Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 nihayet Mecliste

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini, kanun yapma tekniğine aykırı olmadığını düşünerek, dün sabah itibariyle TBMM Adalet Komisyonuna havale ettiğini söyledi.


İlk ve ortaokullarla kamudaki yasak

AKP'nin kapatılmaktan kurtulmak için anayasaya “Devlet memurları, kamu kurumu yöneticileri dinsel simge kullanamaz" ve "İlk ve ortaöğretimde dinsel si

Soylu: Türkiye, AB ve kriterlerine muhtaç

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin, AB'ye ve kriterlerine muhtaç olduğunu belirterek, "AB'Den şaşmamız mümkün değil" dedi.


  YÖK Genel Kurulu, yarın toplanıyor

YÖK Genel Kurulu, yarın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak.


  AÜ’de 7 kişi tutuklandı

Akdeniz Üniversitesi’ndeki olaylarda tabancayla ateş ederken görüntülenen Ömer U’nun da aralarında bulunduğu 7 kişi daha tutuklandı.


  Selçuk, kalp ameliyatı oldu

Geçirdiği kalp spazmı ve pnömoni sonucu kaldırıldığı hastanede ileri derecede koroner yetmezlik teşhisi konulan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk kalp ameliyatı oldu.


  Cenaze dönüşü kaza: 10 kişi yaralandı

Düzce TEM otoyolunda, Giresun’daki bir yakınlarının cenazesinden dönen ailenin bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu 10 kişi yaralandı.


  Avrupa Konseyi hükümetleri uyaracak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi çAvrupa’daki Müslüman topluluklarla kökten dinci radikallerin birbirlerine karıştırılmaması için hükümetlerden gerekli önlemleri almasını isteyecek.


  Dink ailesi dosyaların birleştirilmesini istedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde Trabzon’da görevli Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 10 asker hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi istendi.


  Çocuklar istismar ediliyor

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Şahin, Türkiye’deki çocukların büyük çoğunluğunun anne ve babaları tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olarak duygusal istismara maruz kaldığını söyledi.


  Sigara yasağında hoşgörü yok

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 19 Mayıs 2008’de yürürlüğe girecek olan kapalı alanlarda sigara içme yasağıyla ilgili yönetmeliğin uygulamasında hoşgörülü olmayacaklarını açıkladı.


  Üniversiteliler Bediüzzaman’ı andı

Vefatının 48. senesinde Bediüzzaman Hz. Anma programları kapsamında Konya da bir program gerçekleşti. Üniversite öğrencilerinin hazırladıkları program oldukça ilgi gördü.


  Kocaeli halkı özgürlük için yürüyecek

MAZLUMDER Kocaeli Şubesi öncülüğünde 19 Nisan Cumartesi günü başörtüsüne özgürlük yürüyüşü gerçekleştirileceği belirtildi.


  Kıbrıs’ta çözüm şart

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu “2009 sonu itibarıyla Kıbrıs konusunda çözüm olmaması halinde Türkiye’nin AB sürecinde her şartta bir duraklamayla ve hatta ciddî bir sorunla karşılaşılacağı” uyarısında bulundu.


  Güler: Efendimizin ahlâkını evlâtlarımıza aşılamalıyız

İstanbul Müftülüğünce düzenlenen ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ faaliyetleri, İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen geceyle başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, burada yaptığı konuşmada, ‘’Peygamber Efendimizin güzel ahlâkını bütün evlâtlarımıza aşılamalıyız. Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.


  Sürücüler Kaza Tespit Tutanağına çabuk alıştı

Trafik Kaza Tespit Tutanağı uygulamasıyla sürücüler tarafından tutulan tutanak sayısı 7 bin 653’e ulaştı.


  Gebzeliler ‘’barış gelini" için özür dileyecek

Gebzeliler ilçenin Tavşanlı köyü Ballıkayalar mevkisinde tecavüz edilerek öldürülen ‘’Pippa Bacca’’ ismiyle tanınan 33 yaşındaki İtalyan san'atçı Giuseppina Pasqualino di Marineo için ailesi ve İtalyan halkından özür dilemeye hazırlanıyor.


  Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor

Şırnak'ın Bestler-Dereler ve Küpeli bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon devam ediyor. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla Şırnak yakınlarındaki Küpeli Dağı ile Bestler-Dereler bölgesinde bir süre önce başlatılan operasyon sürdürülüyor.


  Eski bakan Bilgiç’in eşi toprağa verildi

Eski bakanlardan Sadettin Bilgiç’in eşi İsmet Bilgiç’in cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.


  Turistlerin uğrak yeri: Balıklıgöl

Şanlıurfa'nın güneybatısında yer alan Balıklıgöl, yöre halkının yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri oluyor.


  Eşi sigara içenler tehlikede

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigara içen erkeklerle evli kadınların akciğer kanserinden ölme riskinin, içmeyenlerinkine göre yüzde 20 daha fazla olduğunu söyledi.


  Tarlaları su bastı köylüler sevindi

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Sarıyar Baraj Göleti’nin suları kuraklık sonrası çekilince ekim yapılan 5 bin dönümden fazla arazi karların erimesi ve etkili olan yağışlarla birlikte sular altında kaldı.


  ‘Atık pilleri’ topla, puanları kap

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Çevre Kulübü ve Genç TEMA Teşkilatı, atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla “Atık Pil Toplama” kampanyası başlattı. 100 tane atık pil getiren öğrenci, Sağlık Bilgisi dersinin sözlüsünden 100 alıyor.


  Çanakkale’ye de Hilton Oteli yapılacak

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Özel İdaresi’ne ait 10 bin metrekarelik alana yapılacak olan Hilton Oteli’nin şehir için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.


  Kadınlar şiddet mağduru

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Şirin, “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada her 3 kadından biri yaşamının bir döneminde dövülmekte, cinsel ilişkiye zorlanmakta ve diğer yollarla taciz edilmektedir. Her 5 dakikada bir de cinsel veya fizikî şiddete maruz kalmaktadırlar” dedi.


  Mutlu evlilik kalbe iyi geliyor

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan mutsuz evlilik kalbe de iyi gelmiyor. Evlilikleri mutsuz olan çiftlerin bütün hayatları ve metabolizmaları mutsuz ortamdan olumsuz etkileniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri