Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yine 1 Mayıs restleşmesi

Sendikaların 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanında yapma ısrarına karşın İstanbul Valisi Güler, kesinlikle buna izin vermeyeceklerini açıkladı. Geniş çaplı güvenlik önlemi alacaklarına dikkat çeken Güler, geçen haftadan itibaren Taksim’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılması için davette bulunan yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.


AB İSTİKRAR İHRAÇ ETMEKTE BAŞARILI OLDU

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesinde çıkan bir yorum yazısında, "AB'nin son 50 yılda istikrar ihraç etmekte büyük başarı kaydettiği, AB

Bağış: Atatürk'ü de dinimizi de seviyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye’de korku siyaseti yapanların bulunduğunu ifade ederek, ‘’Millet yıllarca komünizmle, daha sonra da d


  301 Meclis gündeminde

Kamuoyunda uzun zamandır tartışma konusu olan Türk Ceza Kanununun301. maddesinin değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.


  TC kimlik numarası zorunluluğu bugün başlıyor

Vatandaşlar yapacakları bütün işlemlerde bugünden itibaren TC kimlik numarası kullanmak zorunda olacak.


  Sezer’in atadığı 22 rektör Ağustos'ta gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atadığı ve görev süresi ağustos ayında dolacak 22 rektör yerine atamalar yapacak.


  Hz. Muhammed’in mesajını 21. yüzyıla taşıyabilmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, New York Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından New Jersey eyaletinde düzenlenen Kutlu Doğum Programına katıldı. Bardakoğlu, Hz. Muhammed'in sevgi davetini 21. yüzyıla taşımak, dünyaya aktarmak ve temsil etmek gibi bir görevimiz olduğunu belirtti.


  182 engelli memur alınacak

Kamu kurumlarının boş bulunan memur kadrolarına sınavla 182 engelli personel alınacak. Memurların engellilik oranının en az yüzde 40 olması gerekiyor.


  Adapazarı’nda gerginlik: 1 ölü

Adapazarı’nda bir grup, DTP'lilerin program düzenlendiği salondan çıkışını 5 saat boyunca engelledi. Eylemi sırasında salonda kalp krizi geçiren bir kişi hastanede öldü.


  Memur-Sen’in yeni başkanı Ahmet Gündoğdu oldu

Memur-Sen 3. Oğlan Genel Kurulu’nda genel başkanlığa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu seçildi.


  Küçük üniversiteler beş yıl içinde daha fazla büyüyecek

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, KÜ’nin öğrenciler tarafından tercih edilecek bir üniversite haline geleceğini belirterek, 7 bin olan öğrenci sayısının 5 yıl içinde 15 bine çıkacağını ifade etti.


  Elazığ'da kuraklık kriz merkezi kuruldu

Elazığ'da çiftçilerin kuraklıktan dolayı meydana gelebilecek zarardan en az seviyede etkilenmeleri için ‘Kuraklık kriz merkezi’ oluşturuldu.


  Şehirlerin suyu barajlardan

Türkiye'de belediyeler temin ettikleri suyun yüzde 36’sını barajlardan sağlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu bütün belediyelere uygulanan 2006 yılı ‘’Belediye İçme ve Kullanma Suyu İstatistikleri Anketi’’ sonuçlarını açıkladı.


  Yeryüzünün en büyük hayalet şehri

Ukrayna’nın Pripiat şehrinde, 22 yıl önce, 26 Nisan akşamı, Çernobil nükleer santralinin 4 numaralı reaktöründe bir patlama yaşandı. Dünya bu faciadan zar zor haberdar oldu. Sovyetler’in iletişimi engelleme mekanizması tam olarak devreye girmişti. Ama sonunda korkunç boyutlara ulaşan nükleer faciayı gizleyememişti. İşte o gece, Çernobil’in 10 kilometrelik tehlikeli çemberine giren 49 bin nüfuslu Pripiat boşaltıldı.


  Çin ‘Hereke’yi de taklit etmiş

Çin'de ‘’Hereke’’ adıyla halı üretebilmek için bir yerleşim birimine bu ismin verildiği, üretilen düşük kalitedeki halıların ucuz fiyattan satıldığı bildirildi.


  Asırlık santral hâlâ devrede

Trabzon Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar beldesinde bulunan ve Cumhuriyet tarihinin ilk hidroelektrik santrallerinden olan Işıklar Hidroelektrik Santrali , kurulduğu günkü makineleriyle üretimini sürdürüyor. Cumhuriyet döneminin ilk hidroelektrik santrali olan Işıklar HES, 1929 yılında inşa edilerek Trabzon’un elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılmaya başlandı.


  5 bin yıllık şifa: Maden suyu

Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl beldesinde bulunan ve Friglerden itibaren kullanılan maden suyu, 82 yıldır Kızılay tarafından ülke genelinde satışa sunuluyor.


  Aşı için çocuk olmak gerekmiyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal çocukluk çağı aşılarının büyük önem taşıdığını, ancak hastalıklardan korunmada yetişkin aşılamasının da gerekli olduğunu söyledi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Yurdakök de aşıların aşı takvimine uygun ve zamanında yaptırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.


  KPSS başvuruları başladı

Lisans mezunları ile lisans programlarından mezun olabileceklerin katılacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başvurular dün başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri