Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Ankaralı “şefkat kahramanları” Bediüzzaman’ı andı

Yeni Asya Ankara hanım okuyucuları Yunus Emre Kültür Merkezinde “şefkat kahramanları” konulu bir “Bediüzzaman’ı anma programı” düzenledi. Programda; konuşmalar, şiirler, sinevizyon, ilâhî korosu ve piyesin yanı sıra bir de ney dinletisi yer aldı.

Sunuculuğunu Nurdan Demir’in yaptığı program, vefatının 48. yılında büyük İslâm âlimi ve Kur’ân müfessiri Bediüzzaman Said Nursî’yi anma toplantısında “şefkat kahramanları” konusu işlendi.

Fatma Üney’in Kur'ân-ı Kerim tilâvetiyle başlanan programın açış konuşmasını Ankara Hanımlar Komisyonu Sekreteri Suna Nalçacı yaptı.

“Şefkat kahramanı” annelerin toplumu ve insanlığı şekillendirdiğini ifade eden Suna Nalçacı, kadınların bu şefkatlerini öncelikle Kur’ân, merhamet ve şefkat Peygamberi olan Resûlullah’ın hadisleri istikametinde kullanmaları gerektiğini belirtti.

Annelerin, başta “İlk dersimi annemden aldım” diyen Bediüzzaman olmak üzere, isimlerini sayılamayacak kadar çok büyük insanları yetiştirdiklerini söyleyen Nalçacı, “Toplumun ahlâkî yapısını şekillendiren en temel unsur kadındır. Çünkü kadının toplum hayatında üstlendiği roller, eğitim ve öğretim alanının hemen hemen hepsini kapsar. Okul döneminde öğretilen ‘Bir babayı eğitirseniz bir kişiyi, bir anneyi eğitirseniz bütün âileyi eğitmiş olursunuz’ sözünün anlamı bu açıdan büyüktür” dedi. “Bugün en büyük problemin, insanımızın, kadınımızın eğitilmemesi” olduğunu kaydeden Nalçacı, bu günlerin neticesinin gelecek nesillerin “eğitilmemesi” olarak karşımıza çıktığını bildirdi.

İLÂHÎ KOROSU, ŞİİRLER,

PİYES VE NEY DİNLETİSİ

Programda daha sonra Meliha Küçükoğlu, ney eşliğinde Üstadı Bediüzzaman’a “Dahi nezrim bu ki cânım sana Kurban olacak” diye seslenen merhum Hasan Feyzi’nin “Çekilip Nuru Hidayet” adlı şiirini seslendirirken, Esra Cevahirli de slayt gösterisi ile “Güzel Oku!” isimli şiirini okudu.

Ayrıca Betül Güntay, Kübra Alkan, Başak Ağbayır ve Cansu Karataş’tan oluşan tiyatro grubu, Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur’un hayatını anlatan “Saadet çekirdeği” konulu piyesi sahnelediler.

Yine öğrencilerin oluşturduğu koro, çeşitli ilâhileri seslendirildi. Rüveyda Nur Sevinç, Zeynep Yücetürk, Münire Nur Odacıoğlu, Özlem Coşkun, Fatma Nur Çömçe, Dilek Polat, Melek Soylu ve Rahime Nur Özcan’ın yer aldığı koro dinleyenlere ulvî ve mânevî anlamları hatırlattı.

“Şefkat Kahramanları” programında bir de ney dinletisi vardı. Peyman Ünügür ve Tubanur Dönmez’in üflediği neye Meliha Küçükoğlu bendirle eşlik etti. Birbirinden güzel ilâhilerden derlenen mini konser, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bediüzzaman’ın hayatını iman ve Kur’ân hizmetini anlatan “Zamana Düşen Işık” isimli sinevizyon gösterimi, Bediüzzaman’ın “şefkat kahramanı” diye takdir ettiği hanımlardan oluşan seyircileri duygulandırdı.

Programın sonunda görev alanlara çeşitli hediyeler verildi. Salonu dolduran dâvetlilerin büyük bir alâka ile takip ettikleri program çıkışında Bediüzzaman’ı ve Risâle-i Nur’u tanıtan broşürler dağıtıldı. Ayrıca program hanımların düzenlediği gıda kermesi de yoğun ilgi gördü…

Ankaralı hanımlar, mânevî ve fikrî muhtevası zengin bu programların devamını istediler.

ELİF NUR KURTOĞLU / ANKARA

29.04.2008


 

Amerikalılar İslâmla buluştu

Geçtiğimiz hafta başlayan 7. Geleneksel Tribeca Film Festivali’nde Amerikalılar İslâmiyet ve Müslümanlığı anlatan 19 film ile buluştu.

New York’ta düzenlenen 2008 Tribeca Film Festivali, İslâm ve Müslümanlığı farklı yönleriyle ele alan 19 film ile Amerikalıların İslâmiyet konusunda önemli fikir ve bilgi edinmesine vesile oldu. Festival New York’un bir çok sinema ve tiyatro salonlarında dünya genelinde çekilmiş İslâmiyetle ilgili filmlerin gösterilmesiyle büyük ilgi odağı oldu.

29.04.2008


 

Millî Eğitim’den kitap okuma yarışması

Ardahan Millî Eğitim Müdürlüğü ‘Okuyan Şehir Ardahan’ projesi kapsamında kamu kurum çalışanları ile halka yönelik kitap okuma yarışması düzenliyor.

Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek yarışmanın duyurusunu yapan İl Millî Eğitim Müdürlüğü, katılmak isteyenlerin 12 Mayıs’a kadar müdürlüğe başvurmalarını istedi. Ardahan’da kamu kuruluşları çalışanları ile halka kitap okuma sevgisini kazandırmak amacıyla geçen yıl Vali Murat Yıldırım öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde yarışmanın düzenleneceğini belirten Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, geçen yıl 15 Mayıs’ta başlatılan kampanyanın 12 Mayıs 2008 tarihine kadar süreceğini ifade etti.

/ ARDAHAN

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri