Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçeli futbolcular şampiyonluğa inanıyor

FENERBAHÇE'NİN başarılı kalecisi Volkan Demirel sezon sonunda şampiyonluk ipini kendilerinin göğüsleyeceğini söyledi. Volkan, dizinde ufak bir yırtık bulunduğunu ve tedavi olduğunu belirterek, ''Oynamak istememden dolayı sahada olmaya çalışıyorum. Hem tedaviyi oluyorum, hem takımı yalnız bırakmak istemiyorum. Şampiyonluk mücadelesinde önemli virajlara giriyoruz. Sakatlık ne olursa olsun son 3 haftada takımdaki yerimi alacağım'' dedi.

Volkan, Denizlispor maçını kazanarak 3 puan aldıklarını ifade ederek, ''Denizlispor'un geçmişte bize yaşattığı bir üzüntü vardı. Bu maçta bunun da rövanşını aldık. Çok gol pozisyonuna girdik. 4 gol atarak kazandık'' diye konuştu.

KAZIM: OYNUYORUM, MUTLUYUM

Fenerbahçe'nin futbolcusu Kazım Kazım ise şu anda takımda ilk 11'de oynamaktan mutlu olduğunu ifade ederek, ''Ben hiçbir zaman yedek kaldığım da takımdan ayrılacağım şeklinde bir şey demedim. Böyle spekülasyonlar gazetelerde yer aldı. Birkaç haftadır oynuyorum ve mutluyum. Zico'nun bana olan güvenini boşa çıkarmamak için mücadele ediyorum'' dedi. Galatasaray ile yapacakları maçı kazanmak istediklerini ifade eden Kazım, ''Bu sezon derbilerde iyi oynuyoruz ve kazanmayı biliyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda tek hedefimiz galip gelmek'' diye konuştu. Genç oyuncu, karşılaşmada ilk golü atan Kezman'ın çok büyük ve profesyonel bir futbolcu olduğunu belirterek, ''Her zaman takım için savaşıyor. Bazen belki fırsatları değerlendiremiyor, ama bu maçta çok güzel bir gol attı. Çok iyi bir futbolcu'' diyerek sözlerini tamamladı.

SELÇUK: GALATASARAY'I YENMELİYİZ

Selçuk Şahin ise şu açıklamalarda bulundu: "Artık son 4 hafta olduğumuz için puan kaybına tahammülümüz yoktu. Oyuna çok iyi başladık. Fenerbahçe'ye yakışan bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Geride alınacak 9 puan var. Bunları da almak istiyoruz. Küçücük bir puan kaybı bize sorun yaşatabilir. Haftaya yapacağımız maçtan da 3 puan almak istiyoruz. Görünüşe göre yarış son haftalara kadar devam edecek. Galatasaray'ı yenersek büyük bir avantaj elde etmiş oluruz. Kezman geçen hafta penaltıyı kaçırmış olabilir ama o sırada biz 2-1 öndeydik ve o golü yemememiz gerekiyordu. Kezman hafta içi çok çalıştı. Bugün de maça talihsiz başladı ama golü atınca rahatladı. Biz de onun yanına gittik. Umarım morali yerine gelmiştir. Gollerine ihtiyacımız var."

LİGDE 11. GOLÜNÜ ATAN

KEZMAN STRESTEN KURTULDU

GEÇEN hafta Ankaraspor maçında penaltı kaçıran Kezman, Denizlispor önünde 21. dakikada takımının ilk golünü kaydederek üzerindeki stresi attı. Maçın 17. dakikasında bir pozisyonda topu boş kaleye gönderemeyen Kezman, 21. dakikada güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. Fenerbahçe adına bu sezon ligde 11. golünü kaydeden Sırp oyuncu, 4 haftalık bir aradan sonra golle buluştu. Kezman, bundan önce 26. haftadaki Konyaspor maçında 2 gol birden atmıştı. Öte yandan Fenerbahçeli futbolcu Deivid De Souza da Denizlispor maçında attığı golle bu sezon ligde 10. golünü kaydetti. En son golünü 27. hafta maçında Kasımpaşa'ya atanBrezilyalı futbolcu, Denizlispor karşısında takımının 2. golüne imza attı. Deivid'in golüyle Fenerbahçe'de bu sezon ligde 10 ve üzerinde gol atan futbolcu sayısı 4'e çıktı. Semih'in 16, Alex'in 14 ve Kezman'ın 11 golü bulunuyor.

21.04.2008


 

Muhteşem 4'lü ligde 51 gol attı

TÜRKCELL Süper Lig'de 10 ve üzerinde gol atan 4 futbolcusu Fenerbahçe'yi zirveye taşıdı.

Fenerbahçe'nin adeta ''Kare As''ı olan Semih, Alex, Kezman ve Deivid, sarılacivertli ekibin 31 haftada rakip filelere gönderdiği 69 golün 51'ine imza attı. Attığı 16 golle krallık yarışını önde götüren Semih'i 14 golle Alex, 11 golle Kezman ve 10 golle Deivid takip ediyor. Fenerbahçe, 4 futbolcusunun attığı gollerle son dört sezondur elinde bulundurduğu ligin en çok gol atan takım unvanını, bu sezon da bitime 3 hafta kala koruyor.

21.04.2008


 

Zico: Galatasaray maçını almalıyız

FENERBAHÇE Teknik direktörü Arthur Zico, futbolun bir takım oyunu olduğunu belirterek, ''Kazanırsak hep beraber kazanır, kaybedersek hep beraber kaybederiz'' dedi.

Gelecek haftaki Galatasaray maçını da değerlendiren Zico, ''Önümüzdeki hafta Galatasaray ve kalan 3 haftaya en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Tabii sonuçta bu bir derbi maçtır ve olumlu bir skor bizi daha avantajlı duruma getirir. Ama şu an kendimize bağımlıyız ve her maçımızı kazanmak istiyoruz. Tabii o maçta da en iyi sonucu almak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

21.04.2008


 

Kurtar: Yusuf'a protesto iyi olmadı

DENİZLİSPOR Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, kaptan Yusuf'un Fenerbahçeli taraftarlar tarafından ıslıklanmasıyla ilgili olarak, ''Olmaması gerekirdi. Buraya hizmet etmiş bir oyuncu. Hangi formayla oynuyorsa terini tabiki akıtacak.

Fenerbahçe bana göre dünya takımı oldu, bu olay yakışmadı. Yapmasalar daha iyiydi. Ama bir rekabettir, Yusuf yarın başka takıma gider yine Fenerbahçe'ye karşı oynar. Burada forma giymiş terini akıtmış bir isim'' diye konuştu. Şampiyonluk mücadelesinin nasıl geçeceği yönündeki görüşü sorulan Kurtar, ''Ben sezon başından beri Fenerbahçe'yi daha şanslı gördüm. Galatasaray takımı antrenörsüz. Beşiktaş takımı moralsiz. Sivas'ın da şansı sürüyor. Futbol bu her şey olabilir. Ama son maça kalmaz diye düşünüyorum'' dedi.

21.04.2008


 

Sivasspor zirveden kopmuyor

SÜPER Ligde ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, sahasında Ankaraspor'u mağlup ederek şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası iddiasını son 3 haftaya taşıdı.

Ligin flaş takımlarından Sivasspor, sakatlıkları bulunan Pini Felix Balili, Sedat Bayrak, Yasir Elmacı, Murat Sözgelmez ve AbdurrahmanDereli ile sarı kart cezalısı Hayrettin Yerlikaya'dan yoksun kadrosuna rağmen dün sahasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaraspor'u Musa Aydın ve Muhammed Ali Kurtuluş'un attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 67'ye çıkaran Sivasspor ligdeki iddialı konumunu korudu.

İÇ SAHADAKİ 13. GALİBİYET

Bu sezon sahasında başarılı bir grafik çizen Sivasspor, Ankaraspor'u da yenerek başarı grafiğine bir yenisini ekledi. Ankaraspor maçı öncesinde, iç sahada oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Sivasspor, Ankaraspor'u yenerek iç sahadaki 13. galibiyetine imza attı. Bu sezon sahasında sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yenilip, Çaykur Rizespor ile berabere kalan Sivasspor, sahasında 41 puan toplayan Fenerbahçe'den sonra topladığı 40 puanla iç sahada ligin en başarılı ikinci takımı. Geçen hafta Kayserispor'u deplasmanda yenerek bu sezon 20. galibiyetine imza atan ve bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlar arasına adını yazdırarak Türk futbol tarihine geçen Sivasspor, Ankaraspor'u da mağlup ederek bu sezonki 21. galibiyetini elde etti. Sivasspor 21. galibiyetine imza atarak, lig tarihinde şimdiye dek bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlardan Gaziantepspor'un 2000-2001 sezonundaki 20 galibiyetlik başarısını geçti, Sarıyer'in ise 1988-1989 sezonundaki 21 galibiyetlik başarısına ortak oldu. Sivasspor, kalan 3 maçını da kazandığı takdirde, Trabzonspor'dan sonra bir sezonda 24 galibiyet barajına ulaşan ikinci Anadolu takımı olarak tarihe geçecek.

21.04.2008


 

FIFA Pekin Olimpiyatlarını boykot etmeyi düşünmüyor

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, olimpiyat meşalesine yapılan protesto gösterilerini eleştirerek, ''Pekin Olimpiyatlarını boykot etmeyi asla düşünmüyoruz'' dedi.

Olimpiyat futbol turnuvası kuraları için hafta sonu Pekin'de bulunan Blatter, burada yaptığı açıklamada, FIFA'nın boykotlara karşı duruşunun aynı olduğunu, boykotların bilhassa spora bir faydasının bulunmadığını ifade etti. Blatter, bu konudaki olası tartışmalarda yer almayacaklarını belirtirken, ''FIFA'nın felsefesinde, herhangi bir müsabakayı boykot etmek yoktur'' diye konuştu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi de olan İsviçreli yönetici, olimpiyat meşalesinin, olimpiyat ruhunun ülküsünü ve vermek istediği mesajı temsil ettiğini kaydetti.

21.04.2008


 

Yanal: Agresif yabancı futbolcu transfer edeceğiz

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, transferde Trabzonspor'un hedeflerine uygun oyuncuların takıma katılacağını ve daha önce izlediği Kolombiyalı oyuncu Daniel Cruz'un transferinin olmayacağını söyledi.

Yanal, transfer için arayışlarının sürdüğünü belirterek, ''Trabzonspor takımına, hedeflerine uygun oyuncular takıma katılacak, katılması gerekiyor. Bizim de bu konuda hata yapma lüksümüz yok. Buranın yapısına uygun, kazanma arzusu olan, agresif olan hücum ve savunmayı yapabilen oyunculara ihtiyaç var. İllaki oyuncu almak için oyuncu almayacağız. Daniel Cruz'un transferi de olmayacak'' dedi. Yanal, Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti'yi izlemek üzere Tunus'a gitti.

21.04.2008


 

Tarihî Bozdoğan Kemerinde nefes kesen gösteri

TÜM dünyada 5 farklı ülkede gerçekleştirilen Red Bull X-Fighters yarışlarının favori ismi 26 yaşındaki Güney Afrikalı Nick De Witt yeni bir ilke imza attı.

Sabahın erken saatlerinde İstanbul'daki tarihi Bozdoğan Kemeri’ nde düzenlenen organizasyonda Nick De Witt akıllara durgunluk veren atlayışını gerçekleştirdi. Backflip olarak isimlendirilen hareketini yapabilmek için yaklaşık 20 atlayış gerçekleştiren Nick başarılı atlayışının ardından “ Bugüne kadar birçok atlayış gerçekleştirdim ama en heyecanlısı bu oldu. Tarihte su kemeri olarak kullanılan bir yerden su yerine motosikletin akması ve bu görüntülerin İstanbul’un tanıtımı amacıyla tüm dünyayı dolaşacak olması beni ayrıca mutlu etti” dedi.

21.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri