradı Trabzonspor 20 dakika kendi sahasından çıkamadığı gibi Galatasaray kalesine top bile taşıyamadı. Ligin bitmesine 4 hafta kala sarı-kırmızılı ekibi Lincoln dışında ideal kadrosuna kavuşmuş gördüm.

Sakatlığının geçmesiyle orta sahayı ele geçiren Ayhan Akman takımın görünmeyen bir kahramanı. Çelimsiz fiziğine karşılık her mücadeleden galip çıkması ne kadar hırslı olduğunu gösteriyor. Ayrıca Mehmet Topal bu sezon istikrarını hiç bozmadı. Basit oynayarak takımını rahatlatıyor. İki sağbek Sabri ve Volkan sürekli ileriye çıkarak gol pozisyonları üretiyor.

Galatasaray'da Arda Turan gerçeği var. Gününde bir Arda takımı ateşleyen en büyük güç oluyor. Trabzon savunmasında şahsi becerisiyle çok büyük gedikler açtı. Çalım ustalığı ve kendine güveni ile birlikte golü de iyi kokluyor. Bu sezon birçok maçta attığı golün bir benzerini Trabzon ağlarına yine gönderdi.

Bir de takımın hırs küpü Ümit Karan var. Maç boyunca sayısız pozisyonları değerlendiremese bile rakip savunmanın en çekindiği futbolcu oluyor. Her iki kanatı da çok iyi kullanan Ümit Karan müthiş hırsı ve gücü ile Galatasaray'ın itici gücü oluyor.

Hakan Şükür eski günlerinden çok uzak. Sadece hava toplarında ortaya çıkıyor. Onun dışında aldığı topu yeniden geriye gönderip, oyunu ağırlaştırıyor. Ama nedense kenar yönetimi Hakan Şükür'süz yapamıyor. Nonda gibi diri ve genç oyuncu yedek kulübesinde otururken, Hakan Şükür ilk 11'de sahaya çıkıyor. Tabi, bundan en büyük etken Hakan Şükür isminin rakiplere korku saldığı bir gerçek.

Galatasaray Feldkamp'ı gönderdikten sonra bu antrenörlerle ligi bitirecek. Kulübeden sadece Cevat Güler isimli antrenör çıkıp, futbolculara taktik veriyor. Ama asıl patron Adnan Sezgin tribünden gerekli talimatları gönderiyor. Arda Turan ve Ümit Karan, Sezgin'in isteğiyle oyun dışına alındı.

EROL DOYURAN

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri