Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’un yeni “lâle devri”

Uluslararası İstanbul Lâle Festivali kapsamında “Lâleler Heykel ve Tasarım Sergisi” ile ressam İsmail Acar’ın “Lâle” temalı resim sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş tarafından açıldı. Emirgân’da Beyaz Köşk’ün bahçesinde düzenlenen “Lâleler Heykel ve Tasarım Sergisi”nin açılışında konuşan Topbaş, bütün arzularının İstanbul’u yaşanmaktan onur duyulan bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi.



Bursa’da fotoğraf günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği şbirliğiyle düzenlediği “18. Bursa Fotoğraf Günleri”, dün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, faaliyetin zengin muhtevası ve özel sergileriyle fotoğraf tutkunlarını Bursa’da buluşturacağını belirtti.



Tuluyhan Uğurlu, Güneydoğu ile buluşuyor

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta konser verecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ünlü müzisyen Tuluyhan Uğurlu, Harran Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 16, 17 ve 18 Nisanda vereceği konserlerde öğrencilerle buluşacak.



Kültürü “söz” taşıyor

Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen “Gaziantep Araştırmaları (Sözlü Kültür, Dil ve Edebiyat) Sempozyumu” ikince gününde de ilgiyle izlendi. Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Fuzuli Bayat’ın başkanlığını yaptığı günün ilk oturumunda “Sözlü Kültür ve Yeni Türk Edebiyatı” masaya yatırıldı



Neil Armstrong’un hayatı film oluyor

Kendisi için küçük, ancak insanlık için büyük adımı atan astronot Neil Armstrong’un hayatı beyaz perdeye aktarılacak. Ancak Hollywood, Ay’a ilk adımı atan insan olan Armstrong’u canlandıracak aktörü halen seçemedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri