Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

G. Saray kapıyı araladı

Yılın derbisinde futbol kalitesi vasatın üzerine çıkmadı ama heyecan ve gerginlik maçın her dakikasında yaşandı. Maça oldukça baskılı başlayan Galatasaray, oyunu Fenerbahçe yarı alanında oynamak için büyük çaba sarfetti. Sağ kanattan Barış, sol kanattan ise Arda'nın ortalarıyla Fenerbahçe kalesinde tehlikeli olmaya çalışan sarı-kırmızılı ekipte kaleci Aykut'tan son adam Nonda'ya kadar herkes iki kişilik mücadele etmek için olağanüstü çaba gösterdi. İtalyan kulübü Fiorentina'nın takibinde olan Sabri ise kendi bölgesinde Deivid'e adım attırmadı. Lincoln'un yokluğunda Ayhan Akman ve Mehmet Topal orta sahada bütün topları rahatlıkla topladı. Bu ikili F.Bahçe'nin ataklarını kestiği gibi, takımı süratle atağa kaldırdı. G.Saray'ın kanatlardan getirdiği her top Fenerbahçe savunmasını karıştırdı. Ümit Karan, Lugano ve Edu ikilisini zor durumda bıraktı.

Ezeli rakibine karşı ikili averaj avantajını iyi kullanmak isteyen Fenerbahçe ise maçta savunmaya ağırlık verip, hızlı ataklarla Galatasaray kalesine gitmeye çalıştı. Rakibinin kalesine yüklendiği dakikalarda fırsatlar yakalayan sarı-lacivertli ekip, son vuruşlarda savunmayı geçmeyi bir türlü başaramadı. F.Bahçeli futbolcular çok sakin ve telaşsız oynamaya çalıştı ama G.Saray'ın müthiş presi karşısında orta sahadan çıkmakta oldukça zorlandı. İki bek Gökhan Gönül ve Uğur Boral rakibi sıkıntıya sokacak bir hücum organizasyonu gerçekleştiremedi. Çok şey beklenen Alex kornerler dışında ortalıkta pek görünmedi. Son haftaların başarılı ikilisi Kazım ve Deivid top almakta zorlanınca etkisiz kaldı.

Bu tip maçlarda sakat oyuncuları sahaya sürmek büyük bir risktir. Zico, kasıktan rahatsızlığı bulunan kaleci Volkan Demirel'e görev vererek önemli bir risk aldı. Volkan sakatlığının verdiği acı içinde sağlıklı düşünemeyince Edu'nun kafasından topu almak istedi. Başarılı olamayınca boş kaleye giden topu Nonda kafa ile ağlara gönderek yapılan bu hatayı affetmedi.

Maçın ikinci yarısında da Galatasaray, Fenerbahçe'ye nazaran yine daha arzulu ve gollük pozisyonlara giren taraftı. Arda ve Ümit Karan'ın hızlı bir şekilde kanatlardan getirdiği toplar Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı. Bu yarıda genç Barış çok çalıştı. Mehmet Topal ve Ayhan Akman'ın kaybettiği topları kazanarak takımını rahatlattı. Zico, bu yarıda bütün kartlarını sahaya sürerek golü düşündü. Semih'i alarak Kezman'la birlikte çift forvete döndü. Vederson'u sola çekerek kanatlardan rakibini çökertmek istedi. Ancak başarılı olamadı. Galatasaray bu galibiyetle birlikte şampiyonluk kapısını büyük ölçüde araladı. Bu hafta Sivas deplasmanında alacağı sonuç ligin düğümünü büyük ölçüde çözmüş olacak. Fenerbahçe ise kaybettiği 3 puanla şampiyonluğun yanısıra lig ikinciliğini de tehlikeye attı. Lig bu hafta çok şeylere gebe görünüyor.

EROL DOYURAN

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yılın derbisi G. Saray’ın

  Derbi maçtan notlar

  G. Saray kapıyı araladı

  Sivas şampiyonluğa ortak oldu

  Türkiye'nin tek akrobatik basketbol şov grubu

  Hidayet ve Mehmet finale doğru

  Trabzonspor deplasmanda galibiyetle dönemiyor

  Kayserispor dedikodulara sahada cevap verdi

  Beşiktaş'tan Adana'ya teşekkür

  Çaykur Rize'de düşme üzüntüsü

  Selçuk Aydın Altın Kemer sahibi oldu


 Son Dakika Haberleri