Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Cari açığın kapatılmasından kaygılıyım’

Cari açığı 5 yıldan beri, açıktan daha fazla sermaye girişi sağlayarak kapattıklarını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye’ye uluslararası sermaye akışının bu yıl gerileyeceğini belirterek, bu yıl 50 milyar dolar beklenen cari açığın kapatılması konusunda kaygılı olduğunu kaydetti.


Petrol 120 dolara doğru gidiyor

Petrol fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. ABD ham petrolü 119,93 dolarla tarihi zirveye çıktı. OPEC Başkanı, petrol fiyatlarının 200 dolara çıkabilece

Telekom’da halka arz süreci başladı

Türk Telekomünikasyon A.Ş’deki yüzde 15’lik Hazine hissesinin halka arzıyla ilgili süreç başladı. Türk Telekom’daki yüzde 15’lik Hazine hissesinin hal


  Pirinç zamlarında erozyon da etkili

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Güney, iklimsel değişiklik ve erozyonun tüm dünyayı açlık tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi.


  2 bin KOBİ’ye kredi desteği

Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu’dan olmak üzere 2 bin KOBİ’ye yaklaşık 1 milyar YTL’lik kredi kullandırılacak. Program ile 5 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak.


  Birleşmiş Milletler, gıda krizini gündemine aldı

Birleşmiş Milletler İsviçre’nin başkenti Bern’deki toplantısında iki gün boyunca, dünya genelinde artan gıda fiyatlarının yarattığı sorunları tartışacak, çözüm önerileri getirmeye çalışacak.


  Onur Air’den yaz mevsimi kampanyası

Onur Air, İstanbul’dan Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman’a 6, 7 ve 8 Mayıs’taki uçuşlar için 555 adet bileti 25 YTL’den satacak


  81 ilin maden haritası çıkarıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, son 5 yılda yoğun bir çalışmayla 81 ilin maden haritasını çıkardıklarını belirterek, “Artık ayağımızın altında ne var ne yok biliyoruz” dedi.


  Yabancıya konut için arazi devrine onay

Yabancılara yönelik konut ve tatil köyü yapıp satmaya ilişkin projede kullanılacak arazilerin devrine ilişkin karar, Maliye Bakanı tarafından onaylandı.


  Chery, otomobilleri Türkiye'de üretecek

Türkiye, otomotiv firmaları için adeta bir üs haline geliyor. Çin’in otomotiv devi Chery, Kimo, Tiggo ve Alia otomobillerini Mermerler Grubu ile birlikte Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri